Crypto infrastructuur & producten zijn aan het verbeteren!

Bitcoin is in de eerste zes maanden van 2019 met bijna 200% gestegen. Dit soort snelle prijsstijging trekt weer de aandacht van de massa. De laatste keer dat dit in 2017 gebeurde, was de industrie relatief onvoorbereid. Het grootste deel van de infrastructuur was nog in ontwikkeling. De retailbeurzen maakten het moeilijk om te voldoen aan de ongelooflijke eisen van meer dan 100.000 mensen die zich dagelijks inschreven. Institutionele producten bestonden niet echt en de regelgeving ontbrak nog aan duidelijkheid.

De meeste zaken zijn de afgelopen 24 maanden veranderd. De retailbeurzen lijken betere processen te hebben, de klantenserviceteams versterken en de producten vereenvoudigen. Instellingen betreden de markt via een grotere verscheidenheid aan particuliere fondsen, beursgenoteerde trusts of het gebruik van institutionele producten zoals gekwalificeerde custodians of best execution routers. Tot slot is het voor iedereen duidelijk dat Bitcoin en Ethereum geen securities zijn en dat ook de toezichthouders de verkoop van niet-geregistreerde securities sterk willen tegengaan.

Wat moeten we verwachten tijdens deze volgende bull-run?

Eén van de aandachtspunten voor ons is de creatie en schaalvergroting van genuanceerde Bitcoin- en cryptoproducten die op een meer traditionele manier toegang bieden tot deze nieuwe technologieën.

Hier zijn een paar voorbeelden:

  • De eerste zelf-gestuurde cryptocurrrency IRA werd onlangs gelanceerd door Bitcoin IRA, een bedrijf dat zich richt op het bouwen van IRA’s voor digitale activa. Dit nieuwe product stelt iedereen in staat om bij te dragen aan hun IRA en om een 12-tal cryptocvaluta’s te kopen, in plaats van de traditionele aandelen of obligaties. Dit is een grote ontwikkeling omdat IRA-beleggers voorheen alleen GBTC’s kochten of hoopten dat hun IRA-provider één van de indexproducten van Bitwise zou ondersteunen.
  • De CME-groep heeft een Bitcoin-futuresproduct gelanceerd dat een betere toegang biedt tot toonaangevende digitale valuta. Dit soort afgeleide producten waren voorheen beschikbaar op kleinere, relatief onbekende platforms, maar nu zijn ze op grote schaal beschikbaar voor bijna elke openbare marktpartij. Het kan ook zeker geen kwaad dat de naam van CME op het product staat.
  • Coinmine is een plug-and-play cryptocurrency mining apparaat dat iemand zonder technische kennis in staat stelt om binnen enkele minuten te beginnen met minen. Het product ziet er gestroomlijnd uit, het is bijna geruisloos en het heeft minder stroom nodig dan een PlayStation.

  • De afhankelijkheid van USDTether was (en is nog steeds) een zorg voor veel mensen. Er zijn nu tal van concurrerende producten, waaronder USDC, GUSD, TrueUSD, enz. die allemaal toegang bieden tot een stable-coin met een hogere mate van vertrouwen in de kredietwaardigheid en de gewilligheid van het asset.
  • Casa heeft een Bitcoin-node gelanceerd die slechts een paar minuten in beslag neemt om aan de slag te gaan nadat u de hardware uit de doos heeft gehaald. Deze node, in combinatie met een aantal van Casa’s andere activiteiten rond het vereenvoudigen van de veiligheid, blijven de drempels voor mensen om toegang te krijgen tot de Bitcoin-infrastructuur verlagen.

  • Lolli is een beloningsapplicatie die u Bitcoin geeft wanneer u in uw favoriete winkels winkelt. U installeert eenvoudigweg de Lolli-extensie in uw browser, winkelt bij online verkopers en ontvangt een percentage van elke aankoop terug in Bitcoin.
  • Jack Mallers is het meest bekend voor het creëren van de Zap wallet, maar er gaat een gerucht dat hij werkt aan een toekomstig mining difficulty product dat Bitcoin miners in staat zou stellen om zich verder te ontwikkelen.
  • BlockFi biedt USD-leningen tegen uw Bitcoin of Ether, samen met de lancering van een nieuw renteaccount product dat relatief hoge rente uitbetaalt op deposito’s in cryptocurrencies.

Elk van deze producten zijn interessant als zelfstandige aanbiedingen, maar het is vrij ongelooflijk om de vooruitgang te zien die in zo’n korte periode wordt geboekt wanneer u ze in hun totaliteit bekijkt. De volgende golf van nieuwe marktdeelnemers zal toegang hebben tot betere producten, meer liquide markten en meer gemoedsrust.

What's your reaction?

Leave a comment