Dagelijkse crypto-update 19 – april

Onze top 6 voor vandaag

Officiële Chinese munteenheid Renminbi wordt Cryptocurrency

Donald Tapscott, executive chairman van het Blockchain Research Institute, heeft bekend gemaakt dat de officiële Chinese munteenheid, de renminbi (RMB), een cryptocurrency zal worden. Dit deelde hij in een interview met Bloomberg op 17 april. In het interview vertelde Tapscott dat hij recentelijk een meeting had bijgewoond met de vice-voorzitter van de Communist Party in China, die zei dat President Xi Jingping blockchain ziet als een van de meest belangrijke technologieën voor de toekomst van het land. Het idee is dat andere cryptocurrencies zouden worden verbannen, en enkel de RMB cryptocurrency blijft bestaan.

 

Lees meer >>

John McAfee start countdown om Satoshi Nakamoto te ontmaskeren

John McAfee is niet onbekend in de cryptocurrency space, hij heeft zich al vaker uitgesproken over regulatie, zijn eigen geloof in de technologie en meerdere voorspellingen gedaan over de prijs van Bitcoin. Nu zet de programmeur en zakenman zijn zinnen op iets anders, de ware identiteit van de ontwerper achter Bitcoin, Satoshi Nakamoto, achterhalen. De miljonair beweert meer te weten over de mysterieuze Satoshi, maar hier is tot nu toe nog geen hard bewijs voor geleverd.

 

Lees meer >>

BAKKT heeft moeilijkheden, A.N.Y. Crypto licentie zou kunnen helpen

Intercontinental Exchange Inc. ondervindt veel weerstand van federale regulatoren in hun ambitieus plan om Bitcoin naar de mainstream te brengen. Nu keert de eigenaar van de New Yorkse Stock Exchange zich tot de staat om het project het groene licht te geven. Het plan bij ICE is om een gereguleerd Bitcoin ecosysteem te creëren om het makkelijker te maken voor onervaren gebruikers om te investeren. Dit zou de interesse bij pensioen fondsen en andere instituties moeten doen opflakkeren en het gemakkelijker maken voor gebruikers om producten te kopen met hun cryptocurrency. Maar helaas is de lancering van het project, BAKKT genaamd, al enkele maanden uitgesteld vanwege kritiek van de Comodity Futures Trading Commission. Dit zou dan betrekking hebben op de manier waarop de funds van de cliënten zullen worden opgeslagen en beschermd tegen diefstal en manipulatie.

 

Lees meer >>

FinCEN bestraft voor de eerste keer een peer-to-peer Bitcoin handelaar

Het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) heeft voor de eerste keer een “peer-to-peer trader” bestraft. De handelaar zou regels rond registratie, programma en aangifte onder de Bank Secrecy Act (BSA) hebben gebroken. Eric Powers zou zich nooit hebben geregistreerd als geld-service en gaf een deel van zijn transacties niet naar behoren aan. Hij zou meer dan 200 transacties hebben gemaakt zonder deze aan te geven, 160 hiervan waren aankopen met Bitcoin ter waarde van een $5 miljoen. De man kreeg een boete van $35.000.

 

Lees meer >>

PayPal krijgt patent voor manier om Crypto Ransomware te bestrijden

Online betalingen gigant PayPal heeft een patent bemachtigd voor een techniek die een specifiek type crypto malware zou kunnen detecteren en bestrijden. Dit patent werd voor het eerst aangevraagd in 2016 en werd afgelopen dinsdag pas goedgekeurd door de U.S. Patent And Trademark Office (USPTO). Deze methode zou gebruik maken van data caches om de ransomware te detecteren en te verhinderen dat bestanden van slachtoffers worden vergrendeld.

 

Lees meer >>

Grote bedrijven investeren in crypto ondanks behoedzaamheid

Gigantische financiën en tech firma’s investeren in crypto-startups om de technologie uit te bouwen en de crypto markt te versterken. De currencies zelf worden echter vermeden. Durfkapitaal investeringen, waaronder grote fondsen van bedrijven werden geschat op $850 miljoen dit jaar. Deze schatting komt werd gemaakt op basis van informatie uit de databank PitchBook, bedrijven zoals de London Stock Exchange Group en Microsoft Corp zouden meer dan 117 keer hebben geïnvesteerd in 2018. De digitale munten zoals Bitcoin worden echter vermeden door zorgen omtrend regulatie, beveiligingsfouten en wispelturigheid op de markt. Toch bewijst dit dat, ondanks de moeizame strijd voor acceptatie, er interesse is voor deze nieuwe technologie.

 

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment