Dagelijkse crypto-update 22 – februari

Onze top 6 voor vandaag

Bitcoin Futures van de CME Group zien een piek van institutionele belangstelling

De Chicago Mercantile Exchange (CME Group) heeft een grote piek in bitcoin futures-volumes gezien volgens een email verstuurd aan interne investeerders. Volgens deze mail zou afgelopen dinsdag het volume van BTC-futures een  maximum van 18,388 contracten hebben bereikt, een nieuw record voor de firma. De firma zegt dat dit te danken zou kunnen zijn aan toenemende institutionele belangstelling.

 

Lees meer >>

Ethereum veroordeelt “toxisch” gedrag dat het abrupte vertrek van een ontwikkelaar heeft veroorzaakt

In een open brief, hebben tientalle prominente Ethereum community leiders zich uitgesproken tegen het “toxische”  gedrag dat voorafging aan het recente ontslag van ontwikkelaar Afri Schoedon. In de brief halen ze het voorbeeld aan van Jameson Lopp, hij werd in 2017 “geSWAT”. Swatting is een vorm van intimidatie die in extreme gevallen wordt ingezet door trolls, waarbij hulpdiensten worden bespeeld om een elite-eenheid naar een bepaald adres te sturen.  Afri Schoedon ontving bedreigingen tegen zijn familie en besloot daarom zijn ontslag in te dienen.

 

Lees meer >>

Japanse bank gigant Mizuho lanceert in maart hun Yen-Pegged Stablecoin

Japanse bank gigant Mizuho Financial Group gaat op 1 maart hun stablecoin lanceren. In een vennootschap met een  zestigtal financiele instituties zal de nieuwe munt, “J-Coin”, bestaande bankrekeningen verbinden met digitale wallets. En dit voor 56 miljoen gebruikers. De munt zal gebruikt worden op de J-Coin Pay app, via QR codes kunnen gebruikers hiermee betalingen verrichten.

 

Lees meer >>

Een Europese exchange gigant maakt zich klaar om in crypto-futures te handelen

Eurex, een derivaten exchange, beheerd door het duitse bedrijf Deutsche Börse, maakt zich klaar om enkele futures contracten te lanceren. Het zou gaan om Bitcoin-, Ether- en Ripple-futures. De firma volgt hiermee meerdere Amerikaanse exchanges zoals CME en Cboe Global Markets. Börsche verzwijgt deze plannen tot nu toe.

 

Lees meer >>

Bitcoin zal de $1 miljoen raken, zegt IBM’s VP van Blockchain Jesse Lund

De onderdirrecteur van blockchain en digitale currencies bij IBM, Jesse Lund, heeft gezegd dat hij verwacht dat Bitcoin ooit $1 miljoen zal waard zijn. Dit heeft hij bekend gemaakt in een interview met Finder.com. Hij heeft ook gezegd dat hij hoopt om bij IBM verschillende cryptocurrencies te gebruiken voor grensoverschrijdende  betalingen.

 

Lees meer >>

Pantera heeft al $125 miljoen opgehaald voor haar derde crypto fonds

De crypto-gefocusde onderneming Pantera Capital heeft het meerendeel van hun nieuwe fonds van $175 miljoen bijeen gekregen. Sinds augustus heeft de firma $25 miljoen opgehaald. De initiele 100 miljoen kwam van individuen met veel geld die snel geld konden ophoesten. Nu focust de firma zich vooral op institutionele investeerders en pensioen fondsen.

 

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment