Dagelijkse crypto-update 30 – januari

De grote cryptocurrencies hebben vandaag allemaal aan terrein gewonnen, door de hulp van Ripple’s krachtige, nieuws geïnduceerde rally, waardoor de coin doorbreekte naar het significante, $0.32 prijsniveau. Terwijl XRP er in geslaagd is om het $0.30 resistance level terug te winnen, zijn de ‘collega’s’ er niet in geslaagd om substantiële techische progressie te boeken, en het dalende totaalplaatje blijft dominant in dit deel van de sector.

XRP/USDT, 4-uurs grafiekanalyse

Hoewel we een bullish follow-through rally niet kunnen uitsluiten, zijn er nog steeds grote risico’s en dit zal zo blijven tot er een bredere rally plaatsvindt, totdan zouden traders nog steeds geen nieuwe posities moeten innemen.

De komende dagen zullen cruciaal zijn voor de uitkomst van XRP, maar voor nu moeten traders blijven letten op de nog steeds negatieve long-term setup. De coin wordt geconfronteerd met een sterke weerstand in de buurt van $0.3550, (met zwakkere short-term zones in de buurt van $0.3330 en $0.345), waarbij de belangrijkste long-term zone tussen $0.42 en $0.46 nog steeds ver buiten bereik ligt. Waarschijnlijk is er de komende weken nog steeds ruimte voor een beweging onder het $0,28 niveau, met een waarschijnlijke test van het $0,26 niveau, ondanks de rally van vandaag.

Onze top 6 voor vandaag

Crypto Exchange Gemini ondergaat controle op veiligheid en data bescherming

Een organisatie die een “Service Organizational Control 2” (SOC) ondergaat doet dit om te bewijzen dat de dienst aan de criteria voldoet van de American Institute of Certified Public Acountants (AICPA). Deze criteria zijn opgesteeld om betrouwbaarheid, veiligheid, privacy en de integriteit alsook de beschikbaarheid van verwerkingen te verzekeren.

Gemini zou de eerste exchange zijn in de industrie om zo’n controle te ondergaan. De controle werd uitgevoerd door de firma Deloitte. Deze hebben de exchange applicatie, infrastructuur, klantendatabank en beveiliging van de offline en online wallets gecontrolleerd.

 

Lees meer >>

AMD ondervind een ‘afwezigheid’ van GPU verkoop voor crypto miners

Het bedrijf AMD, een itnernationale speler op vlak van grafische kaarten, heeft vorig jaar $6.48 miljard aan winst geboekt, zo werd dit hun meest winstgevende jaar sinds 2011. Dit was grotendeels te danken aan de inkomsten van crypto miners die en masse grafische kaarten aankochten. Dit jaar echter blijkt deze ‘hype’ bijna volledig verdwenen te zijn.

 

Lees meer >>

Cryptocurrency oplichters en dieven boekte vorig jaar 300% meer winst dan in 2017

Blockchain analytici van de firma CipherTrace hebben gisteren ochtend een verslag gepubliceerd waarin staat dat er vorig jaar ongeveer $1.7 miljard aan cryptocurrency werd gestolen, dat is 300% meer dan in 2017. Hackers zouden verantwoordlijk zijn voor $950 miljoen van dit bedrag. In het verslag werd zelfs geen rekening gehouden met oplichtingen van individuele gebruikers. Enkel ‘exchange exit scams’, neppe hacks en ICO scams.

 

Lees meer >>

Media bedrijf Cheddar gaat samenwerking aan met Brave om “premium content” gratis aan te bieden

Brave bemachtigd hun grootste partnership tot nu toe, met het media bedrijf Cheddar. De 5,5 miljoen Brave gebruikers krijgen drie maanden gratis toegang tot “premium content” op Cheddar Business en Cheddar news. Cheddar wil deze samenwerking gebruiken om hun gebruikers kennis te laten maken met hun nieuwe abonnementsservice.

 

Lees meer >>

Energinet en de IOTA Foundation gaan Internet of Things integratie in het energie-ecosysteem mogenlijk maken

Energinet is een onafhankelijke publieke onderneming van het Deense ministerie van Energie, voorzieningen en klimaat. Zij bieden elektriciteits- en gastransmissie, én gasdistributie en opslag. Om de transitie naar groene energie te versnellen heeft Energinet de afgelopen maanden “digital trust” en “distributed ledger” (DLT) technologieën onderzocht. Nu werken ze samen met de IOTA Foundation om de IOTA Tangle te integreren in hun systeem. De IOTA Tangle is een open-source, “permissionless” distributed ledger technologie, dat snelle, gratis, online-microtransacties mogenlijk maakt.

 

Lees meer >>

Ja, criminelen gebruiken Bitcoin: Ze gebruiken ook autos, cash, GSMs en het internet

Sinds het ontstaan van Bitcoin, 10 jaar geleden, is er veel nieuws geweest rond de bruikbaarheid van het betaalmiddel door criminelen. Het nieuwse voorbeeld komt uit de britse krant Daily Mail, waarin een stuk is verschenen over een verpleegster die pillen verkocht voor Bitcoin via het dark web.

Dat gezegd zijn, schatten ze dat slechts 1% van de Bitcoin transacties worden uitgevoerd door criminelen. Bitcoin wordt gebruikt door criminelen, net als alle andere technologische vooruitgangen, inclusief cash.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u gewoon een andere mening? Laat het ons dan zeker weten! Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. Deze groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment