Dagellijkse crypto-update 16 – april

Bitcoin Cash (BCH) ging vandaag verder omhoog en maakte hierdoor een sterke rally. Deze rally is deels te danken aan een grootschalige verwijderingscampagne van bitcoin SV (BSV). Dit is de controversiële uitloper van de hard fork van BCH afgelopen november. Op het moment van schrijven was BCH de enigste cryptocurrency die in de top 20 winst wist te boeken.

De BCH-prijs boekte een winstpercentage van 5,6%, waardoor het net onder de prijs van $315 dollar handelt, volgens CoinMarketCap. Het hoogtepunt kwam in de buurt van 327 dollar op maandag, dit komt overeen met meer dan 17% over een periode van minder dan 24 uur.

De geregistreerde tradingvolumes zijn sinds het begin van het weekend bijna verdubbeld tot 2,5 miljard dollar. OKEX en Binance zijn de grootste exchanges als het gaat om de handel van BCH.

Bitcoin cash kwam al snel naar voren als één van de best presterende cryptocurrencies van het jaar. De waarden zijn sinds 1 januari meer dan verdubbeld, waardoor de totale marktkapitalisatie in de richting van $5,6 miljard komt.

Onze top 6 voor vandaag

Ledgerx wil het eerste Amerikaanse bedrijf worden dat physically settled bitcoin futures contracten aanbiedt.

De aanbieder van derivaten in cryptocvaluta’s LedgerX is van plan om de eerste Amerikaanse onderneming te worden die fysieke bitcoin futures contracten aanbiedt.

Het bedrijf kondigde maandag aan dat het een vergunning bij designated contract market (DCM) heeft ingediend, die LedgerX zou toestaan om producten op basis van physically settled bitcoin futures aan zijn klanten aan te bieden. In tegenstelling tot de cash  settled bitcoin futures die door CME Group (eerder, Cboe) worden aangeboden, zouden de klanten de daadwerkelijke bitcoin ontvangen na afloop van het contract waaraan het gekoppeld is, in plaats van het U.S. dollar equivalent.

Lees meer >>

Binance en ShapeShift verwijderen BSV. Kraken e.a. onder druk

Na de dreiging van vorige week heeft Binance officieel aangekondigd dat Bitcoin SV vanaf 22 april geen trading meer zal uitvoeren op zijn populaire platform. Withdrawals moeten volgens een officiële post tegen 22 juli van het platform worden gehaald .

De door Binance aangehaalde redenen zijn “officieus” van aard, maar de gemeenschap is zich er volledig van bewust dat dit te maken heeft met de ergernis van Chenpeng Zhao over de capriolen van Craig Wright en Calvin Ayre, de meest opvallende voorstanders van Bitcoin SV.

Lees meer >>

CoinMarketCap brengt nieuwe mobiele applicatieversie uit met gebruikersaccounts en prijsmeldingen

CoinMarketCap heeft vandaag, 16 april, een nieuwe versie van zijn app voor iOS en zijn eerste Android-app uitgebracht, met extra functies voor het bijhouden van prijzen en gebruikersaccounts.

Volgens de website zal de mobiele app candlestick charts, dagelijkse open-high-low-close grafiekgegevens bevatten. Ook is er de mogelijkheid om prijsmeldingen voor alle cryptocurrencies, die beschikbaar zijn op CoinMarketCap, in te stellen.

Om de app te gebruiken, moeten gebruikers een CoinMarketCap account aanmaken en inloggen. De app zal gebruikers ook in staat stellen om nieuws van verschillende media te volgen en om crypto-valutaprijzen te vergelijken met andere crypto’s.

Lees meer >>

Rakuten start registraties voor Cryptocurrency Exchange vóór de lancering in juni

De Japanse internetgigant Rakuten is begonnen om potentiële klanten accounts te laten openen.

Rakuten, dat van plan is om de exchange in juni te lanceren, biedt nu online registratie voor traders, die allemaal een Rakuten user ID en bijbehorende bankrekening nodig hebben om het proces te voltooien.

Het bedrijf nam in 2018 het Bitcoin-platform van Everybody over en introduceerde in december wijzigingen die het mogelijk maakten om een licentie voor de operatie te verkrijgen van Japanse regelgevers. Everybody werd eerder al genoemd door toezichthouders voor tekortkomingen in de controle van het management.

Lees meer >>

UK Blockchain Startup zamelt $3,9M in met Equity Tokens via LSE’s Turquoise Test Platform.

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde blockchain startup 2030.io heeft 3,9 miljoen dollar opgehaald in samenwerking met een platform dat eigendom is van de London Stock Exchange (LSE).

Met de goedkeuring van Financial Conduct Authority (FCA) werd 20|30 gemachtigd om equity tokens uit te geven op de Ethereum (ETH) blockchain, waarbij de onderneming aankondigde dat LSE’s Turquoise het eerste platform zal zijn dat zal proefdraaien voor het afwikkelen van de tokenized shares

Lees meer >>

VISA en Coinbase vormen een partnerschap voor het vrijgeven van de Cryptocurrency Card

De belangrijkste belemmering voor de invoering van cryptocurrencies in het algemeen is lange tijd de onwil van de retailers geweest om de nodige veranderingen door te voeren om ze te gebruiken. Gezien de risico’s die enorme schommelingen in deze markten met zich meebrengen voor de kleinhandel, is het begrijpelijk dat zij terughoudend zijn om Bitcoin of andere crypto’s te accepteren.

Een nieuw partnerschap tussen VISA en Coinbase probeert de verplichting voor retailers om de invoering van het systeem volledig te omzeilen, zodat hun klanten in cryptovaluta’s kunnen shoppen, die onmiddellijk in fiat kan worden omgezet

Lees meer >>

Blockchainterm van de dag: – Merkle Tree

Een boomstructuur in cryptografie, waarbij elke leaf node wordt geëtiketteerd met de hash van een datablok en elke niet leaf node wordt geëtiketteerd met de cryptografische hash van de labels van zijn child nodes. Hash trees maken een efficiënte en veilige verificatie van de inhoud van de blockchains mogelijk, aangezien elke verandering zich naar boven verspreidt, zodat verificatie kan worden gedaan door eenvoudigweg naar de bovenste hash te kijken.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment