Dagelijkse crypto-update 11 – februari

Onze top 6 voor vandaag

Vertraging in de crypto regelgeving kan leiden tot meer vrijheid voor de technologie

Een commissaris van de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten zei dat de vertraging in het vaststellen van cryptoregulering kan leiden tot meer vrijheid voor de industrie om zich te bewegen op zijn eentje. Heister Peirce, alom bekend als de “Crypto Mom” in de community vanwege haar meningsverschil over het besluit van de SEC om een Bitcoin exchange-traded fund te verwerpen dat door de Winklevoss tweeling werd voorgesteld, maakte de opmerkingen in een toespraak over de kwesties van de staatsreglementering aan de Universiteit van Missouri School of Law.

 

Lees meer >>

Crypto belastingwet ontruimt de eerste hindernis in de wetgevende macht van New Hampshir

Een wetsvoorstel in New Hampshire dat inwoners in staat zou stellen om hun belastingen te betalen met cryptocurrency is het begin van een zekere tractie. Wetsvoorstel 470 van het Huis, dat zou toestaan dat agentschappen op staatsniveau (met inbegrip van het belastingkantoor van New Hampshire) cryptocurrencies voor betaling zouden accepteren indien goedgekeurd, heeft vorige week de eerste kleine hindernis uit de weg geruimd na unaniem door een subcommissie van de House Executive Departments en Administration Committee, die met wijzigingen zijn aangenomen.

 

Lees meer >>

Credit Suisse Arm ziet de voordelen van een blockchain na een distributieproef van het fonds

Een dochteronderneming van de Zwitserse multinationale investeringsbank Credit Suisse heeft een blockchain trial voor fondstransacties afgerond. Fundsquare, het fondsdistributiebedrijf van de Luxemburgse beurs en de technische partner van het project, kondigde het nieuws aan op haar blog van donderdag, met de mededeling dat Credit Suisse Asset Management en de in Portugal gevestigde bank Banco Best “met succes live end-to-end fondstransacties hebben verwerkt met behulp van blockchain-technologie. Voor de proef gebruikten de bedrijven het FundsDLT platform, ontwikkeld in samenwerking met professionele dienstverlener KPMG en softwareleverancier InTech, en dit voor de grensoverschrijdende distributie van een investeringsfonds. Banco Best ontwikkelde een API-integratie en creëerde een aangepaste app voor de toepassing.

 

Lees meer >>

IBM Pilots Blockchain en IoT-sensoroplossing voor het opsporen van duurzaam grondwatergebruik in Californië

Tech gigant IBM is uitgegroeid tot een leider in het demonstreren van real-world toepassingen van blockchain technologie. Het bedrijf heeft al op blockchain gebaseerde oplossingen geïmplementeerd om voedsel supplychains te volgen en ethisch verantwoorde mineralen te garanderen. IBM blijft samenwerken met een aantal toonaangevende organisaties om complexe zakelijke uitdagingen op te lossen door middel van zijn blockchain netwerk. IBM Research werkt samen met The Freshwater Trust (TFT), een non-profitorganisatie die werkt aan de bescherming en het herstel van zoetwaterecosystemen, en SweetSense Inc., een leverancier van goedkope satellietverbonden sensoren, aan pilot blockchain en IoT technologieën voor het monitoren van grondwatergebruik in één van de grootste en meest risicovolle watervoerende lagen uit Noord-Amerika.

 

Lees meer >>

IOTA: Een nieuwe case study in het stadhuis van Taipei

De overheid van Taipei is bezig met de overgang naar een slimme stad te onderzoeken, de stad wordt nu als een “levend laboratorium” gebruikt om verschillende POC (Proof of Concept) projecten te testen. Deze aanpak heeft er voor gezorgd dat er veel projecten met open armen zijn ontvangen. Een van deze projecten is lidbot, een sensor die meet hoe ver vuilnisbakken gevuld zijn. Deze sensor word getest in het stadhuis van Taipei en gebruikt om de schoonmaak ploegen te helpen overzien welke van de 168 vuilnisbakken precies geleegd moeten worden. De IOTA DLT Tangle stelt de sensoren in staat in real-time data door te sturen, de Distributed Ledger (DLT) is een groot voordeel aangezien het zo niet mogenlijk is om de data te vervalsen.

 

Lees meer >>

Ontario securities regulator onderzoekt digitaal platform Quadriga

De grootste effectenregelgever van Canada zei op Vrijdag dat het Quadriga CX onder de loep nam, aangezien de zorgen groeien dat het regelgevingskader investeerders in het digitale platform onbeschermd laat tegen potentiële verliezen. De verklaring komt een dag na de Britse Columbia Securities Commission, de effectenregelgever van de provincie, zegt dat het Quadriga CX niet gereguleerd is. De oprichter van Quadriga CX stierf in december, waardoor er in zijn rekeningen miljoenen dollars in cryptocurrencies achterblijven. “Gezien het potentiële kwaad aan Ontario investeerders, onderzoeken wij deze kwestie en zijn wij reeds in contact geweest met de bewakingsmonitor,” de Ontario Securities Commission zei dat in een verklaring die aan Reuters werd gemaild.

 

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u gewoon een andere mening? Laat het ons dan zeker weten! Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. Deze groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment