Dagelijkse crypto-update 23 – april

Onze top 6 voor vandaag

De BNB mainnet swap was succesvol, 5 miljoen ERC20 tokens vernietigd

Binance heeft aangekondigd dat ze de Binance Coin (BNB) mainnet overstap succesvol hebben uitgevoerd. Dit betekend dat gebruikers nu BNB kunnen storten en opnemen via de Binance Chain. Hiervoor werden 5 miljoen ERC20 tokens vernietigd. ERC20 BNB stortingen blijven mogelijk, maar er wordt aangeraden om over te stappen op BEP2 binnen de 90 dagen.

 

Lees meer >>

Student krijgt 10 jaar cel voor SIM-Swap Bitcoin hack

Een 22-jarige student uit Boston werd zojuist veroordeeld tot 10 jaar celstraf voor het stelen van $7,5 miljoen in Bitcoin en andere cryptocurrencies via SIM swapping. Dit is de eerste arrestatie binnen de VS voor een SIM swap scam. De man stal miljoenen door smartphones te hacken tijdens Consensus, de industrie conferentie gehost door de crypto news website CoinDesk. De jonge student spendeerde zijn buit overvloedig, zo beleefde hij avondjes van $10,000 in nacht clubs en huurde helikopters voor hem en zijn vrienden.

 

Lees meer >>

Japan heeft een oplossing voor crypto regulatie

Japan maakt zich klaar om hun ervaring te delen rond cryptocurrency regulatie met de ministers van Financiën en de presidenten van de centrale banken van andere G20 landen tijdens de volgende bijeenkomst dat het land zal hosten. Volgens lokale media zouden Japanse regulatoren een oplossing hebben voor crypto regulatie. Japan staat bekend als een van de meest geavanceerde crypto landen, betalingen met cryptocurrencies zijn er al landelijk gelegaliseerd sinds april 2017.

 

Lees meer >>

Japanse regulator inspecteert Huobi Japan, en Fisco exchanges

De Japanse financiële regulator zou twee binnenlandse exchanges hebben geïnspecteerd op bescherming van de consument en naleving van de wetgeving. Volgens een anonieme bron werd het onderzoek door de Financial Services Agency (FSA) uitgevoerd op 17 april bij de trading platforms Fisco en Huobi Japan. De inspecteurs zouden ook witwas systemen hebben onderzocht, waarbij er  tekortkomingen zouden zijn, maar deze werden niet in detail beschreven.

 

Lees meer >>

Producten kopen voor Bitcoin op Amazon met Lightning

Bitcoin gebruikers kunnen nu het lightning network gebruiken om te winkelen bij e-commerce sites zoals Amazon. De betalingsverwerking startup Moon kondigde vandaag aan dat hun lightning-wallet nu gebruikt kan worden tezamen met de Moon browser extensie. Met deze combinatie is het mogelijk om online producten te kopen met Bitcoin, zonder dat de verkopers Bitcoin moeten accepteren. Het geld wordt omgezet door een onbekende achterliggende partij.

 

Lees meer >>

IOTA op de Odyssey Hackathon 2019

Van 11 tot 15 april vond de grootste DLT & AI hackathon ter wereld plaats in Groningen, Nederland. Dit was de derde uitvoering van de hackathon, de IOTA Foundation was er bij als Sponsor/ Ecosysteem lid en als hulp voor de teams die gebruik maakte van IOTA. Het resultaat hiervan waren acht teams in zes van de twintig verschillende sporen waarbij drie van deze teams het spoor gewonnen hebben.

 

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment