Dagelijkse crypto-update 12 – april

Het Cryptocurrency segment is na de steile en algemene daling van gisteren gestabiliseerd, met de topmunten die meerdere malen support vonden in de buurt van de long term-levels die de val van gisteren tot stilstand hebben gebracht. Ondanks de neerwaartse pieken, onder het $5000 niveau in de markt van BTC en in de aanloop naar het $160 niveau in het geval van ETH, slaagde de coin erin om een belangrijke break-down te vermijden, waardoor de hoop op korte termijn van de bulls aanhield na de onlangs mislukte break-out.

Hoewel de huidige stabiliteit een positief teken is, ontbreekt de bounce nog steeds op een belangrijk bullish momentum, dus er is geen reden om hier nieuwe posities in te nemen. Het trendmodel blijft op beide tijdframes op verkoopsignalen staan met betrekking tot de overgrote meerderheid van de majors, en behoudens een brede push hoger, zullen de onmiddellijke vooruitzichten duidelijk negatief blijven, zelfs als de tegengestelde trend nog steeds zou kunnen aanhouden.

Wij zullen de marktleiders, zoals Litecoin en EOS, nauwlettend in de gaten blijven houden, terwijl de prestaties van Bitcoin eveneens van cruciaal belang zullen zijn in deze periode van relatieve kracht. Voorlopig moeten traders defensief blijven en zelfs in het geval van een snel herstel moeten alleen de short-term posities in aanmerking komen.

Onze top 6 voor vandaag

Binance CEO dreigt Bitcoin SV (BSV) van de lijst te verwijderen na ruzie op Twitter

De CEO van de Binance cryptocurrency exchange heeft eerder op Twitter gedreigd om Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) van het platform te verwijderen.

Het ultimatum komt als reactie op een vete tussen de voorvechter van BSV en de beruchte crypto-schurk Craig Wright en een Twitter-gebruiker @hodlonaut.

Craig Wright is in het centrum van vele argumenten en vetes in de ruimte geweest, die voornamelijk voortkomen uit het feit dat hij onvermoeibaar heeft beweerd de schepper van Bitcoin – Satoshi Nakamoto – te zijn. Wright heeft nooit met succes geld uit de Bitcoin wallet verplaatst, dat volgens velen de enige manier is om de echte Satoshi te identificeren.

Lees meer >>

De donaties in Bitcoin voor Wikileaks stijgen na de arrestatie van Assange

Wikileaks’ bitcoin-adres heeft een stortvloed aan steun gekregen na de arrestatie van stichtend redacteur Julian Assange. De schenkingen hebben bijna $32.000 op Vrijdag bereikt, 60% meer dan de dag voordien werd opgeheven, toen Assange onder arrest werd geplaatst.

Er werden meer dan 6,3 BTC-donaties aan Wikileaks geregistreerd van 272 transacties op het moment van schrijven. Ongeveer 20.000 dollar aan donaties stroomde binnen op 11 april, toen de politie Assange uit de Ecuadoriaanse ambassade in Londen sleepte, waar hij de afgelopen zeven jaar was opgesloten. In 2016 bereikte Wikileaks’ bitcointoespraak een mijlpaal van 4.000 BTC, vijf jaar nadat hij zich tot crypto had gewend om financiële censuur te voorkomen.

Lees meer >>

De universiteit van Harvard komt meteen in crypto terecht. Een grote sprong voorwaarts voor de crypto-industrie.

Harvard University steunt Blockstack Inc., een crypto-bedrijf dat ernaar streeft om een token sale van 50 miljoen dollar te voltooien.

Blockstack zei dat Charlie Saravia, een directeur bij Harvard Management Co, een vertegenwoordiger is op een adviescommissie voor de verkoop van tokens. Het Beheer van Harvard en twee andere investeerders hebben ongeveer 95.8 miljoen van de tokens van het bedrijf gekocht die geschat worden op ongeveer $11.5 miljoen.

Harvard sluit zich aan bij een kleine groep van institutionele investeerders die in crypto assets zijn gesprongen. Twee pensioenplannen in Virginia investeerden eerder dit jaar in een risicokapitaalfonds voor blockchain en digitale activa-industrie, terwijl Yale University in 2018 een soortgelijke investering deed.

Lees meer >>

Coinbase verliest 3 senior executives in 6 maanden als Dan Romero zijn functie neerlegt.

Cryptocurrency Exchange Coinbase heeft een andere topman verloren, omdat Dan Romero op 12 april in een blogpost zijn ontslag heeft aangekondigd.

Romero, die vijf jaar in verschillende functies bij het bedrijf werkte, volgt directeur van de institutionele verkoop, Christine Sandler, en ex-vicepresident en general manager, Adam White, in het verlaten van het bedrijf.

Sandler vertrok in maart om zich aan te sluiten bij de pro-crypto financiële diensten van Fidelity Investments, terwijl White in oktober vorig jaar op zoek ging naar nieuwe uitdagingen.

Lees meer >>

Bitcoin mining verbruikt in zijn 10 jaar bestaan evenveel energie als alle Amerikaanse auto’s in 3 dagen tijd.

Uit gegevens die zijn onderzocht door Coin Metrics blijkt dat Bitcoin Miners evenveel energie verbruiken als wat Amerikaanse chauffeurs in drie dagen doen.

Het in Massachusetts gevestigde bedrijf voor crypto data-analyse heeft de totale hoeveelheid hashes gemeten die door het Bitcoin-netwerk zijn verwerkt via S9 mining machines. De berekeningen onthulden dat het miners 1,75e17 joules (of 1,75 x 1017 watt per seconde) nodig had om de blokken te valideren en toe te voegen aan de blockchain van Bitcoin. Dat was ongeveer gelijk aan 4,2 miljoen ton olie, waarvan een derde dagelijks door de Amerikaanse auto’s wordt verbruikt.

Lees meer >>

Christine Lagarde van IMF erkent dat Crypto de financiële industrie verstoort

Financiële technologieën zoals digitale valuta’s “ontregelen” het banksysteem en het moet in de gaten worden gehouden om de stabiliteit te handhaven, aldus het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds.

Christine Lagarde, directeur van het IMF, wees woensdag in een toespraak tot CNBC op de veranderende bedrijfsmodellen van commerciële banken als bewijs dat innovaties zoals cryptocurrencies een duidelijke impact hebben op de gevestigde financiële sector.

De IMF-baas waarschuwde dat dergelijke veranderingen in de financiële sector gepaard moeten gaan met regelgeving.

“We willen geen innovatie die het systeem zozeer zou verstoren dat we de noodzakelijke stabiliteit zouden verliezen” zei ze.

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment