Dagelijkse crypto-update 24 – april

Onze top 6 voor vandaag

Samsung ontwikkeld blockchain gebaseerd op Ethereum

De Zuid-Koreaanse elektronica gigant Samsung is bezig met het ontwikkelen van een eigen blockchain netwerk, met oog op een eigen token uit te brengen in de toekomst. Dit heeft een informant die bekend is met de interne gebeurtenissen bij Samsung verteld aan CoinDesk Korea. Het blockchain netwerk zou gebaseerd zijn op ethereum, het project staat momenteel echter nog in de kinderschoenen.

 

Lees meer >>

Coinbase sluit High-speed crypto trading divisie

De cryptocurrency exchange Coinbase sluit hun bureau in Chicago dat een jaar geleden werd geopend. Hiermee verliezen 30 technische werkers hun job. Het gesloten bureau, gekend als Coinbase Markets, hield zich bezig met ingewikkelde elektronische markten zoals “matching engines” en high-frequency handel. De opening van de divisie was een grote gok en een eventuele goede stap voor het bedrijf, maar helaas bracht het niet op.

 

Lees meer >>

Franse Société Générale reikt $112 miljoen aan obligaties uit via Ethereum

De Franse financiële diensten gigant Société Générale heeft $112 miljoen aan obligaties uitgereikt in de vorm van een nieuwe security token op de ethereum blockchain. Een dochteronderneming, Société Générale SFH, heeft gebruik gemaakt van de OFH token (obligations de finaancement de l’habitat) om €100 miljoen aan gedekte obligaties. Gisteren werd echter bekend gemaakt door het kredietbeoordelingsbureau Moody’s Investors Service dat Société Générale de enige investeerder was. De firma heeft de obligaties aan zichzelf gefinancierd, hier kwamen geen andere kopers of investeerders aan te pas.

 

Lees meer >>

Ripple waagt zich binnen de gaming industrie

Ripple zet voet aan wal binnen de gigantische gaming industrie. Er blijkt al veel interesse sinds de nieuwe samenwerking tussen XRP en Forte, een blockchain gaming startup, sinds enkele weken geleden.  Forte zal toezien op het fonds van $100 miljoen dat vrijgesteld werd door de twee bedrijven om games te ontwikkelen die gebruik maken van de XRP token. Slechts enkele weken na de bekendmaking van dit fonds blijkt er al veel interesse van ontwikkelaars en er zijn al meerdere samenwerkingen aangegaan met verschillende game studio’s.

 

Lees meer >>

Oprichter van SoftBank, Masayoshi Son verliest $130 miljoen in Bitcoin investering

De Japanse miljardair en SoftBank oprichter, Masayoshi Son heeft $130 miljoen verloren in een noodlottige Bitcoin investering. Son maakte een gigantische investering op de piek van de Bitcoin prijzen eind 2017. Dit deed hij op aanraden van Peter Briger, medevoorzitter van de Fortress Investment Group, een investeringsgroep die werd verworven door Son in februari 2017. Son besloot zijn positie te verkopen, wat hem een groot verlies opleverde.

 

Lees meer >>

Chainalysis breidt haar diensten uit naar vier nieuwe cryptocurrencies

Chainalysis, een firma dat compliance software ontwikkeld om publieke blockchain’s in kaart te brengen, maakte woensdag bekend dat ze hun KYC diensten uitbreiden om vier nieuwe cryptocurrencies te dekken. Dit kwam als reactie op hoge vraag en druk van regulatoren en financiële instituties. Tot nu toe dekte het bedrijf enkel de meest populaire coins zoals Bitcoin, Ether, Litecoin en Bitcoin Cash. Maar nu zou het bedrijf zich toeleggen op Binance Coin, Gemini dollar, Tether en USD Coin.

 

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment