Dagelijkse crypto-update 13 – februari

Onze top 6 voor vandaag

Medeoprichter van Canaan, maker van de Avalon mining ASICs verlaat het bedrijf om meningsverschil

Een van de drie medeoprichters van het Chinese bedrijf Canaan Creative, de maker van Avalon mining ASICs is opgestapt. Xiangfu Liu werkte al bij het bedrijf sinds 2013. Liu zou zijn rol als lid van de raad van bestuur en  management vorig jaar al hebben opgegeven. De meningsverschillen zouden gaan over de algemene strategie van het bedrijf.

Lees meer >>

LocalBitcoins zal voldoen aan nieuwe wetten rond het witwassen van geld vanuit de EU

Localbitcoins, de peer-to-peer over-the-counter marktplaats voor Bitcoin, heeft bekend gemaakt in een blog post dat ze zullen voldoen aan de nieuwe wetten die door de Europese Unie zijn gesteld om het witwassen van geld tegen te gaan. Die nieuwe richtlijnen, gekend als 5AMLD, vestigt een centrale openbare database van informatie over bedrijven en hun eigenaren. Zo zijn dus ook cryptovaluta’s betrokken in regulaties rond witwassen binnen de EU.

Lees meer >>

Binance kondigt datum aan voor Binance Chain testnet

De CEO van Binance, een internationale crypto-exchange, heeft via twitter eindelijk de datum bekend gemaakt waarop het testnet van de Binance Chain online zal gaan. Binance Chain is de blockchain waar de nieuwe gedecentraliseerde exchange van het bedrijf op zal werken. Het testnet zal 20 februari online gaan.

Lees meer >>

Japanse IT gigant GMO bevestigd komst van Yen-backed stablecoin, GYEN, in 2019

Japanse IT gigant GMO Internet heeft bevestigd dat ze plannen hebben om hun Yen-backed stablecoin, GYEN, dit jaar te lanceren. Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens een presentatie aan investeerders waar de oprichter en CEO, Masatoshi Kumagai, en financieel directeur, Masashi Yasuda, vragen van de aanwezigen beantwoordden. Binnenkort zouden er meer details bekend gemaakt worden over wanneer de munt precies beschikbaar zou worden gemaakt.

Lees meer >>

85% van het netwerk van Monero is in handen van ASIC miners

De afgelopen jaren hebben meerdere crypto-netwerken de dominantie van ASIC mining farms proberen te voorkomen. Maar tot nu toe met weinig succes. Monero forkt elke 6 maanden om het mining algoritme aan te passen opdat er telkens nieuwe ASICs moeten ontwikkeld worden. Volgens Reddit gebruiker MoneroCrusher zou op een zeer korte tijd 85% van de hashrate van het netwerk zijn overgenomen door ASICs, wat gevaarlijk is voor de integriteit van het netwerk omdat lage hashrates en ASICs de kans op een 51% attack erg verhoogd. Er wordt aan een oplossing gewerkt onder de naam XRandom, maar dit project laat helaas nog even op zich wachten.

Lees meer >>

WikiLeaks noemt computerwetenschapper Craig S. Wright een vervalser

Craig Wright, de man die zichzelf Satoshi Nakamoto; de anonieme uitvinder van Bitcoin noemt, heeft een blog post gepubliceerd op 8 februari waarin hij beweerd dat hij Bitcoin heeft ontworpen met de wet en regulatie in gedachten. Hij zegt dat hij het gebruik van “zijn creatie” door WikiLeaks afkeurt. Waarop WikiLeaks reageert met uitgebreid bewijs van eerdere gelijkaardige leugens en noemt hem een vervalser. Met links gevonden op Archive.org tonen ze aan dat Dr. Wright al eerder de datum op een post uit 2015 heeft veranderd om het te laten lijken alsof hij heeft meegewerkt aan Bitcoin in 2008. Niet netjes, doctor.

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u gewoon een andere mening? Laat het ons dan zeker weten! Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. Deze groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment