Dagelijkse crypto-update 22 – april

Ondanks een stijging van meer dan 40% dit jaar, blijft Bitcoin (BTC) zich volgens analisten in een “zware accumulatiefase” bevinden. Deze visie weerspiegelt niet alleen de analyse van ons van drie maanden geleden, maar suggereert ook dat de weg van de minste weerstand hoger is, aangezien investeerders kijken naar de cost-average van BTC, om zo tegen een gunstigere prijs in te kopen.

De short interesse in Bitcoin is ook sterk afgenomen. Sinds de piek van begin december zijn de BTC/USD-shorts op Bitfinex met 45% gedaald.

Onze top 6 voor vandaag

Ransomware bedragen stijgen met 90%

De losgeld bedragen die voor ransomware aanvallen worden gevraagd zijn in het eerste kwartaal van 2019 met 90% gestegen. De kosten voor een ransomware aanval kunnen verdeeld worden in twee groepen. Ten eerste de herstel kosten en ten tweede de “downtime”. In het eerste kwartaal van 2019 was er een stijging in losgeld te zien, de gemiddelde som is van $6,733 naar $12,762 gestegen.

 

Lees meer >>

JPMorgan breidt blockchain project uit met 220 banken

Beleggingsbank gigant JPMorgan Chase heeft plannen om hun bestaande blockchain project uit te breiden om te kunnen concurreren met startups zoals TransferWise en Ripple. Het Interbank Information Network (IIN)  maakt gebruik van blockchain technologie en werd opgestart in samenwerking met de Australische ANZ bank en de Royal Bank of Canada in 2017. Momenteel maken 220 banken gebruik van dit systeem om snel fouten bij transacties op te lossen, die normaal gezien weken kosten om op te lossen.

 

Lees meer >>

De petro is echt en Venezolanen beginnen er stilaan gebruik van te maken

De crypto exchange Amberes maakt bekend dat petro wordt verhandeld, maar waarom? Eigenaardigheid, winst, en politiek. De petro wordt aan de ene kant ontvangen als de grote technologische redding voor de Venezolaanse economie, en aan de andere als de grootste fraude begaan door president Nicolás Maduro. Maar hoe je het ook draait of keert, Venezolanen beginnen stilaan te handelen in petros, dit gebeurt via exchanges en onderling. De coin kan gekocht worden met fiat, Litecoin of Bitcoin. De Amberes exchange zou momenteel de enige exchange zijn die PTR/BTC aanbiedt.

 

Lees meer >>

Volkswagen gaat mineralen volgen via de blockchain

Volkswagen heeft aangekondigd dat het bedrijf zich bij een blockchain initiatief zal aansluiten dat verantwoorde materialen wil verzekeren. Door de mineraal supply chains in kaart te brengen met blockchain technologie ontstaat er meer openheid tussen handelaren en kopers. Dit platform werd gebouwd op het IBM Blockchain platform, het staat de gebruiker toe om de herkomst van producten te traceren en maakt de data  beschikbaar voor alle deelnemers op het netwerk.

 

Lees meer >>

Sociale media platform Mithril maakt gebruik van Binance chain

Het gedecentraliseerde sociale media platform Mithril (MITH) maakt sinds kort gebruik van de Binance Chain, het mainnet voor de grootste cryptocurrency exchange, Binance. Deze ontwikkeling werd bekend gemaakt door Mithril in een blog post op 18 april. De MITH token stapt nu dus over van ERC-20 op BEP2. Gebruikers van het Mithril platform kunnen MITH verdienen door Mithril te minen.

 

Lees meer >>

Afghanistan en Tunesië bekijken crypto aandelen

Afghanistan en Tunesië zijn de mogelijkheid van Bitcoin bonds aan het bekijken, dit schrijft de Asia Times. De centrale banken van de twee landen geloven dat crypto bonds zouden kunnen helpen om nieuwe investeerders te lokken. De directeur van de Centrale bank Van Afghanistan, Khalil Sediq, heeft gezegd dat crypto bonds $5,8 miljard zouden kunnen opleveren voor het land, geld dat hard nodig is voor de mijnbouw-, energie-, en de landbouwsector.

 

Lees meer >>

Blockchain term van de dag – HODL

Een soort beleggingsstrategie waarbij u een belegging voor een lange periode aanhoudt, ongeacht de veranderingen in de koers of de markten. De term werd voor het eerst gebruikt door een typfout die op een Bitcoin-forum werd gemaakt, en de term wordt nu vaak gebruikt voor “Hold On for Dear Life”.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment