Dagelijkse crypto-update 18 – maart

Onze top 6 voor vandaag

Ethereum ontwikkelaars keuren nogmaals ASIC-resistente algoritme “ProgPoW” goed

Ethereum core devs hebben nogmaals ASIC-resistente algoritme ProgPoW besproken, de ontwikkelaars zijn het er opnieuw over eens dat het algoritme moet worden geïmplementeerd, terwijl het tijdschema voor de implementatie ervan onduidelijk blijft. Na het bereiken van een consensus over de implementatie van het algoritme begin januari, zijn de ontwikkelaars van Ethereum van gedachten veranderd en hebben zij de beslissing uitgesteld totdat het algoritme begin februari door een derde partij werd gecontroleerd. Sinds een maand stemmen Ethereum-houders bijna unaniem vóór de implementatie van het ProgPoW-algoritme.

Lees meer >>

Poloniex maakt Grin withdrawals mogelijk en doet een schenking aan de Grin General Fund

Poloniex heeft withdrawals voor Grin mogelijk gemaakt en heeft haar eerste maandelijkse donatie van 1.27864 BTC aan het Grin General Fund gedaan. Grin is een gemeenschapsgerichte cryptocurrency die zich focust op privacy en schaalbaarheid en gebruik maakt van het MimbleWimble protocol. Poloniex was een van de eerste exchanges om de handel in Grin te ondersteunen in februari, sindsdien is het project enkel nog gegroeid.

Lees meer >>

Populaire muziek streaming app gebruikt Cosmos voor een gedecentraliseerd ecosysteem

Muziekstreaming, een industrie die tegen 2030 naar verwachting 30 miljard dollar aan inkomsten zal genereren, komt naar Cosmos – een nieuw “internet” van blockchain. Playlist, een toepassing voor het streamen van sociale muziek, bouwt de eerste hybride dApp op grote schaal die als doel heeft om Cosmos te gebruiken om de betrokkenheid van het muziekecosysteem uit te breiden. Volgens de website biedt Playlist toegang tot 45 miljoen nummers zonder abonnement en telt het meer dan 400.000 downloads op iOS. De app heeft $5 miljoen opgehaald volgens Playlist, en telt Eric Meltzer van Primitive, Amino  Capital geadviseerd door Zaki Manian, hoofd van Tendermint Labs.

Lees meer >>

Voormalig CEO van Mt. Gox Mark Karpeles Krijgt voorwaardelijke gevangenisstraf

Mark Karpeles, een centrale figuur in de begindagen van Bitcoin, die de dramatische ineenstorting in 2014 van ’s werelds grootste cryptocurrency uitwisseling voorzat, werd schuldig bevonden aan het knoeien met financiële gegevens, maar zal waarschijnlijk de tijd in de gevangenis vermijden na ontvangst van een voorwaardelijke straf. De voormalige Mt. Gox chief executive officer mengde soms zijn persoonlijke financiën met die van de beurs en klooide met de rekeningen, blijkbaar om het feit te verbergen dat het platform geld had verloren aan hackers, zei het Tokyo District Court op vrijdag. Het hof ontruimde Karpeles van verduisteringslasten, concluderend dat de 33 jarige Fransman  zonder slechte bedoelingen had gehandeld.

Lees meer >>

Valerie Szczepanik van SEC: Crypto “lente” is onderweg

Valerie Szczepanik van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission is optimistisch dat regulering uiteindelijk de cryptocurrency markt zal stimuleren. In een Q&A zitting met procureur Daniel Kahan van Morrison & Foerster LLP, benadrukte Szczepanik hoe de regelgevende benadering bij SEC wordt ontworpen om innovatie te laten bloeien, hoewel het ten koste van niet volledig duidelijke richtlijnen voor nieuwe soorten ondernemingen komt. “Het gebrek aan heldere richtlijnen staat regelgevers toe om flexibeler te zijn” zei ze.

Lees meer >>

Coinbase Pro Marktstructuur Update

Op vrijdag 22 maart om 18.00 uur PDT zal Coinbase Pro een aantal wijzigingen doorvoeren om de marktgezondheid van hun platform verder te optimaliseren. Deze veranderingen zijn bedoeld om de liquiditeit te verhogen, een betere prijsvorming voor transacties mogelijk te maken en om prijsbewegingen soepeler te laten verlopen. Dit zal leiden tot een efficiëntere markt en meer  handelsmogelijkheden voor al onze klanten. De veranderingen omvatten:Bijgewerkte ordermaxima om klanten te beschermen tegen grote prijsbewegingen, toevoeging van beschermingspunten voor marktorders, en een nieuwe vergoedingsstructuur die is ontworpen om de liquiditeit te verhogen.

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment