Dagelijkse crypto-update 7 – februari

Onze top 6 voor vandaag

SEC-commissaris: Bitcoin ETF zal uiteindelijk worden goedgekeurd

In een gelekt interview met Congressional Quarterly Inc. op 07 februari 2019, zei één van de SEC-commissarissen Robert J. Jackson dat de Bitcoin ETF uiteindelijk zal worden goedgekeurd. Zo is het niet meer een kwestie of SEC een BTC ETF zal goedkeuren, het is nu een kwestie van wanneer.

De ontwerpexemplaren van het interview werden naar verluidt gedeeld op sociale media door Congressional Quarterly. Het is de bedoeling dat het volledige interview op 11 februari wordt gepubliceerd.

Ook legde de commissaris uit waarom de ETF’s van Bitcoin zoveel moeite hebben gehad om goedgekeurd te worden. Met betrekking tot het ETF-voorstel van Winklevoss, zei Jackson: “Would I have wanted them to be able to buy that ETF? Hell no hell no”. Als mijn vader hier had gezeten, zou ik hier misschien niet zitten, dus ja, ik neem het echt serieus om de Amerikaanse stempel van goedkeuring op een beleggingsproduct te zetten, en ik ga het pas doen als die vragen ook worden beantwoord”, aldus Jackson.

Lees meer >>

95% van de cryptos zijn nutteloos en zullen sterven aan een pijnlijke dood.

Hoewel Hougan een negatieve kijk heeft op de meerderheid van de cryptocurrencies, verwacht hij dat goede crypto-projecten zullen herrijzen uit hun as. De dotcom-bubbel heeft ook grote bedrijven als Amazon, Google, Facebook, en andere voortgebracht.
Hougan citeerde als volgt:

“Er bestaan 2.000 cryptocurrencies, waarvan 95 procent nutteloos is en aan een pijnlijke dood zal sterven. Hoe eerder dat gebeurt, hoe beter.

Bovendien wees Hougan erop dat hij veel bullisher is op crypto assets dan op blockchain, waarbij hij de ontluikendheid van het internet gebruikt om de huidige staat van de industrie te vergelijken met private blockchains en openbaare blockchains.
“Als je je de begindagen van het internet herinnert was iedereen echt enthousiast over bedrijfsintranetten. Mensen dachten dat bedrijfsintranetten het ding waren. De gelijkenis tussen een open internet dat mensen als geen ander zal vertrouwen…..”.
Hougan is van mening dat publieke blockchains die open en toegankelijk zijn voor iedereen een cryptocurrency nodig hebben om te kunnen functioneren, en dat uiteindelijk publieke, open en toegankelijke technologieën de neiging hebben om te winnen.

Lees meer >>

De Partner van Ripple, Japanse Financiële Reus SBI, lanceert een nieuwe Crypto exchange voor zijn 23 miljoen klanten

Ripple partner en de Japanse financiële reus SBI hebben aangekondigd dat ze in maart 2019 officieel hun nieuwe crypto-exchange VCTRADE zullen lanceren. In tegenstelling tot de meeste nieuw gelanceerde crypto-exchanges heeft de SBI Group al een klantenbestand van 23,47 miljoen mensen, die allemaal toegang hebben tot VCTRADE.

SBI-klanten kunnen nu al stortingen en opnames maken met Bitcoin (BTC), XRP en Ethereum (ETH) ter voorbereiding op de lancering van hun exchange. Naast de bovengenoemde crypto’s kondigde de CEO van SBI, Yoshitaka Kitao, aan dat de exchange Bitcoin Cash (BCH) zal ondersteunen bij de lancering van de beurs.

Lees meer >>

De gele hesjes start een nieuwe vorm van protesttest – Verbranding van bankbiljetten

Al meer dan twee maanden lang houdt de gele hesjes in Frankrijk zichzelf in stand met felle protesten tegen belastingen, het bankwezen en de bureaucraten in de regio. Frankrijk heeft over de hele wereld de krantenkoppen gehaald en tegelijkertijd geprotesteerd tegen het monetaire systeem en de politiek van het land.

Op 1 februari legde een groep Gilets Jaunes die bij de biljettendrukkerij werkt hun plan uit om de wereld te laten zien wat ze bedoelen met het verbranden van paletten met rekeningen, te beginnen met Israëlische bankbiljetten.

Op Dinsdag, 5 februari, sloten ongeveer 18.000 Gilets Jaunes zich aan bij een mars in de Franse hoofdstad. De gele hesjes dreigde grote hoeveelheden papieren bankbiljetten te verbranden. Een correspondent van Bitcoin.com uit Frankrijk legde uit hoe de biljettenverbranders op een unieke manier fiscale en sociale rechtvaardigheid eisen.

Het luidt als volgt: “de Franse regering is volledig doof, dus gaan we naar het volgende niveau”. Zo zullen we de hele wereld laten weten wat er gebeurt”.

Lees meer >>

Binance CEO zegt dat de Crypto-exchange plannen heeft om met Ripple samen te werken.

Binance CEO Changpeng Zhao zegt dat de toonaangevende crypto-exchange “zeker” zal samenwerken met Ripple om zijn XRP-aangedreven betaaloplossing xRapid te stimuleren.

De twee bedrijven zijn nog niet begonnen zijn om de details uit te werken voor de nabije toekomst, zegt Zhao. Binance blijft gericht op de lancering van Binance Chain en zijn aanstaande gedecentraliseerde exchange BinanceDEX.

“We zijn momenteel gericht op het lanceren van meer functies, dus werken we samen met een aantal andere partners. Met xRapid is er op dit moment niets gaande, maar in de toekomst willen we ze zeker als partner toevoegen”.

Ripple heeft al samengewerkt met crypto-exchanges Bittrex, Bitso, Coins.ph en Bitstamp om de liquiditeit voor xRapid te verhogen. De exchanges zullen het voor financiële instellingen mogelijk maken om hun lokale valuta om te zetten naar XRP en het digitale vermogen naar een ander land te sturen, waar het onmiddellijk wordt omgezet in fiat.

Lees meer >>

Android-gebruikers van Opera in Zweden, Noorwegen en Denemarken kunnen nu Ethereum kopen via de browser

De Android-versie van de grote webbrowser Opera integreert nu een functie waarmee gebruikers Ethereum (ETH) kunnen kopen via de browser.

Volgens het persbericht is de nieuwe service beschikbaar voor gebruikers uit Zweden, Noorwegen en Denemarken dankzij de nieuwe samenwerking van Opera met het makelaarsbedrijf Safello. Safello is volgens Opera geregistreerd bij de Financiële Toezichthoudende Autoriteit (FSA) in Zweden.

Julia Szyndzielorz, senior PR-manager bij Opera, vertelde Opera’s toevoeging van ETH-aankopen via zijn browser gebruikers in staat stelt om de cryptocurrency onmiddellijk online te kopen.

Lees meer >>

What's your reaction?

Leave a comment