Dagelijkse crypto-update 26 – april

Cryptovaluta’s daalde gisteren in waarde nadat gisteren de gerechtelijke aanklachten van de procureur-generaal van New York tegen Bitfinex en Tether werd gepubliceerd. Momenteel is de volledige marktkapitalisatie ongeveer 170 miljard dollar en de meeste cryptocvaluta’s hebben sinds de aankondiging 2-10% van hun waarde verloren.

Op 25 April, publiceerde het bureau van de procureur-generaal van New York (NYAG) een rechterlijk bevel dat zei dat de cryptocurrency exchange Bitfinex $850 miljoen verloor en Tether gebruikte om het verlies te dekken. NYAG Letitia James zei dat haar afdeling tegenstrijdigheden vond en de moedermaatschappij van zowel Bitfinex als de Tether betrokken was bij een doofpotoperatie om het duidelijke verlies van 850 miljoen dollar aan bedrijfsfondsen te verbergen.

Bitfinex heeft aan de beschuldigingen gehoor gegeven door te zeggen: De aanklachten van de procureur-generaal van New York werden te kwader trouw geschreven en zijn bezaaid met valse beweringen, met inbegrip van een vermeende 850 miljoen dollar “verlies” in Crypto Capital. Speurneuzen hebben ook opgemerkt dat 550 BTC (1,6 miljoen dollar), die waren gelinkt aan de 2016 Bitfinex hack, onmiddellijk na de aangifte van de NYAG, begon te bewegen.

Met alle controverse rond Bitfinex en Tether, zag de cryptomarkt directe verliezen en Bitcoin (BTC) daalde tot $5.005 op donderdag. Momenteel handelt de Bitcoin (BTC) tegen $5.285 maar is de laatste 24 uur met 3,6% gedaald.

Onze top 6 voor vandaag

Bitfinex Tether verhaal waait opnieuw op

Een van ’s werelds meest verhandelde cryptocurrencies, tether, ziet twijfel na nieuwe beschuldigingen uit New York over een vermeende cover-up van het verlies van $850 miljoen aan funds van cliënten. Deze beschuldiging kwam van de attorney general van New York op dinsdag, Bitfinex zou meer dan $1 miljard aan stortingen hebben toevertrouwd aan Crypto Capital Corp., en dit zonder een contract of andere afspraken. Hierbij zou in 2018 $850 miljoen aan funds verloren zijn gegaan die niet kunnen worden terug gevonden, hierover werd niets gecommuniceerd naar investeerders.

 

Lees meer >>

India zet stappen in crypto-regulatie

De overheid van India maakt stappen in het reguleren van cryptocurrency, een recent rapport van het Ministerie van Financiën bevestigd enkele voordrachten. Terwijl wordt er door lokale media gerapporteerd dat een schets van een regelgevend framework de ronde doet bij overheidsdepartementen.

 

Lees meer >>

Gab gaat Brave forken

Gab, het free-speech sociaal media netwerk, maakt hun eigen web browser aan de hand van de open-source code van de Brave browser. De browser zal in plaats van de Brave token gebruik maken van het Bitcoin Lightning netwerk. Gab is een sociaal media netwerk dat tolerant is tegenover zelfs de meest haatvolle meningsuitingen, het netwerk vind geen aansluiting bij Silicon Valley diensten zoals Google en Mozilla of van payment processors en web hosts. Daarom heeft het bedrijf besloten hun eigen web browser te bouwen, deze zal ergens de komende weken gelanceerd worden.

 

Lees meer >>

Samsung investeert 2,6 miljoen euro (2,9 miljoen dollar) in de populaire fabrikant Ledger die bekend staat om zijn hardware wallet.

Het Franse “financial publication Capital” meldt dat telecomgigant Samsung 2,6 miljoen euro (2,9 miljoen dollar) heeft geïnvesteerd in crypto-walletfproducent Ledger. De investering geeft de in Frankrijk gevestigde start-up een waardering van bijna 290 miljoen dollar volgens haar rapport.

Het nieuws kwam kort nadat CoinDesk Korea meldde dat Samsung een eigen blockchainplatform en eigen digitale activa aan het ontwikkelen is. Het project, dat wordt uitgevoerd door de blockchain-divisie van de Zuid-Koreaanse technologiegigant, is naar verluidt gebaseerd op het netwerk van Ethereum en de daaruit voortvloeiende cryptovaluta wordt “Samsung Coin” genoemd.

Lees meer >>

Circle’s SeedInvest neemt een stap in de richting van het tokeniseren van aandelen met een handelsvergunning.

Het fondsenwervingsplatform SeedInvest, dat onlangs werd overgenomen door de cryptocurrency startup Circle, kan nu functioneren als een alternatief handelssysteem (ATS).

SeedInvest en Circle zeiden in een blogbericht dat de “Financial Industry Regulatory Authority (FINRA)”, de crowdfunding startup een ATS-licentie heeft verleend, waardoor het de secundaire handel in privé-aandelen vergemakkelijkt, alhoewel deze aandelen in het bijzonder niet kunnen worden getokeniseerd.

In het bijzonder zal SeedInvest haar gebruikers de mogelijkheid bieden om aandelen te verhandelen die voor het eerst op het primaire marktplatform van de onderneming worden gelanceerd, met inbegrip van opstartaandelen na de initiële investering.

Volgens een persbericht is SeedInvest het eerste crowdfunding platform dat de goedkeuring van FINRA heeft gekregen om een secundaire marktplaats te runnen.

Lees meer >>

Tabaksreus Philip Morris schat dat het tot 20 miljoen dollar kan besparen door een blockchain te gebruiken.

Het internationale tabaksbedrijf Philip Morris overweegt een blockchain te gebruiken voor het volgen van tax stamps op sigarettendozen.

Philip Morris International is op zoek naar nieuwe technologieën zoals blockchain om de efficiëntie, transparantie en kosteneffectiviteit van haar activiteiten te verbeteren, aldus de vertegenwoordiger van het bedrijf in een e-mail aan Cointelegraph.

Nitin Manoharan, hoofd van architectuur en technologische innovatie, heeft onlangs geschat dat Philip Morris tot $20 miljoen kon besparen door het verminderen van papierwerk en het bestrijden van fraude door gebruik te maken van een blockchain,

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment