Dagelijkse crypto-update 27 – februari

Op onze update van 20 februari 2019 beweerden we dat de omkering van Bitcoin (BTC/USD) op schema zit na het uitspelen van meerdere weerstandsniveaus. We benadrukten ook dat Bitcoin te maken krijgt met een zeer sterke weerstand bij het $4.300 prijsniveau op Bitfinex. Op zondag 24 februari kregen we een bevestiging van deze call, omdat Bitcoin nadrukkelijk werd afgeslagen op dit prijsniveau. De markt verloor van de ene op de andere dag meer dan 9% van zijn waarde tot grote vreugde van de bears. De daling op 24 februari zou waarschijnlijk twijfel zaaien bij veel retailbeleggers. Maar de dump werd wel verwacht. Wat we niet verwachtten was de bullish reactie van de marktdeelnemers na de dump. Dit is slechts één van de verschillende redenen waarom wij geloven dat de reversal van Bitcoin nog steeds intact is.

Onze top 6 voor vandaag

Gebouw van $66 miljoen zal worden getokenized op de Ethereum Blockchain in Record Deal

Een security token betekent alleen dat een emittent een crypto-token verkoopt in overeenstemming met de effectenwetgeving. Maar met een tokenized security, “is het een hele andere wereld”, wat de investeerders in  blockchaintechnologie een ongekend niveau van transparantie geeft, zei Patrick O’Meara, voorzitter en chief executive officer van Inveniam Capital Partners. ICP staat namelijk op het punt om dit idee op de proef te stellen. Het bedrijf is van plan om ongeveer $260 miljoen te tokenizen in vier privé vastgoed- en schuldtransacties, te beginnen met een WeWork-gebouw in het centrum van Miami, Florida.

Lees meer >>

Blockchain-for-Banks Startup Schakelt over van Hyperledger naar R3’s Corda

MonetaGo, een softwareontwikkelaar die private blockchains bouwt voor financiële instellingen en centrale banken, heeft besloten om de onderliggende architectuur van Hyperledger Fabric te vervangen met het Corda-platform van R3. Het in New York gevestigde bedrijf, dat hun platform voor de financiering van schuldvorderingen in India op basis van een blockchain heeft getest, maakte zich zorgen over de manier waarop Hyperledger Fabric zou schalen als grote aantallen deelnemers zich bij het systeem zouden aansluiten.

Lees meer >>

Zwitserse bankreus Julius Baer wil haar klanten Crypto Asset Services aanbieden

De Zwitserse bank Julius Baer is van plan om haar klanten toegang te bieden tot digital-assets services, dit na een partnerschap met de cryptobank startup Seba Crypto. De samenwerking gaat van kracht wanneer Seba een securities dealer en bankvergunning krijgt van de Swiss Financial Market Supervisory Authority. De Zwitserse bank zal dan beginnen met het aanbieden van oplossingen voor de opslag van digital-assets, transactie- en investeringsoplossingen in samenwerking met de cryptostartup.

Lees meer >>

Voormalig Goldman Sachs Exec Sluit zich aan bij het blockchain-gerichte hedgefonds

Voormalig Goldman Sachs executive Marco Lim is naar verluidt benoemd tot managing partner bij het in Hong Kong gevestigde blockchain en cryptocurrency gerichte hedgefonds MaiCapital. Voordat hij bij MaiCapital kwam werken, werkte Lim ook bij Deutsche Bank, Credit Suisse en Forex Capital Markets,  gespecialiseerd in valutaverkoop, op basis van Lim’s LinkedIn-profiel. Bij MaiCapital wordt van Lim verwacht dat hij zijn expertise in verkoop en marketing gebruikt om het bedrijf verder te ontwikkelen.

Lees meer >>

Samsung kondigt ondersteuning voor Bitcoin en Ethereum op de nieuwe Galaxy S10 aan

De nieuwe Galaxy S10-serie smartphones van de Zuid-Koreaanse techgigant Samsung zullen blijkbaar wallet features hebben voor Ethereum (ETH), Bitcoin  (BTC) en twee andere tokens. Een afgevaardigde van Samsung sprak op 25 februari over de nieuwe functies van de telefoon op het Mobile World Congress in Barcelona, ​ Spanje.

In de presentatie onthulde Samsung verschillende crypto- en blockchain gerelateerde projecten op de smartphone, waaronder ondersteuning voor Bitcoin, Ethereum, COSMEE token (COSM) en Enjin’s token (ENJ). COSMEE is een mobilechain-gedecentraliseerde app met blockchain-ondersteuning (DApp) waarmee gebruikers COSM-tokens kunnen verdienen en uitgeven. Enjin is een cryptocurrency wallet die naar verluidt zal worden geïnstalleerd in de nieuwe Galaxy S10.

Lees meer >>

Bitcoin-whales hebben de afgelopen 30 dagen 97456 Bitcoin verzameld

De langdurige bear trend is nogaltijd aanwezig in 2019, maar interessant genoeg, de grote houders, zogenaamde “whales”, lijken in het vroege voorjaar wakker te zijn geschoten. Ze zijn duidelijk gebruik aan het maken van de extreem lage prijzen. De 100 grootste whales hebben hun munten verzameld bij elke grote prijszakking de afgelopen twee maanden en zijn verantwoordelijk voor een groot deel van het maandelijkse handelsvolume.

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment