Dagellijkse crypto-update 15 – april

De Bitcoinprijs van vandaag ziet er opnieuw positief uit, hoewel de omvang van de rally vrij bescheiden is in vergelijking met die van vorige week, en dit wijst erop dat de overbought condities eindelijk hun tol hebben geëist op de markt. Bitcoin heeft een sterke steun in de buurt van het $5.000 niveau, maar is er vorige week woensdag niet in geslaagd om een nieuw jaarlijks hoogtepunt neer te zetten.

De Bitcoinprijs piekte 5.218,60 dollar af op Bitfinex en werd voor het laatst gezien rond de 5.182,90 dollar, waarin het weinig veranderd is. De relative strength index (RSI) van de “daily chart” heeft een hoogtepunt van 90 bereikt, niveaus die we sinds de bullmarkt van 2017 niet meer gezien hebben . Elke waarde boven de 70 geeft een overbought risico aan.

CoinMarketCap laat een gemiddelde Bitcoin prijs zien van $5.168. Dat komt overeen met een winst van 1,5% over de afgelopen 24 uur. De geregistreerde tradingvolumes zijn de afgelopen week sterk gedaald, maar blijven ruim boven het niveau van het afgelopen jaar. De marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt op dit moment 91,2 miljard dollar. De dominantie van Bitcoin komt momenteel uit op 51,9% ten opzichte van de gehele cryptomarkt.

Onze top 6 voor vandaag

SEC heeft een aantal ETF-namen opgelijst die misleidende kunnen zijn voor investeerders

Exchange-traded funds die op zoek zijn naar een aantal van de populairste investeringstrends gaan undercover. Een groeiend aantal gespecialiseerde ETF’s hebben hun identiteit veranderd voordat ze zelfs maar begonnen zijn met de handel zodat ze voldoen aan een decennialange regel die voorschrijft wat emittenten wel en niet mogen doen met hun strategieën. Vorig jaar heeft meer dan een derde van dergelijke fondsen hun naam aangepast tijdens het goedkeuringsproces van de toezichthouder, zo blijkt uit de aanvragen; één fonds dat aanvankelijk een blockchain in zijn naam had, wordt nu beschreven als een ETF voor “transformational data sharing”.

 

 

 

Lees meer >>

Tim Draper wil Facebook ontmoeten om te discussiëren over FB-coin

Durfkapitalist Tim Draper is van plan om een ontmoeting te hebben met Facebook om te discussiëren over het investeren in het cryptocurrency project van het sociale netwerk. “Ik ben geïnteresseerd om het verhaal te horen”, zei Draper in een e-mail aan Bloomberg News. “We zullen zien of het een goede match is.”

 

 

Lees meer >>

Nieuwe Franse wet staat crypto-beleggingen toe in grote pensioenspaarplannen

de Franse financiële publicatie Les Echos meldde dat een nieuwe wet Franse spaarders de mogelijkheid biedt om te beleggen in cryptocurrencies. Dit via hun “insurance vie”-levensverzekeringsrekeningen, die voornamelijk gebruikt worden voor lange termijn spaartegoeden gericht op de pensioenspaarplannen.

 

 

Lees meer >>

Bithumb Exchange operator krijgt 200 miljoen dollar van Japans investeringsfonds

De moedermaatschappij van de grote Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Bithumb heeft $200 miljoen ontvangen uit het ST Blockchain Fonds van Japan, dit werd op 15 april bevestigd.

Het geld, dat deel uitmaakt van een Serie A financieringsronde, zal de Blockchain Exchange Alliance (BXA) in staat stellen om de internationale kant van Bithumb uit te breiden, die  al tot de grootste exchanges van Zuid-Korea behoort. Er zullen ook nieuwe handelsparen bijkomen,

 

 

Lees meer >>

BitMEX wil een eigen optieplatform lanceren in 12-18 maanden

BitMEX, één van de grootste operatoren op het gebied van cryptocurrency exchanges, is op zoek naar nieuwe derivatenproducten die gebonden zijn aan de opkomende markt, aldus de CEO van BitMEX op een podcast van de sector.

Arthur Hayes, een vroegere Citigroup trader, verklaarde dat de firma – die bekend staat voor zijn perpetuele futures die aan Bitcoin gebonden zijn – de aandelenopties van het bedrijf schopt, dit is een ontwikkeling die de markt tegen concurrerende Deribit zou kunnen tegenwerken. “Wij hopen om binnen 12 tot 18 maanden ons eigen optiesplatform te hebben.”

 

 

Lees meer >>

Coinbase Exec Dan Romero verlaat de crypto-exchange na 5 jaar

Cryptocurrency exchange Coinbase verliest weer een leidinggevende. Dan Romero, die als vicepresident voor de internationale zaken van Coinbase werkt, zal eind deze maand de firma verlaten. Romero kwam in april 2014 bij Coinbase in dienst. Hij zei: “Trouw blijven aan een missie vereist vaak harde (of zelfs impopulaire) maatregelen. Maar ik heb het geluk gehad om uit de eerste hand te leren dat het juist die harde maatregelen zijn die vaak de meeste waarde genereren. Ik ben van plan om even de tijd te nemen om uit te zoeken wat de volgende stap is”.

 

 

Lees meer >>

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment