Dagelijkse crypto-update 19 – maart

De grotere cryptocurrencies begonnen de week met negatieve percentages, omdat zij na de push van vrijdag er
niet in slaagden om de rally verder te zetten. De short-term resistance in de belangrijkste coins is nog
steeds intact gebleven en daardoor blijven de vooruitzichten van het marktsegment dan ook negatief,
zowel op short-term- als het long-term perspectief.

Dat gezegd zijnde, zijn de verliezen van gisteren niet ernstig. De ‘koplopers’ van de rally in februari
zijn nog steeds wisselvallig, en ook al hebben we een sterke positie gezien onder de kleinere coins,
zonder een bullish momentum van de top-coins blijft een gestage opmars zeer onwaarschijnlijk.

Met dat in het achterhoofd blijven we defensief ten opzichte van het marktsegment, ook al zouden traders
nog steeds kleinere, speculatieve posities in de relatief sterkere coins kunnen openen, met uitzondering
van een brede beweging boven de belangrijkste support-niveaus. Het trendmodel is nog steeds overwegend
bearish en de kans op een verdere voortzetting van de bear-markt is nog steeds erg groot.

Onze top 6 voor vandaag

Bloq CEO Jeff Garzik gedagvaard over Craig Wright’s Satoshi claim

Jeff Garzik, een vroege bitcoin ontwikkelaar en CEO van blockchain startup Bloq, heeft een dagvaarding gekregen van een rechtbank in de V.S. Zij gaven hem de opdracht om informatie te verstrekken over een lopende rechtszaak waar Craig Wright bij betrokken is, de Australische cryptograaf die beweerde dat hij bitcoin creator Satoshi Nakamoto is.

Garzik deelde het dagvaardingsdocument op vrijdag, dat aantoont dat het Districtshof van de V.S. voor het Zuidelijke District van Florida hem heeft gevraagd om alle documenten te verstrekken die zijn persoonlijke theorie steunen dat recente Dave Kleiman Satoshi Nakamoto is. Garzik beweerde dat Kleiman Satoshi Nakamoto is in november in een interview met Bloomberg.

Lees meer >>

IBM lanceert een op blockchain gebaseerd wereldwijd betalingsnetwerk met behulp van Stellar

IBM effent de weg voor banken en andere gereguleerde financiële instellingen om zich aan te sluiten bij de blockchainrevolutie. IBM Blockchain World Wire zal financiële instellingen helpen om de dienstverlening aan hun consumenten te verbeteren door het optimaliseren en versnellen van buitenlandse valuta, grensoverschrijdende betalingen en overmakingen.

Met behulp van het Stellar protocol fungeert World Wire als netwerkprovider voor internationale betalingen, waardoor het mogelijk wordt om van punt tot punt geld over te maken in plaats van de complexiteit van conventioneel bankieren.

Lees meer >>

SEC’s Crypto Tsaar: Het zou kunnen dat Stablecoins securities wetten overtreden

Het is niet ondenkbaar dat de SEC zich binnenkort meer zal toeleggen op stablecoins. Vrijdag vertelde de senior advisor voor digital assets, Valerie Szczepanik, dat bepaalde types van stablecoins problemen zouden kunnen geven onder securities wetten.

Lees meer >>

Banking Startup lanceert Visa Card waarmee u 7 Cryptos kunt uitgeven

Banking startup 2gether lanceert een prepaid Visa debetkaart waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen uitgeven. In een aankondiging heeft 2gether bekend gemaakt dat klanten de kaart zullen kunnen gebruiken om te betalen met euro’s of met volgende zeven cryptocencies: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), EOS, Stellar (XLM) en Litecoin (LTC). De debetkaart zet de cryptos “onmiddellijk” om in fiat currency en kan gratis gebruikt worden door klanten in elk van de 19 landen van de eurozone.

Lees meer >>

Galaxus (het Amazon van Zwitserland) accepteert nu Crypto betalingen in BTC, ETH, XRP, BNB, en meer

Digitec Galaxus, de grootste online retailer van Zwitserland die opereert zoals Amazon, stelt zijn klanten nu in staat om te betalen met Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies, volgens een persbericht gepubliceerd op 19 maart.

Naast Bitcoin zal de online retailreus een verscheidenheid aan altcoins accepteren voor de aankoop van ongeveer 2,7 miljoen verschillende producten, variërend van kleding, elektronica, meubels en nog veel meer. Alle betalingen in crypto zijn wel pas mogelijk vanaf 200 Zwitserse frank (ongeveer $200 USD) of meer.

Lees meer >>

Het Tor project accepteerd nu Monero donaties

Tor is een befaamd open netwerk voor anonieme communicatie, gebaseerd op een techniek genaamd onion routing. De Tor-client is opensource en het gebruik van het Tor-netwerk is gratis.

Het netwerk wordt gebruikt door mensen over de hele wereld om anoniem te surfen, waaronder bijvoorbeeld journalisten die niet kunnen rekenen op persvrijheid. Het Tor project accepteert al een hele tijd donaties in de vorm van cryptocurrencies, waaronder sinds kort ook Monero.

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment