COSS (COSS) update

Het idee van COSS ontstond in mei 2016 toen medeoprichter Rune Evensen de cursusmodules van MIT Fintech volgde. Sindsdien is de ontwikkeling gestart en is COSS als bedrijf in Singapore geregistreerd. Hoewel het hoofdkantoor van COSS gevestigd is in Singapore, heeft de exchange veel connecties met Roemenië. Veel medewerkers van het project zijn bijvoorbeeld Roemeens en COSS is ook opgenomen in de Roemeense Kamer van Koophandel en Industrie. Daarnaast is COSS lid van de populairste blockchainvereniging van Singapore, ACCESS, en heeft de exchange ook een filiaal in New York.

COSS.io, ook wel bekend als de “Crypto One-stop Solution”, is een revolutionaire cryptocurrency exchange die veel verder gaat dan de normale kenmerken van uw reguliere, al dan niet gebruikelijke crypto-exchange. Dat komt omdat COSS niet alleen een exchange is, het is ook een payment-gateway voor handelaars, een micro-crypto economie en een ERC20 token op basis van Ethereum dat de winst van COSS deelt met de houders.

COSS streeft er in die zin naar om het allemaal mogelijk te maken. Merchants kunnen nu hun volledige online winkels via het COSS-platform uitrusten, cryptocurrency betalingen accepteren en een onberispelijke administratie bijhouden, terwijl ze ook over crypto-to-fiat functionaliteiten beschikken.

Doelstellingen van COSS

De visie van COSS is om de massa te laten kennismaken met cryptocurrencies, dit door alle bestaande crypto en blockchain gerelateerde services/producten in een gebruikersvriendelijke omgeving te integreren en te versoepelen.

Zoals eerder vermeld bieden ze niet 1 service aan, maar meerdere. Het bestaat uit een payment-gateway, een exchange, een merchant list, market cap rankings, een marktplaats, een platform voor ICO-lanceringen en promotionele tradingcampagnes, een e-wallet die een grote variatie van tokens ondersteunt, diverse coin services, en een mobiel platform.

De twee inkomstenbronnen van COSS zijn afkomstig van de cryptocurrency exchange en de payment-gateway. Qua kosten zijn ze vergelijkbaar met de bestaande exchanges / payment solution providers.

Zij hadden een ICO tussen Augustus en September 2017 en brachten meer dan $3 miljoen samen.

Technologie & Gebruik

Het grootste onderdeel van COSS is hun exchange die al lange tijd operationeel is. Er worden twee tokens gebruikt op de COSS exchange.

COSS tokenhouders ontvangen uitbetalingen in alle cryptocurrencies die door coss.io worden ondersteund omdat ze gebruik maken van het platform en de exchange. Dit betekent dat 50% van alle fees op inkomsten verdeeld wordt tussen de COSS tokenhouders. Dit is reeds een lange tijd van kracht en operationeel.

Onlangs introduceerde COSS ook nog een andere token die via het platform wordt aangeboden: CFT waarmee gebruikers trading fees kunnen betalen tegen een gereduceerd tarief. De “dust” conversie zal ook gebeuren naar CFT (“dust” betekent lage hoeveelheden cryptocurrencies in de wallet)

Recent nieuws

De belangrijkste recente update was 1.2, waarin een volledige migratie naar een geheel nieuw systeem werd uitgevoerd zonder dat er ook maar één stuk code werd overgebracht.

Het team heeft onlangs een functie aangekondigd die ervoor zorgt dat alle niet-ERC20 tokens automatisch worden omgezet naar ETH(Ether) en opgeslagen worden in uw ETH wallet.

Het team probeert ook om het gebruik van CFT-tokens te integreren in de markt en is onlangs ook gestart met het affiliate systeem dat wekelijks beloningen uitdeelt.

Zij hebben het ook mogelijk gemaakt fiatstortingen te doen. Ook aan fiat-opnames wordt gewerkt en ze hebben ook aangekondigd dat er een samenwerking is met CCXT, die 1 van de 7 gecertificeerde exchanges is en de enige uit Singapore.

Roadmap

De roadmap is achterhaald en erg vaag, maar er zijn wel enkele veranderingen te zien:

  • De veiligheid van het systeem verbeteren.
  • Het team is aan het uitbreiden.
  • 100% conform met de regelgeving van de overheid.
  • Doorlopend gebruik maken van tokens die waarde toevoegen aan het ecosysteem.
  • Uitbreiding van het netwerk en het klantenbestand
  • Het introduceren van FIAT-deposito’s, opnames en trading.

Het belangrijkste onderdeel is volgens mij het aantrekken van gebruikers naar de exchange en het volume op het COSS lijkt gestaag toe te nemen en dat is een goed teken.

Beschikbaarheid

Zoals verwacht staat COSS alleen vermeld op de COSS exchange

De populairste coins zijn deze:

  • COSS/ETH
  • COSS/BTC
  • LTC/COSS
  • COSS/USD

COSS staat op de 304e plaats in termen van marktkapitalisatie (ongeveer $7,2M).

Er zijn 119M van de 200M tokens in omloop dus er zullen nog nieuwe tokens in omloop komen. Dit is iets om rekening mee te houden.

Zoals bij de meeste altcoins kampt COSS dit jaar met een zeer significante daling van 95%, wat vergelijkbaar is met de meeste altcoins.. De ATH van $1.32 werd bereikt op 23 januari 2018.

Besluit

COSS is een interessante optie en gezien het feit dat de exchange aan kracht wint, is er hier veel potentieel.

Maar het is een investering met een hoog risico/hoge opbrengst omdat het onduidelijk is of het project zichzelf financieel kan onderhouden.

Het feit dat COSS nog een ander token heeft geïntroduceerd is een controversiële zaak en kan een teken zijn dat ze meer geld nodig hebben. Waarom niet gewoon gebruik maken van COSS? Houders van COSS krijgen sowieso meer CFT-tokens, dus het feit dat er nieuwe CFT-tokens zijn geïntroduceerd is niet erg slecht voor de COSS houders. Het project heeft een enorm potentieel en kan crypto mainstream maken, maar het kan ook failliet gaan.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

What's your reaction?

Leave a comment