Dagelijkse crypto-update 14 – februari

De belangrijkste cryptocurrencies hebben de afgelopen 24 uur vooral in relatief smalle marges gehandeld, en hoewel we vandaag een brede sell-off hebben gezien in de voormiddag, is er voorlopig een belangrijke bearish beweging vermeden. Terwijl de coins nog steeds het grootste deel van hun winsten van de door Litecoin geleide stijging van afgelopen vrijdag vasthouden, zijn de relatief sterkere valuta’s er niet in geslaagd om hun dynamiek te bewaren.

Bitcoin heeft in een smalle range gehandeld die onder de belangrijkste long-term support/resistance level van $3600 lag, dit doordat de tradingactiviteiten gedurende de dag laag bleven bij de meest waardevolle coin. Het lage liquiditeitsniveau zal waarschijnlijk leiden tot meer plotselinge pieken bij de coin, en het gebrek aan bullish follow-through is duidelijk een negatief signaal.

Dit gezegd zijnde, vanuit het technische perspectief is de short-term setup nog steeds positief, maar traders zouden alleen kleine, speculatieve posities moeten innemen in het kader van de bearish long term setup. De coin wordt nog steeds geconfronteerd met een sterke resistance rond de $3850 en tussen de $4000 en $4050, terwijl de support net boven de $3450 ligt, rond de $3250, en in de belangrijke long term zone om en nabij het $3000 prijsniveau.

Onze top 6 voor vandaag

JPMorgan rolt de eerste cryptocurrency uit die gesteund is door een Amerikaanse bank

JPMorgan, een welgekende bank in de VS, rolt binnenkort de eerste cryptocurrency uit die gesteund wordt door een Amerikaanse bank. Dit is onverwacht nieuws aangezien de bank de afgelopen jaren vaak heeft laten uitblijken dat ze geen interesse hadden in Bitcoin. De CEO van de bank heeft op een conferentie in septmber 2017 zelfs gezegd dat hij elke werknemer van de bank zou ontslaan die handelde in Bitcoin of andere cryptocurrencies. De “JPM Coin” zal gebruikt worden om ogenblikkelijke overschrijvingen mogenlijk te maken en zal voorlopig slechts nu en dan ingezet worden.

 

Lees meer >>

Bitcoin handel in Venezuela blijft nieuwe records vestigen

Het tradingvolume van Bitcoin in Venezuela heeft een all-time high bereikt tijdens deze aanhoudende en escalerende economische crisis in het land. Deze aanhoudende trend toont aan dat Venezolanen Bitcoin verkiezen boven de nationale munt als store of value. Volgens een tweet van Kevin Rooke zou het handelsvolume op de #1 beurs van het land slechts $8117 bedragen (op vrijdag 8 februari). Dat tegenover een gemiddelde van $1.28 miljoen dagelijks tradingvolume op LocalBitcoins.

 

Lees meer >>

Nasdaq gaat Bitcoin en Ethereum toevoegen aan hun globale index

Nasdaq, de tweede grootste beurs ter wereld, is een samenwerking aangegaan met de Blockchain data firma Brave New Coin om Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) indexen toe te voegen aan hun bestaande groep van 40,000 indexen.  Dit heeft de beurs bekend gemaakt op hun website, de indexen zullen worden toegevoegd aan hun datafeed op 25 februari.

 

Lees meer >>

Crypto exchange QuadrigaCX heeft perongeluk $370,000 aan Bitcoins naar de wallet van de overleden CEO gestuurd

Op 12 februari heeft Ernst and Young (EY), de monitor van de QuadrigaCX zaak, hun eerste raport over de zaak vrijgegeven. Hierin staat dat de exchange perongeluk $370,800 aan Bitcoins naar de cold wallet van de overleden CEO Gerald Cotten hebben verstuurd. Met het overleiden van de CEO zijn de keys voor de wallets verloren gegaan.

 

Lees meer >>

Een Israëlische NGO dreigt met rechtzaak rond cryptocurrency handel met Hamas

Een Israëlische NGO die zich inzet voor burgerrechten hebben Coinbase verteld dat ze vermoeden dat Hamas hun platform gebruikt om geld in te zamelen. In een statement zegt de groep dat de terroristische groep Hamas een account heeft bij Coinbase Inc. via waar ze donaties ontvangen. Ze eisen dat Coinbase onmiddelijk het account stop zet aangezien dit in strijd zou zijn met de Counter-Terrorism Act.

 

Lees meer >>

Japanse internet gigant GMO hebben ¥1.3 miljard verloren aan cryptocurrencies in 2018

 

De Japanse Internet gigant GMO Internet Inc. hebben een operationeel verlies geleden van ¥1.3 miljard ($11.75 miljoen) in 2018. Het bedrijf heeft dit dinsdag bekend gemaakt, dit verlies zou te danken zijn aan hun Bitcoin exchange en mining operatie. De exchange zou relatief vlot gedraaid hebben, de verliezen waren voornamelijk te danken aan hun mining operatie.

 

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u gewoon een andere mening? Laat het ons dan zeker weten! Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. Deze groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment