Dagelijkse crypto-update 19 – februari

De crypto-markt knipperden vandaag groen, waaronder Bitcoin die terug boven de $4.000 kwam sinds begin januari. Op Bitfinex bereikten BTC een hoogtepunt van 4.083,50 dollar. Om de dalende trend te ontkrachten, moet de prijs van Bitcoin meer dan $4.200 halen.

In termen van procentuele winst was de Binance Coin de best presterende coin van vandaag. Het steegt 12.7% tot $10.88.

EOS steeg ook goed met 5.5% tot $3.66. Stellar Lumens steeg 12.7% tot $0.0912.

Op het moment van schrijven is de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies 135,5 miljard dollar. De tradingvolumes zijn gestegen tot 33,9 miljard dollar, alle belangrijke exchanges rapporteren een aanzienlijke stijging in tradingvolume.

Onze top 6 voor vandaag

De Crypto Exchange die toegang verloor tot meer dan 144 miljoen dollar?

Het is gewoon misplaatst Nog eens 500.000 dollar: de Canadese crypto exchange QuadrigaCX, die al verwikkeld is in één van de grootste controverses rondom de cryptocurrency wereld in jaren, heeft enkele nieuwe problemen aan het lijstje toegevoegd. In het begin van deze maand verloor het bedrijf toegang tot minstens 144 miljoen dollar in Bitcoin en andere cryptos (sommige rapporten leggen het zelfs zo hoog als 195 miljoen dollar, wanneer het ontbrekende contant geld erbij wordt geteld) toen de oprichter van het bedrijf naar verluidt stierf en de enige persoon was met het wachtwoord voor de cryptocurrency wallets. Nu, volgens de functionarissen, heeft de exchange per ongeluk nog eens $500.000 Canadese dollar ($352.783 in Amerikaanse dollars) misplaatst.

 

 

Lees meer >>

Het is tijd om Crypto te overwegen, zegt pensioen- en kapitaaladviseur

De institutionele investeerders zouden moeten overwegen om zich onder te dompelen in de wereld van cryptocurrencies, volgens Cambridge Associates, een consultant voor pensioenen en donaties. “Ondanks de uitdagingen, geloven wij dat het voor investeerders de moeite waard is om vandaag te beginnen met het verkennen van dit gebied met het oog op de long-term,”

De analisten publiceerden ook een onderzoeksnota op maandag. “Hoewel deze investeringen een hoge graad van risico met zich meebrengen, kunnen sommigen de digitale wereld misschien wel eens in een hogere versnelling brengen.”

 

 

Lees meer >>

Bitmain kondigt energie-efficiënte ASIC-chip aan voor de winning van Bitcoin en Bitcoin Cash

De Chinese mining-gigant en ASIC hardwareproducent Bitmain heeft zijn volgende generatie 7nm (nanometer) ASIC miningchip aangekondigd, volgens een persbericht gepubliceerd op maandag 18 februari. De nieuwe mining hardware, BM1397, is ontworpen voor het minen van cryptocurrencies die het SHA256 algoritme gebruiken voor hun proof-of-work (PoW), zoals Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH). BM1397 heeft minder vermogen nodig voor het minen van cryptocurrencies, wat een verbetering van 28,6 procent in vermogensefficiëntie betekent in vergelijking met de vorige 7 nm-chip van het bedrijf, BM1391. De nieuwe chip zal worden gebruikt in nieuwe Antminer-modellen – S17 en T17 – die later dit jaar worden vrijgegeven.

 

 

Lees meer >>

De Coinbase ondersteunde Bitcoin debetkaart zal in april zijn activiteiten stopzetten

De Shift Bitcoin debetkaart, die gebruikers van de Amerikaanse Cryptocurrency Exchange Coinbase in staat stelt om BTC uit te geven met behulp van een Visa debetkaart, wordt naar verluidt stopgezet. De bekendmaking werd op 18 februari naar Reddit gestuurd, met de upload van een e-mail van het Shift-team. Shift, dat in november 2015 van start ging, was één van de meest groeiende generatie cryptokaarten, met meerdere providers in verschillende landen.

 

 

Lees meer >>

BitGo biedt $100 miljoen aan verzekeringsbescherming voor crypto-assets in custody

BitGo, de in Palo Alto gevestigde crypto-custody provider, heeft aangekondigd dat het nu een $100 miljoen verzekeringsdekking voor alle crypto assets onder haar bewaring (custody) aanbiedt. Dit naast de aansprakelijkheidsverzekering voor directeuren en ambtenaren, alsook de verzekering voor vergissingen en nalatigheden, en de cyberroof. Volgens BitGo is dit de meest uitgebreide verzekering van de industrie. Het wordt aangeboden via het Lloyd’s of London Insurance Syndicate.

“Verzekeringsmaatschappijen willen nooit betalen. Zij hebben ons onderzocht en zij denken dat ze dit nooit zullen moeten doen”, aldus Tom Pageler, Cheif Security Officer van BitGo,

 

 

Lees meer >>

Coinbase neemt Blockchain Analytics Startup Neutrino over

Coinbase heeft de blockchain intelligentie startup Neutrino overgenomen, volgens een post die op dinsdag 19 februari op de blog van het bedrijf is verschenen.

Coinbase openbaarde dat het bedrijf als autonome onderneming in zijn bureau van Londen zal blijven werken. Het bedrag van het contract is niet bekendgemaakt.

De Amerikaanse exchange is van mening dat blockchain intelligentie zal bijdragen tot het creëren van een open en beschermd financieel systeem. Het bedrijf verwacht dat Neutrino Coinbase helpt om diefstal van fondsen te voorkomen, hacks en ransomware-aanvallen te onderzoeken en alsook om verdachte transacties te helpen identificeren.

Bovendien wijst de exchange erop dat de overname zal helpen om meer cryptocurrencies en functies toe te voegen aan haar services en het hierdoor Coinbase zal helpen om te voldoen aan de huidige wet- en regelgeving.

 

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment