Dagelijkse crypto-update 9 – april

Terwijl de grotere coins in het weekend terrein hebben gewonnen, is de technische basisopstelling onveranderd gebleven, met de short-term consolidatie binnen het bredere contrascenario dat momenteel aan de gang is. Bitcoin en Ethereum hebben een stimulerende kracht laten zien, waardoor de kans op een volgende beweging groter is geworden, ondanks de nog steeds duidelijk negatieve technische aspecten op long-term.

In vergelijking met de stijgende short-term trend en het bemoedigende consolidatiepatroon, dringen we er nog steeds op aan dat traders voorzichtig te werk gaan, aangezien de voortzetting van de bearmarkt nog steeds mogelijk is en in het huidige systeem kan de angst voor het missen van de markt zeer kostbaar zijn.

Met dat in het achterhoofd, en met het trendmodel dat op short-term nog steeds verkoopsignalen geeft als gevolg van de clearing-overbought, zouden traders en beleggers hier nog steeds geen posities moeten innemen. Als gehele markt naar nieuwe swing highs wordt geleid, dan pas kunnenn traders opnieuw kleinere, meer speculatieve posities innemen (in de relatief sterkere coins), maar ze moeten dan wel strikte regels voor risicomanagement toepassen.

Onze top 6 voor vandaag

Koreaanse crypto scam licht investeerders op voor meer dan 18,5 miljoen dollar

De individuen achter een cryptocurrency scam in Zuid-Korea hebben ongeveer 56.000 investeerders voor een bedrag van 18,5 miljoen dollar opgelicht, zegt de politie. De speciale gerechtelijke politiedienst van Seoel werd in hun onderzoek bijgestaan door artificial intelligence (AI), die de oplichting leerde herkennen, wat leidde tot de arrestatie van de twee CEO’s en tien anderen. De Politiedienst meldde dat de CEO’s vorig jaar een “members-only” shopping website en een cryptocurrency exchange in het Gangnam district van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul heeft opgericht.

De website vereiste een flinke bijdrage, maar groeide snel in aantal doordat de leden een beloning in geld kregen voor hun rekrutering. De leden werden er ook toe aangezet om de niet-beursgenoteerde token van de site, M-Coin, te kopen, nadat ze beloofd hadden dat deze aanzienlijk in waarde zou stijgen.

 

 

Lees meer >>

Canadese Crypto Exchange QuadrigaCX is officieel failliet verklaard

Minder dan drie maanden nadat één van de grootste cryptocurrency exchanges van Canada in een wervelwind van controverse terechtkwam, werd er een poging gedaan tot herstructurering van QuadrigaCX maar dit is uiteindelijk mislukt. Het bedrijf is nu officieel de faillissementsprocedure ingegaan. Deze stap, die maandag werd vastgesteld door een rechter van Nova Scotia, geeft een kantelpunt aan voor de 115.000 gebruikers die meer dan 260 miljoen dollar aan cash geld en cryptocurrency tegoed hebben, met inbegrip van Bitcoin en Ethereum.

 

 

Lees meer >>

Sparkswap haalt $3.5 miljoen op voor zijn Lightning-ondersteunde DEX

De eerste Noord-Amerikaanse exchange die het lightning-netwerk volledig integreert, is een in San Francisco gevestigde gedecentraliseerde exchange (DEX) genaamd Sparkswap. Deze DEX onderscheidt zich van de traditionele exchanges door gebruikers te verplichten hun eigen crypto te bewaren aan de hand van een cross-chain atomic swap tussen Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC). Sparkswap wordt gefinancierd door een seedronde van 3,5 miljoen dollar onder leiding van Initialized Capital, maar ook door durfkapitaalbedrijven als Pantera Capital en Foundation Capital.

Omdat de Sparkswap-versie nog steeds in bètaversie is, legt Sparkswap de eerste maanden een daglimiet van $2.500 op, met de intentie om de limiet te verhogen en in de nabije toekomst meer handelsparen toe te voegen.

 

 

Lees meer >>

Coinbase Pro, heeft nu ook ondersteuning voor EOS (EOS), Augur (REP) en Maker (MKR) mogelijk gemaakt.

Coinbase, één van de belangrijkste Amerikaanse crypto-exchanges, maakte de introductie voor meer altcoins bekend. Dit keer zet de exchange haar deuren open voor drie toonaangevende cryptocurrencies, namelijk EOS, Maker (MKR) en Augur (REP). Deze zouden beschikbaar zijn voor de handel op Coinbase Pro, en zouden in vier fasen worden geïntroduceerd, met transfers only, post-only, limit-only, en full trading.

De beurs kondigde aan,

“Trading van EOS en REP zal binnenkort beschikbaar zijn in alle jurisdicties die door Coinbase Pro worden ondersteund, met uitzondering van New York. MKR zal beschikbaar zijn in alle door Coinbase Pro gesteunde rechtsgebieden buiten de VS. Later kunnen er voor elk asset nog andere regio’s bijkomen.”.

 

 

Lees meer >>

Western Union werkt samen met E-Wallet Coins.ph voor grensoverschrijdende overboekingen

De Amerikaans financiële dienstverlener Western Union heeft een partnerschap gesloten met de Filippijns e-walletleverancier Coins.ph. Dit hebben ze gedaan om ervoor te zorgen dat Filippijnen grensoverschrijdende geldtransfers kunnen uitvoeren.

Eerder deze maand hebben de centrale banken van Myanmar en Thailand hun goedkeuring gegeven aan het op Ethereum (ETH) gebaseerde overschrijvingssysteem van het blockchain-bedrijf Everex. Veerathai Santiprabhob, de gouverneur van de Thaise Centrale Bank, zei als volgt: “Dit project is naar verluidt een belangrijke stap voorwaarts voor de meer dan 3 miljoen werknemers in Thailand, die tot nu toe misschien nog geen afgeschermde kanalen gebruikten”.

 

 

Lees meer >>

Facebook is op zoek naar 1 miljard dollar aan durfkapitaalfinanciering om zijn stablecoin te ontwikkelen

Facebook is nu betrokken bij de cryptocurrency hype, en het gerucht gaat dat het zijn eigen stablecoin zal creëren. Om dit doel te bereiken, heeft men vernomen dat het bedrijf op zoek is naar risicokapitaal bedrijven die in het project zullen investeren. De sociale media gigant zou een enorm bedrag van meer dan een miljard dollar ($1b) moeten accumuleren. Facebook is al sinds vorig jaar van plan om dit te doen, en het oorspronkelijke doel was om een cryptocurrency project en blockchain voor het bedrijf te bouwen.

Nathaniel Popper maakte enkele Tweets over de betreffende nformatie van het project dat in ontwikkeling is en zei dat de informatie afkomstig is van authentieke bronnen die betrokken zijn bij het project. Het bedrijf heeft veel financiële steun voor dit project en zou naar schatting meer dan tien miljard dollar in cash hebben ($10 miljard).

 

 

Lees meer >>

Blockchain term van de dag - Bug Bounty

Een beloning voor het vinden van kwetsbaarheden en problemen in computercode. Het wordt vaak aangeboden door cryptocurrency bedrijven zoals protocollen, exchanges en wallets om potentiële beveiligingslekken of bugs op te sporen voordat deze worden benut door onvriendelijke partijen.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment