Crypto & regelgeving, de strijd zet zich verder!

Er is een reglementaire strijd aan het aanbreken in crypto land. De Amerikaanse regelgevende instanties hebben de industrie vrij goed in de gaten gehouden en de tijd genomen om de verschillende nuances te leren kennen. Ze zijn niet zoals andere jurisdicties zwaar op de proef gesteld, maar ze hebben er wel voor gezorgd dat duidelijk frauduleuze activiteiten op de juiste manier worden geïdentificeerd en bestraft.

Deze “afwachtende” benadering wordt voor een aantal bedrijven een pijnlijke zaak. Hier zijn enkele voorbeelden:

1. Kik is een messaging applicatie die wordt ondersteund door Union Square Ventures en Tencent. Zij voerden eerder een ~ $ 100 miljoen ICO uit, hebben miljoenen mensen die hun producten maandelijks gebruiken en hebben honderdduizenden mensen die elke maand de cryptocvaluta binnen hun ecosysteem uitgeven. Deze week kwamen er berichten aan het licht dat het bedrijf meer dan 5 miljoen dollar heeft uitgegeven om zich te verdedigen tegen een onderzoek & Wells Report van de SEC. Kik heeft publiekelijk verklaard dat ze niet van plan zijn om deze zaak op te lossen en zal zich ertegen verzetten voor de rechtbank. (kanttekening: Dit stuk van Katie Hahn in a16z is uitstekend en de moeite waard om te lezen).

2. Poloniex, een cryptocurrency exchange van Circle, kondigde aan dat ze gedwongen worden om bepaalde assets die op hun exchange verhandeld worden te verpanden om te voldoen aan de Amerikaanse wetten. Het bedrijf zal niet langer toestaan dat Amerikaanse investeerders deze assets verhandelen, hoewel zij van mening zijn dat de assets in kwestie door toezichthouders niet als securities moeten worden beschouwd. Dit zal uiteraard een negatieve invloed hebben op hun activiteiten, aangezien zij gedwongen zullen worden te voorkomen dat één van de grootste rechtsgebieden in de sector in deze assets handelt.

3. De Bitlicense van New York blijft een onnodige last voor honderden bedrijven die geen zaken kunnen doen in de staat New York zonder dat ze er ook maar één krijgen. Het proces is tijdrovend, duur en heeft weinig zin.

Dit zijn slechts drie voorbeelden van de last die de Amerikaanse regelgevers momenteel op cryptocurrency-bedrijven leggen. Terwijl deze regelgevers eenvoudigweg hun werk proberen te doen, wordt het steeds duidelijker dat we op weg zijn naar een confrontatie tussen de crypto-industrie en de regelgevers.

Wij zijn eeuwige optimisten, dus wij zijn ervan overtuigd dat de koele koppen zullen zegevieren en dat technologische ondernemers zullen worden aangemoedigd om in deze sector te blijven innoveren.

Houd het reguleringsaspect van liquide cryptocvaluta in de gaten terwijl de situatie zich verder ontwikkelt. Het zal zeer interessant zijn om te zien hoe toezichthouders zullen reageren op de recente publieke discussie rondom deze onderwerpen.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment