Crypto Nieuws Update: April/mei (Stratis, WePower, Vechain, Payfair, Ethereum, Nano)

 

Marktsituatie

Het optimistische sentiment zet zich voort en gaat waarschijnlijk door tot in mei, een maand die veel mensen een tijd geleden als een zeer goede maand hadden voorspeld.

Stratis crowdfunding lancering (ICO)

Op 1 mei heeft Stratis aangekondigd dat ze op 9 mei hun ICO-platform zullen lanceren.

Het platform zal Microsoft Azure gebruiken om eenvoudig ICO’s in te voeren en voor te bereiden met een paar klikken. Op deze manier kunnen de gebruikers om het even welk project crowdfunden.

Dit is veelbelovend nieuws voor Stratis. We hebben in het verleden gezien dat ICO-platforms in waarde exploderen zodra de ICO’s beginnen te functioneren en terwijl Ethereum en NEO al vooroplopen, is de strijd om de derde plaats nog steeds niet gestreden.

Als Stratis zich bij ETH en NEO kan aansluiten, zou de waarde van het token omhoog moeten schieten.

WePower update en annoucement

Op 2 mei bracht WePower veel nieuws. Het heeft een preview van hun platform en een activiteiten-update in Australië met EnergyAustralia aangekondigd.

Ze hebben aangekondigd dat het project gestart is met het delen van een voorproefje voor de gemeenschap van het WePower Energy financierings- en handelsplatform. Dit is de eerste blik op de alfa versie van het platform dat WePower onthulde tijdens het startupbootcamp EnergyAustralia Demo Day evenement.

WePower zal in Australië opereren als een technologiemaatschappij die producenten van hernieuwbare energie aansluit op meerdere retailers en hun klanten. De gekozen strategie zal iedereen in Australië in staat stellen om verbinding te maken met het platform en te profiteren van het aanbod van WePower. Dit concept is in onze opinie een interessante optie want in termen van marktkapitalisatie zit WePower nog niet eens in de top 200.

Het VeChainThor-blockchain testschema

Op 1 mei heeft Vechain meer details aangekondigd over het testschema voor hun VeChainThor Blockchain.

Midden april, zijn de alfatests voor de VeChainThor blockchain van start gegaan. Dit proces zal doorgaan tot wanneer de publieke alfa zal starten en dit is rond half mei.

De openbare alfatest zal uit verscheidene gereputeerde cybersecurity en codeauditors bestaan die zich van privéfirma’s aan gewaardeerde ondernemingen uitlenen. Daarnaast wil de VeChain Foundation 100 openbare testers doorlichten en goedkeuren.

Van mei tot begin juni zal de VeChain Foundation binnenkomende aanvragen voor de openbare alfatest van de VeChainThor Blockchain accepteren.

Payfair Fiat Trading is nu live

Op 30 April heeft Payfair aangekondigd dat het PayFair platform officieel van start is gegaan! Het traden is nu live in alle cryptopairs en verschillende FIATS.

PayFair is een gedecentraliseerd escrowplatform, vergelijkbaar met localbitcoin maar dan gedecentraliseerd en het richt zich op alle cryptoproducten in plaats van alleen bitcoin.

Momenteel bieden zij ondersteuning aan ETH, PFR, OMG, VEN, ICX, EOS, BAT, BNB, FUN, TRX en WTC. Wat fiat betreft, wordt USD, RUB, EUR en GBP ondersteund.

Het PFR token wordt gebruikt als escrow en staat op dit moment in termen van Mcap nog niet bij de top 450.

Ethereum sharding technologie komt eraan

Op 30 april schreef Vitalik Buterin de medeoprichter van Ethereum en de belangrijkste persoon achter de technologie op Twitter ‘Sharding is coming’.

Sharding bestaat uit het verhogen van het aantal transacties dat een blockchain kan verwerken. De hoeveelheid werk wordt dan gescheiden tussen veel verschillende netwerkcomputers waardoor de blockchain meer transacties in dezelfde tijdsperiode kan verwerken.

Buterin legde uit dat het een proof-of-concept wordt en dat met deze innovatie binnen 2 tot 8 seconden nieuwe blocks ontstaan. Dit is groot nieuws voor Ethereum, omdat het schaalbaarheidsproblemen kan oplossen.

Belangrijke update NanoMate

Op 29 april heeft NanoMate belangrijke updates ontvangen. NanoMate is een dienst waarmee gebruikers Nano kunnen verzenden via verschillende sociale apps zoals Discord, Whatsapp, E-mail, SMS, Slack of Facebook Messenger.

Het proces is eenvoudig: gebruikers voegen vriendengegevens toe en NanoMate maakt een nieuwe wallet voor hen. Wanneer het fonds geld ontvangt, stuurt NanoMate een e-mail met de link en het wachtwoord waarmee ze de Nano naar hun eigen wallet kunnen sturen. Deze e-mail bevat een intro naar Nano en instructies voor het opzetten van een wallet naar hun keuze. Niet-geclaimde Nanos kunnen worden teruggevorderd.

Dit is een zeer eenvoudig proces dat het normale gebruik van Nano en de vraag naar de token als gevolg daarvan zou kunnen verhogen.

What's your reaction?

Leave a comment