Dagelijkse crypto-update 11 – april

De recente terugval van de marktprijzen hadden we verwacht door de snelle accumulatie van de afgelopen drie weken. Tussen 26 maart en 10 april hadden de cryptocurrencies 60 miljard dollar aan marktkapitalisatie gewonnen. Hoewel de rally plotseling opdook, was deze het gevolg van maanden trage accumulatie, waarbij smart money een groot deel van de verkoopdruk had geabsorbeerd.

Sinds donderdag blijven er nog vijf grote kapitalisaties over die in de accumulatiemodus zitten. Het gaat om Ethereum, Stellar, Monero (XMR), Ethereum Classic (ETC) en Zcash (ZEC). Deze coins zijn met name geschikt voor een buy-on-the-dip entry, vooral via BTC.

Investeerders kopen bij de dip omdat ze verwachten dat de assets in waarde zullen stijgen. Wanneer een asset in een uptrend zit, is de ‘dip’ in wezen een discount die u in staat stelt om cost averaging toe te passen en deze te bepalen tegen een mooi prijskaartje.

In aanvulling op de hierboven vermelde coins, kunnen we stellen dat Bitcoin, Litecoin en Binance Coin sterke onderliggende fundamenten hebben. Bitcoin profiteert van een samenloop van fundamentele krachten, inclusief een hogere institutionele adoptie, technische progressie en de rentabiliteit van de retailmarkt. LTC en BNB hebben beide een groot deel van 2019 op eigen kracht gehandeld en zijn geleidelijk aan de onmiddellijke invloedssfeer van Bitcoin ontsnapt. Net als Bitcoin profiteren beide cryptocvaluta’s van een hogere adoptie.

Crypto Spring’ lijkt een lineair pad te hebben uitgestippeld voor de digitale assets, vandaar dat de uitdaging voor investeerders nog steeds bestaat in het loskoppelen van de short-term volatiliteit van de long term waarde. Sterke fluctuaties zijn niet ongewoon, ook niet in bull market scenario’s, en zouden volledig in rekening moeten worden gebracht in hun prijsstelling.

Onze top 6 voor vandaag

De BitLicense toepassing van de Amerikaanse crypto exchange Bittrex is afgewezen

Eerder vandaag, heeft NYDFS de aanvraag van Bittrex voor een BitLicense afgekeurd. Deze is nodig om virtuele valutagerelateerde zaken te doen in de staat New York. Het argument van de afkeuring was omdat de exchange een gebrekkig beleid en ontoereikende controles heeft op het gebied van het anti-witwasbeleid (AML), Know Your Customer (KYC) en op de Office of Foreign Assets Control (OFAC)-standaard.

In zijn reactie uitte Bittrex zijn teleurstelling over het besluit van NYDFS. Bittrex argumenteerde dat de regelgeving “New Yorkse klanten eerder schaadt dan beschermt”. De exchange verklaarde ook zijn onenigheid met de eisen van NYDFS met betrekking tot het AML en conformiteitspraktijken

 

 

Lees meer >>

Coinbase lanceert Crypto Visa Debitkaart voor klanten in het Verenigd Koninkrijk en in de EU

Cryptocurrency exchange Coinbase heeft een Visa debetkaart gelanceerd waarmee klanten in het Verenigd Koninkrijk en de EU hun cryptocentrische valuta’s rechtstreeks vanaf hun Coinbase account kunnen uitgeven.

De in San Francisco gevestigde onderneming kondigde op woensdag het nieuws aan in een blogpost, waarin staat dat klanten met de “Coinbase Card” hun Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC) en andere cryptocurrencies net zo gemakkelijk kunnen uitgeven als het geld op hun bank.

Volgens de exchange kun je onmiddellijk cryptocurrency naar fiat omzetten. De kaart ondersteunt alle Crypto assets die beschikbaar zijn om te kopen en te verkopen op het Coinbase platform, en klanten kunnen ze gebruiken om te betalen voor dagelijkse aankopen, zoals het betalen van een maaltijd of het boeken van tickets, dit volgens de aankondiging.

 

 

Lees meer >>

s’ Werelds grootste bedrijfsorganisatie omarmt de blockchain

De Internationale Kamer van Koophandel (ICC), die na de Eerste Wereldoorlog is ontstaan, heeft een overeenkomst getekend met een in Singapore gevestigde start-up, Perlin Net Group, om te onderzoeken hoe de innovatieve technologie de organisatie kan helpen. Het ICC heeft zijn hoofdkantoor in Parijs en 45 miljoen bedrijven als aangesloten lid, met een aanwezigheid in meer dan 130 landen.

Het ICC wil gebruik maken van blockchain technologie om een vrij goederenverkeer over de hele wereld mogelijk te maken, wat de organisatie noodzakelijk acht om de vrede te bewaren. Algemeen secretaris van het ICC, John Denton, zei,

“Als goederen over de grenzen heen kunnen worden vervoerd zonder dat er manschappen nodig zijn, is er een grotere kans op vrede en welvaart.”

 

 

Lees meer >>

Top YouTuber PewDiePie sluit zich aan bij het Blockchain Live Streaming Platform DLive

PewDiePie, ’s werelds populairste YouTuber door het aantal abonnees, heeft zich aangesloten bij het blockchain-based live streaming platform DLive. De 29-jarige Zweedse contentmaker, echte naam Felix Kjellberg, heeft een “exclusieve” live-streaming deal getekend met het platform. Zijn YouTube-kanaal heeft op dit moment zo’n 93,7 miljoen abonnees, en zijn meest recente video’s werden in minder dan 24 uur 4 miljoen keer bekeken. Vanaf 14 april zal PewDiePie elke week een update streamen op DLive, dat een gedecentraliseerde community is die gebouwd is met behulp van de Lino blockchain.

 

 

Lees meer >>

Augur gaat werken met DAI-denomineerde markten

Het blockchain-powered event betting platform Augur heeft een token gelanceerd in MakerDAO’s Dai stablecoin als onderdeel van een grote upgrade van zijn platform. Het nieuws werd aangekondigd in een officiële blogpost die op 8 april werd getweet. Augur argumenteert dat de introductie van DAI-markten de handel minder volatiel zal maken in vergelijking met Ethereum, dat tot op heden gebruikt werd voor trading op het platform.

 

 

Lees meer >>

SEC-voorzitter wijst crypto aan als voortdurende regelgevende focus

Het hoofd van de Amerikaanse regelgevende instantie, de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft op 8 april in een nieuwe toespraak herhaald dat de nadruk ligt op de Cryptocurrency ruimte. In zijn toespraak op de SEC Speaks conferentie in Washington benadrukte de voorzitter, Jay Clayton, dat de digitale valutaruimte een breed overzicht biedt van de activiteiten en taken van de organisatie. Clayton koos ervoor om vooral in te gaan op gevallen waarin bestaande wetten werden gebruikt om de non-conformiteit van crypto-entiteiten te behandelen.

 

 

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment