Dagelijkse crypto-update 28 januari

De bearish trend in de crypto-markt bewees gisteren opnieuw zijn kracht. Na een langere periode van consolidatie zijn er gisteren veel coins onder hun supportniveaus gegaan waardoor er nieuwe 1-maandelijkse dieptepunten werden bereikt. Hoewel er een paar positieve signalen zijn die hoop kunnen geven voor een nieuw opleving, vooral de relatieve stabiliteit van Bitcoin, lijkt de aanhoudende weerstand van Ripple en Ethereum schadelijk te zijn voor de globale markt.

De downtrend blijft in het long-term perspectief duidelijk dominant, en met de terugval op short-term is er alsook een nieuwe downswing mogelijk. Traders en investeerders zouden nog steeds uit de buurt moeten blijven om nieuwe posities in te nemen, vermits de kans bestaat dat er een nieuwe bodem bereikt kan worden voor de topcoins.

Onze top 6 voor vandaag

Bitgrail Exchange besluit: Een overwinning voor cryptocurrency exchange gebruikers

Bijna een jaar nadat Francesco Firano, de eigenaar en beheerder van de cryptocurrency exchange Bitgrail, bekend maakte dat er 17 miljoen NANO (ongeveer een marktwaarde van $170 miljoen) verdwenen was, heeft de Italiaanse faillissementsrechtbank beslist dat Meneer Firano verantwoordelijk is voor dit verlies. Hij is verplicht zoveel mogenlijk coins terug te bezorgen aan zijn voormalige klanten. Deze uitspraak zet een nieuw belangrijk precedent voor de bescherming van cryptocurrency gebruikers wereldwijd.

 

Lees meer >>

Econome Anya Nova zegt dat cryptocurrency een marktwaarde van $278 kan bereiken

De afgelopen jaren zijn er veel mensen naar voren gekomen met gedurfde voorspellingen over de cryptocurrency markt. De meest recente voorspelling komt van Blockchain econome Anya Nova, momenteel aan de bak bij Power Ledger. Volgens haar zouden cryptocurrencies gemeenschappen kunnen hervormen met de “tokenization” van middelen, wat een economie van meer dan $278 biljoen zou kunnen voortbrengen. Lees hier haar nieuwe blog post.

 

Lees meer >>

JPMorgan bank: Cryptocurrencies zouden enkel waarde hebben in een “dystopische” economie

In recente comunicatie naar hun clienten, heeft de bank JPMorgan bekend gemaakt dat ze skeptisch staan tegenover cryptocurrencies. Ze zien dit enkel veranderen in een “dystopische” economie waardoor investeerders vertrouwen verliezen in de traditionele reserves (euro, dollar, yen, goud), en in het huidige betalings systeem.

 

Lees meer >>

NYSE Arca dient papierwerk in voor goedkeuring Bitcoin ETF

Er zijn nieuwe details bekend geraakt rond het Bitcoin ETF dat eerder deze maand werd aangekondigd. Indien goedgekeurd zou dit de eerste Bitcoin ETF (exchange-traded fund of indextracker) zijn op de Amerikaanse markt. NYSE Arca zou het papierwerk reeds hebben ingediend maar dit was niet te zien op de website van de SEC, mogelijks door de “government shutdown”. Nu zouden de documenten officieel zijn ingediend.

 

Lees meer >>

Studie toont aan dat het Zwitserse en Liechtensteinse crypto-ecosysteem nog volop groeit tijdens crypto-winter

“Crypto winter” of niet, het blockchain ecosysteem in Zwitserland en Liechtenstein is nog in volle groei, volgens de Zwitserse crypto beleggingsmaatschappij CV VC. Het aantal blockchain bedrijven is gestegen van 629 naar 750, waaronder Bitmain, Cardano, Dfinity en Ethereum.

 

Lees meer >>

Onder vuur door de SEC, het crypto project van Kik gaat de strijd aan

Canadees bedrijf achter Kik Interactive Inc., de bekende chat applicatie neemt stappen om SEC voor de rechtbank te slepen over handhavingsmaatregelen tijdens de ICO van Kin in 2017. Een vertegenwoordiger van Kik vertelde CNN dat de zaak van groot belang zou kunnen zijn voor de hele cryptocurrency industrie.

 

Lees meer >>

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment