Dagelijkse crypto-update 5 – februari

De cryptomarkt is vandaag weinig veranderd, door een gebrek aan trading katalysatoren bleven de deelnemers aan de zijlijn staan. Een sterke daling in de volatiliteit van Bitcoin bevestigt verder dat de beperkte marges de standaard zullen blijven voor de toekomst. De totale waarde van alle cryptocurrencies schommelde weer onder de 114 miljard dollar, volgens CoinMarketCap. Op het moment van schrijven, was de marktkapitalisatie $113.5 miljard.

 

Onze top 6 voor vandaag

De toekomst van Blockchain: Fintech 50 2019

Sinds de Bitcoin crash van vorig jaar is er veel kritiek gekomen op blockchain applicaties. De grote hype stierf snel af vanaf er regulatie aan te pas kwam. Toch blijven er enkele bewezen projecten overeind en zien ze nu meer en meer mainstream investeerders en toenemende inkomsten. De Forbes selectie van blockchain projecten dit jaar zullen aantonen dat deze projecten het niet enkel nog gaan opnemen tegen andere blockchain startups, maar ook tegen lang gevestigde spelers in mainstream financiën.

 

Lees meer >>

tweet:

Facebook zet eerste stappen in Blockchain

Facebook heeft hun eerste aankoop in de blockchain space gemaakt. De sociale netwerk-site heeft stilletjes het team achter Chainspace ingehuurd. Chainspace is een kleine blockchain startup, opgericht door enkele wetenschappers aan de University College London. Chainspace was een gedecentraliseerd
smart contract systeem aan het ontwikkelen dat onerandere veilige betalingen moest mogenlijk maken. Facebook executive en voormalig PayPal president, David Marcus werd aangesteld als leider van Facebook’s blockchain groep begin vorig jaar.

 

Lees meer >>

Bitfury en Commons Foundation gaat mining centra openen in Paraguay

De Bitfury groep heeft plannen om uit te breiden naar Paraguay samen met de Common Foundation uit Zuid Korea. De twee gaan samen meerdere bitcoin transactieverwerkingscentra openen in Paraguay, dit hebben de twee bedrijven bekend gemaakt in een persbericht. Deze operatie is deel van het “Golden Goose” initiatief, een initatief van de Commons Foundation om blockchain technologie verder te introduceren in Zuid Amerika.

 

Lees meer >>

Banken wassen jaarlijks meer dan $2 triljoen wit aan geld maar beweren dat Bitcoin slecht is

Meerdere financiele instituties beweren dat cryptocurrencies vaak gebruikt worden voor drugshandel, terrorisme en het witwassen van geld. Bloomberg heeft recentelijk een lijst van financiele oplichterijen samengesteld, op deze lijst waren de namen van meerdere internationale top banken te vinden. Waaronder JP Morgan Chase, City Group, ING, HSBC, Commerz bank, Deutsche Bank, Danske Bank, Standard Chartered, Commonwealth Bank of Australia, 1MDB, en vele anderen. Zowel het witwassen van geld als het voorkomen ervan kunnen een grote bron van inkomsten zijn,volgens het kantoor van de Verenigde Naties over drugs en criminaliteit wordt er ieder jaar ongeveer 2-5% van het GDP, wat gelijk is aan $2 triljoen, witgewassen. Er bestaan meerdere manieren voor criminelen om deel te nemen aan financiële criminaliteit, control funnel, mule accounts, geld storten in het ene land en het opnemen in het andere, hier worden ze toe in staat gesteld door grote banken.

 

Lees meer >>

Zcash onthult een kwetsbaarheid die ongelimiteerde toevoer van munten had kunnen betekenen

Op maart 1 vorig jaar heeft Ariel Gabizon, een ingenieur bij Zerocoin Electric Coin company, een kleine wiskundige fout ontdekt in de code van onderandere Zcash die miljarden aan verlies zou kunnen betekend hebben voor investeerders. De paper waar hij de fout in had ontdekt beschreef de wiskundige
onderbouwing van “zero knowledge” proofs, een cryptografische doorbraak die privacy features voor Zcash en andere cryptocurrencies mogelijk maakte. Een aanvaller zou deze kwetsbaarheid kunnen gebruiken om een oneindige hoeveelheid Zcash- en andere coins te “printen” zonder dat dit te achterhalen zou vallen.

Lees meer >>

Qubic status update 3 februari 2019

Met enige vertraging vind u hier de Qubic update voor februari. Qubic, aangedreven door IOTA moet overeenstemming tussen verschillende partijen vereenvoudigen. Zo zouden gebruikers niet langer één Oracle moeten vertrouwen maar in alle Oracles tezamen, de Oracle cluster. Hier
vind u een korte uitleg over Qubic.

 

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u gewoon een andere mening? Laat het ons dan zeker weten! Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. Deze groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment