Dagelijkse crypto-update 15 – maart

De belangrijkste cryptocurrencies zijn de afgelopen 24 uur explosief bezig geweest en hebben over de “gehele linie” bescheiden winsten geboekt, maar de marges op short-term blijven nog steeds intact, en de algemene technische setup is in het algemeen nog steeds negatief. Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash hebben vandaag de dag het voortouw genomen. Ondanks een hogere piek na de US open, blijft het cryptovaluta-segment erg stil, en vooral de slagkracht van ETH kan in de komende dagen van belang zijn.

Mocht de op een na grootste coin weer boven zijn belangrijkste prijsniveau van $145 uitkomen, dan zou de tegenbeweging van februari nog steeds kunnen worden hervat, ook al zijn de neerwaartse long-term trends nog steeds niet in gevaar. Bitcoin en Ripple hebben zich niet aangesloten bij de rally van vandaag, maar hun zwakte voor de long-term blijft ook een enorme risicofactor vormen in het gehele marktsegment.

Het trendmodel bleef op beide tijdframes verkoopsignalen geven voor de meeste coins, ondanks de sterke bounce van vandaag, en voorzichtigheid is nog steeds nodig, zelfs in het geval van de sterkste coins.

Onze top 6 voor vandaag

Ex-Mt. Gox CEO schuldig verklaard in Japan voor het manipuleren van documenten

Mark Karpeles, de voormalige CEO van de nu ter zielen Bitcoin exchange Mt. Gox, is schuldig verklaard voor het manipuleren van financiële documenten. De Tokyo District Court heeft hem gepakt op het vermengen van zijn persoonlijke financiën met die van de exchange om de verliezen die de exchange had opgelopen aan hackers te verbergen. Karpeles kreeg een voorwaardelijke celstraf van 2,5 jaar toegewezen.

 

 

Lees meer >>

IBM sluit credit union deal voor blockchain services

IBM en de credit union organisatie CULedger gaan een samenwerking aan om nieuwe blockchain-based services te onderzoeken om de werking van credit unions vlotter te doen verlopen en gebruikservaring te verbeteren. CULedger focust zich op het leveren van “innovatieve applicaties” via hun globale cross-border distributed ledger platform. De hoofdfocus ligt op het maken van een onveranderlijke audit trail.

 

 

 

Lees meer >>

Republikeinse leider McCarthy stelt blockchain transparantie binnen de regering voor

Kevin McCarthy, de Republikeinse leider van het U. S. House of Representatives, heeft opgeroepen tot een exploratie om te zien of blockchain de Amerikaanse regering efficiënter en transparanter kan maken. in de toespraak van dinsdag voor het Select Committee on the Modernization of Congress zei McCarthy dat de blockchain de veiligheid van de financiële industrie “revolutioneert” en dat het ook kan helpen de “transparantie van ons eigen wetgevingsproces” te veranderen. “Waarom zouden we wachten en waarom zouden we niet zelf een blockchain opzetten”, vroeg hij

 

 

 

Lees meer >>

Circle’s algemeen directeur in Azië verlaat het bedrijf om zich te focussen op de “overlevenden” van Bitcoin SV

Jack Liu, een hogere directeur bij Circle, verlaat het $3 miljard crypto financieringsbedrijf. De voormalige investeringsbankier zei dat hij in zijn carrière altijd gemotiveerd is geweest om “Satoshi’s visie” tot bloei te laten komen. “Ik ben een oude veteraan van deze industrie geweest, en ben er niet per ongeluk naartoe gestapt….Circle was een geweldige leeromgeving. Maar ik heb het allemaal over innovatie….Ik wil in de openbaarheid stappen en een meer directe benadering kiezen en het aantal transacties op de blockchain verhogen. Ik heb nu een gevoel van urgentie,” zei hij. “Ik wil niet 50 worden als het begint te werken.

 

 

 

Lees meer >>

Cryptocurrency’s vormen risico’s voor banken, waarschuwt het Basel Committee

Het Basel Committee on Banking Supervision, een groep van internationale bankautoriteiten, heeft gewaarschuwd dat de groei van cryptocurrencies een aantal risico’s met zich meebrengt voor banken en de wereldwijde financiële stabiliteit. Het comité – dat deel uitmaakt van de Bank voor Internationale Betalingen, die algemeen wordt beschouwd als de centrale bank van centrale banken – heeft woensdag een verklaring gepubliceerd waarin staat dat de potentiële risico’s voor banken bestaan uit liquiditeits-, krediet- en marktrisico’s, operationele risico’s (inclusief fraude en cyberrisico’s), risico’s op het gebied van witwassen/financiering van terrorisme en juridische en reputatierisico’s.

 

 

 

Lees meer >>

De Chicago Board Options Exchange (CBOE) zal in maart geen nieuw Bitcoin futurescontract publiceren

De eenheid van Cboe Global Markets zei donderdag dat het geen nieuwe Bitcoin futures markt voor maart zou introduceren, onder verwijzing naar de noodzaak om te bekijken hoe het de ruimte benadert.

“CFE voegt geen Cboe Bitcoin (USD) (“XBT”) futurescontract voor de handel in maart 2019 toe,” aldus de futuresmarkt die donderdagmiddag in een bericht aan handelaren wordt aangekondigd:

“CFE beoordeelt zijn aanpak met betrekking tot de manier waarop het van plan is om afgeleide producten van digitale assets te blijven aanbieden voor trading. Hoewel CFE nadenkt over de volgende stappen, is het momenteel niet van plan om bijkomende futurescontracten van XBT op te nemen”.

 

 

 

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment