Dagelijkse crypto-update 10 – april

Onze top 6 voor vandaag

Crypto-licentie verleend aan Bitstamp door NYC

Het New York State Department of Financial Services heeft Bitstamp USA een licentie voor digitale valuta verleend, die de onderneming zou machtigen om crypto-tradingdiensten aan te bieden in de staat New York.

De licentie, de zogenaamde BitLicense, zal Bitstamp USA in staat stellen om tradingdiensten aan te bieden aan talrijke cryptovaluta’s waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. Bitstamp mag ook geldtransfers naar het Ripple Netwerk vergemakkelijken, door Ripple Balances uit te geven in US dollar, andere crypto’s en een select aantal fiat valuta’s zoals Sterling, de euro, Zwitserse frank, yen en de Australische dollar.

Lees meer >>

Cardano Oprichter bekritiseert de leidinggevenden van Ethereum en EOS: ” Op die manier wordt er niets gedaan.”

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA) en CEO van IOHK, een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van blockchains en cryptocurrency, bekritiseerde de ontwikkeling van de platformen Ethereum en EOS in een recent interview met Fortune’s Balancing The Ledger.

Zowel Ethereum (ETH) als EOS (EOS) zijn projecten die concurreren met Cardano, en hebben voor hun projecten verschillende wegen in termen van ontwikkeling en onderzoek bewandeld. Ook hielp Hoskinson Vitalik Buterin bij de oprichting van Ethereum en werd later in 2014 uit het project gezet vanwege meningsverschillen over de algemene richting van de organisatie.

Het is dus begrijpelijk dat Hoskinson nog steeds een beetje gekwetst is en dat hij nog steeds bereid is om de kritiek te uiten op deze crypto-platforms, zeker als het over Ethereum gaat.

Lees meer >>

Crypto-miningscripts zoals Coinhive kunnen op Mozilla Firefox worden geblokkeerd.

Mozilla Firefox heeft altijd vooropgelopen bij het beschermen van haar gebruikers tegen crypto-miningscripts. Vorig jaar bracht de open-source webbrowser een verklaring uit waarin de gebruikers werden verzekerd dat het de miningscripts in de komende versie zou blokkeren. Trouw aan zijn woord, heeft het toonaangevende browserplatform op 9 april 2019 een verklaring uitgebracht met de titel ‘Protecting Against Fingerprinting and Cryptocurrency Mining Available in Firefox Nightly and Beta’ (Bescherming tegen vingerafdrukken en cryptocurrency Mining beschikbaar in Firefox Nightly en Beta).

Lees meer >>

Kunstmatige intelligentie identificeert een crypto-scam ter waarde van meerdere miljoenen en helpt bij het lokaliseren van de daders.

De wereld van de crypto- en blockchaintechnologieën evolueert elke dag, en daarmee vinden criminelen ook nieuwe vormen van criminaliteit. Criminaliteit loont echter niet en ook het gebied van cyberveiligheid ontwikkelt zich in een razend tempo.

Een voorbeeld van de aanzienlijke vooruitgang op dit gebied is te vinden in Zuid-Korea. Gisteren heeft de Speciale Juridische politiedienst voor openbare veiligheid van Seoel twee mensen gearresteerd die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van een ponzi-scheme van meerdere miljoenen dollars. Er werden ook gerechtelijke bevelen uitgevaardigd tegen tien medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het rekruteren van mensen die later het slachtoffer zouden worden van de zwendel.

Lees meer >>

Opera lanceert desktop Dapp browser met ingebouwde Ethereum wallet

Opera heeft officieel de desktop-versie van zijn nieuwe browser gelanceerd met een ingebouwde crypto-wallet.

Opera kondigde dinsdag aan dat de browser, genaamd “Reborn 3,” beschikbaar is voor de Mac, Windows en Linux besturingssystemen. De software staat gebruikers toe om met de op blockchain-gebaseerde gedecentraliseerde toepassingen (dapps) van Web 3 te verkennen en met elkaar in interactie te treden, en de wallet staat gebruikers toe om transacties te verzenden zonder een uitbreiding zoals Metamask te vereisen.

Lees meer >>

Civic CEO: Crypto-winter is niet voorbij totdat Bitcoin de Alts achter zich laat

De CEO en mede-oprichter van het op blockchain-based identity platform Civic (CVC) heeft verklaard dat hij denkt dat de bearmarkt nog niet voorbij is. Vinny Lingham Tweeted dat eventuele opwaartse pieken uiteindelijk onhoudbaar zijn totdat de Bitcoinprijs onafhankelijk van de andere digitale munten kan bewegen.

Lingham’s meningen staan in schril contrast met veel analisten in de crypto-industrie die geloven dat de neerwaartse trend na de crash van de Bitcoinprijzen in 2017 voorbij is. De Zuid-Afrikaanse ondernemer stelt dat te veel upside zonder ontkoppeling tussen Bitcoin en de vele alternatieve cryptovaluta’s uiteindelijk tot meer investeringsleed zal leiden.

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment