Dagelijkse crypto-update 20 – februari

De meeste van de top 20 cryptovaluta’s maakten van de ene dag op de andere verlies, waardoor het schrikbeeld van een ‘bull trap’ ontstond na de laatste herstelpoging. Het gevaar is sindsdien afgezwakt, met een handvol altcoins die winsten rapporteren.

EOS (EOS) steeg met 4,4% tot $3,80, en breidde zo een vroege week rally uit die de prijzen naar het hoogste niveau van bijna drie maanden duwde.

De Litecoin (LTC) prijs is voor het eerst sinds half november de $51,00 gepasseerd en behaalde een stijging van 4,8%. De cryptovaluta is de afgelopen twee weken met maar liefst 80% gestegen, waardoor een marktwijde rally tot stand is gekomen.

Litecoin profiteert van de vooruitgang in de adoptie nadat de SpendApp heeft aangekondigd dat het op meer dan 40 miljoen locaties de cryptocurrency gaat ondersteunen. In combinatie met de verwachte ‘halvering’ die in augustus plaatsvindt, blijft Litecoin sterke bids aantrekken.

Ondertussen zette de razendsnelle opkomst van Binance Coin (BNB) zich vandaag voort. De prijs steeg met 11% tot $10,94, de hoogste sinds augustus vorig jaar. Binance Coin profiteert van de positieve publiciteit die verbonden is met de onderliggende exchange, inclusief de lancering van het nieuwe token sale platform.

Onze top 6 voor vandaag

OmiseGo en Ethereum plasma-implementatie

Op 15 februari heeft OmiseGO’s een update van de alpha release geplaatst. De alpha release, bijgenaamd Ari, sluit de huidige fase in de Omisego ontwikkelingscyclus af.

Het team zei dat ze op zich op een goede positie zitten met hun builds, implementaties en smart contractontwikkeling. Ze zijn klaar om hun Plasma MoreVP implementatie te gaan gebruiken op het publieke Ethereum netwerk met gebruikers.

Hoard (een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van een blockchain) zal gebruik maken van het testnetwerk Ari op ETHDenver! Hoad helpt de game-ontwikkelaars om eenvoudig blockchaintechnologie te integreren in hun games. EthDenver is een Ethereum-georiënteerd evenement dat momenteel plaatsvindt.

“Plasma Dog”, de eerste dApp op de OmiseGo blockchain. Plasma Dog leeft momenteel op het OMG Testnet, maar het spelontwerp zal later worden geïmplementeerd in Hoard’s software development kit (SDK), die de architectuur voor een toekomstige wereldwijde marktplaats voor in-game items.

Lees meer >>

Ambrosus project-update

Op 18 februari heeft Amrosus hun project-update gepubliceerd om de sympathisanten op de hoogte te houden. Eerst en vooral hebben ze aangekondigd dat ze een nieuw ontworpen ‘Low-Cost Serialization Tag’ (LCS Tag) testen.

De tag zal naar verwachting 1 cent kosten (naar schatting is dit vijf tot tien keer goedkoper dan vergelijkbare tags op de markt) en het kan tot 64 bits aan informatie bevatten waarmee 18 quintiljoen unieke ID’s voor verschillende producten kunnen worden gegenereerd. De tag heeft alleen een antenne waarin een unieke ID is gecodeerd. Met een dergelijk ontwerp wordt alle elektronica geëlimineerd (d.w.z. geen chip).

Het team benadrukte ook de ontwikkelingen met Ambrosus Explorer, Dashboard, Wallets en Bridge; Front-End taken zoals B2B en B2C applicaties, Interface Design en Client Solutions. AMB bevindt zich bijna in de top 300 op het gebied van mcap, waardoor er gezien het potentieel en de ontwikkeling van het systeem een goede investering kan worden gedaan.

Lees meer >>

Kyber en MEW-update

MyEtherWallet (MEW), het bekende Ethereum walletplatform, heeft op 11 februari zijn gloednieuwe gebruikersinterface gelanceerd. De release zal de tokenswap functionaliteit van Kyber bevatten, een belangrijke functie die in het platform is geïntegreerd.

Met gemiddeld meer dan 4 miljoen webbezoeken per maand behoort MEW tot de populairste Ethereum wallets ter wereld. MEW integreerde het liquiditeitsprotocol van Kyber op april 2018, waardoor miljoenen gebruikers direct en eenvoudig tokens op hun platform kunnen inzien en converteren zonder dat ze naar sites van derden hoeven te gaan. Voorheen konden gebruikers alleen van ETH naar ERC20 tokens wisselen en vice versa.

Met de update van de MEW-interface zullen gebruikers nu in staat zijn om willekeurige ERC20 naar ERC20 tokenswaps uit te voeren met meer dan 70 verschillende tokens, wat geweldig nieuws is voor zowel MEW-gebruikers als voor Kyber tokenhouders.

Lees meer >>

Coinmama beveiligingsinbreuk

Onlangs heeft de Israëlische crypto brokerage Coinmama, waarmee gebruikers Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) kunnen kopen met behulp van een creditcard, te lijden gehad onder een grote data-inbreuk waar 450.000 van haar gebruikers onder te lijden hebben.

Coinmama liet weten dat er een lijst met e-mails en hashed wachtwoorden was die op een dark web register waren geplaatst. Ze zeiden ook dat hun beveiligingsteam een onderzoek uitvoert. Er werden geen cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple gestolen uit de wallets van gebruikers.

Lees meer >>

FBI opzoek naar slachtoffers in Bitconnect onderzoek

De FBI is op zoek naar potentiële slachtoffers die geïnvesteerd hebben in de cryptocurrency Bitconnect (BCC), deze werd voor het eerst uitgebracht via een ICO die door Bitconnect werd georganiseerd in november 2016.

Rond midden december 2017 had BCC een marktkapitalisatie van meer dan 2,5 miljard dollar. Bitconnect garandeerde beleggers een totaal rendement van 10 procent per maand op hun investering, op basis van een gelaagd beleggingssysteem dat gebaseerd was op de som van de initiële deposito’s van een belegger.

De volledige markt voor BCC crashte eind januari 2018, nadat twee Amerikaanse staatseffectenregelgevers openbare brieven hadden uitgegeven waarin beleggers werden gewaarschuwd voor de Ponzi-type aard van Bitconnect. Dit leidde ertoe dat Bitconnect zijn trading voor BCC volledig stopzette, waardoor de markt voor de cryptocurrency werd geëlimineerd en beleggers met een vrijwel waardeloze cryptocurrency strandde.

Als u in Bitconnect hebt geïnvesteerd, dan kan u deze korte vragenlijst invullen. Uw antwoorden zijn vrijwillig, maar zouden nuttig zijn bij de federale beoordeling van deze kwestie en ook om u als BCC-investeerder en/of potentieel slachtoffer te identificeren. Op basis van de verstrekte antwoorden kan de FBI contact met u opnemen en u om aanvullende informatie vragen.

Lees meer >>

Binance lanceert het testnet van zijn gedecentraliseerde crypto-exchange

De belangrijke cryptocurrency exchange Binance heeft vandaag het testnet van zijn nieuwe gedecentraliseerde exchange nl. Binance DEX gelanceerd.

De exchange, die door de Binance Chain wordt aangedreven, is een nieuwe blockchain en peer-to-peer (p2p) gedistribueerd systeem en is ondertussen beschikbaar voor klanten. Gebruikers kunnen wallets aanmaken en beginnen met het uitwisselen van tokens op het Binance DEX-testnet.

Naar verluidt was Binance in januari van plan om uit te breiden naar verschillende nieuwe landen, waaronder Singapore, Malta, Zuid-Korea, Liechtenstein, Argentinië, Rusland, Turkije en Bermuda. Een woordvoerder van het bedrijf kon op dat moment echter alleen Singapore en Malta bevestigen.

Lees meer >>

What's your reaction?

Leave a comment