Dagelijkse crypto-update 17 – april

De cryptomarkt is nog steeds bezig met het consolideren van de niveaus die de afgelopen weken werden overwonnen. Dit is tenminste het geval voor Bitcoin en Ethereum.

De cryptococurrency markt heeft alsook een hogere dynamiek gekregen die geleid wordt door een onwaarschijnlijke combinatie van privacy coins en small-caps, wat wijst op de voortzetting van de heropleving die in februari begon. Op het moment van schrijven hebben Monero (XMR), Tezos (XTZ) en Basic Attention Token (BAT) de grootste impact op de stijgende marktwaarde.

De cryptomarkt is na de laatste opwaartse bewegingen van stemming veranderd en vertoont sindsdien een positieve trend, met een zichtbare instroom van cash elke keer dat de tegenslagen een beetje dieper doorzetten.

Het ETH/BTC-pair heeft begin deze week opnieuw de lagere parallelle trendlijn bevestigd van de prachtige technische structuur die begin oktober werd gecreëerd en die erin slaagde om de aanhoudende devaluatie van Ethereum ten opzichte van Bitcoin, die zich in de afgelopen zes maanden had voorgedaan, teniet te doen.

Onze top 6 voor vandaag

Trading App eToro lanceert crypto versies van 8 grote valutasoorten

Een populaire trading app wedt dat mensen een honger naar gedigitaliseerde versies van andere belangrijke valuta’s, waaronder euro’s, yen en Zwitserse franken, zullen krijgen. Op dinsdag zei eToro dat het in totaal acht stablecoins zal aanbieden als onderdeel van een meer algemene lancering van de crypto exchange service genaamd eToroX. CEO Yoni Assia zei dat de introductie van de stablecoins slechts het begin is van een ambitieus plan om een tokenized versie van andere assets aan te bieden, waaronder edelmetalen en beeldhouwkunst.

 

 

Lees meer >>

Nieuw financieel product

De in Los Angeles-gebaseerde digitale asset manager, Arca, heeft een prospectus bij de U. S. Securities and Exchange Commission (SEC) ingediend met het oog op goedkeuring van de Amerikaanse regelgeving voor de verkoop van een nieuw type obligatiefonds aan kleine beleggers.

De aandelen van het obligatiefonds zullen op de Ethereum blockchain, “Arca UST Coins” worden vermeld, en zullen een soort stablecoin zijn die de gelijkenis met de Amerikaanse dollar zal vrijwaren. Arca heeft er echter voor gewaarschuwd dat het iets minder constant kan zijn dan andere dergelijke producten op de markt.

 

 

Lees meer >>

Ernst & Young staat niet stil!

In mei zal de Big Four, het professionele dienstenbedrijf EY, vrije software ontwikkelen, “Nightfall” genaamd, die zakelijke klanten zal helpen bij het gebruik van de Ethereum blockchain.

Het protocol was het afgelopen jaar in ontwikkeling bij het team van meer dan 200 blockchain-ontwikkelaars van EY’s adviesbureau. Het is gemaakt voor supply chains, food tracing, transacties tussen filialen van een bedrijf en overheidsfinanciën.

Nightfall maakt gebruik van zero knowledge proofs om private transacties op een gedeelde ledger mogelijk te maken. Nightfall draait op het publieke Ethereum netwerk, niet op een private variant.

 

 

Lees meer >>

3 landen melden aan het IMF dat ze bereid zijn om Bitcoin-obligaties uit te geven

Afghanistan, Tunesië en Oezbekistan overwegen momenteel de mogelijkheid van een Bitcoin-obligatie, die alle drie geïnteresseerd zijn in het potentieel van het stabiliteitsinstrument, dit om de kritieke sectoren van de economie aan te pakken,.

Voor Afghanistan, zou een obligatie kunnen worden gekoppeld aan metalen, meer bepaald de 3 biljoen dollar lithiumindustrie van het land. Ondanks de uitbreiding die wordt voorbereid vanwege een tekort aan lithium, blijft Afghanistan onderdrukt als het gaat om leningen vanwege internationale beperkingen.

 

 

Lees meer >>

Frankrijk keurt crypto wetgeving goed en verzoekt de EU om dit voorbeeld te volgen

Frankrijk heeft vorige week de cryptocurrency wetgeving goedgekeurd en moedigt nu de EU-landen aan om hetzelfde te doen.

Een onlangs goedgekeurde wet voor de financiële sector voorziet onder meer de certificering van cryptografische emittenten en handelaren. Op zijn beurt, als bedrijven zich in Frankrijk laten registreren en profiteren van de Franse regelgeving, zal Frankrijk hun inkomsten kunnen belasten. Met de officiële goedkeuring van cryptocurrencies hoopt Parijs een markt voor blockchainbedrijven te creëren.

“Ik zal mijn Europese partners voorstellen om één enkel regelgevingskader voor crypto-assets op te zetten, geïnspireerd op de Franse expertise”, aldus de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire tijdens een blockchain event in Parijs.

 

 

Lees meer >>

De digital cash uitvinder David Chaum zegt dat overheden naar eigen zeggen cryptos kunnen kraken

Regeringen kunnen naar eigen believen cryptocurrencies “kraken”, hun veiligheid verbreken en onze coins stelen. Dit is niet iets wat velen van ons willen horen, met al die Bitcoins die comfortabel in onze crypto wallet zitten. Maar dat was de boodschap van David Chaum, uitvinder van digital cash en oprichter van DigiCash, een voorloper van Bitcoin.

In een toespraak op de Blockchain Week Summit in Parijs, zette Chaum zijn visie op het gebied van betalingen, privacy en messaging technologie uit. Maar hij gaf ook een genuanceerde kijk op de situatie zoals die op dit moment is, en beweerde dat overheden de elliptische curve-technologie gemakkelijk kunnen ontcijferen – één van de belangrijkste veiligheidsaspecten die aan de basis ligt van het Bitcoin-netwerk en dat van veel andere cryptocurrencies op dit moment.

 

 

Lees meer >>

Blockchain term van vandaag: -Cold storage-

Offline opslag van cryptocurrencies, gewoonlijk met behulp van hardware non-custodial wallets, USB’s, offline computers of paper wallets.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment