Data is de nieuwe olie, en de technologie zal helpen bij real-time info!

Velen van u hebben ons de voordelen horen beschrijven van het digitaliseren van aandelen, obligaties, valuta en grondstoffen. Deze conversatie draait normaal gesproken om de hogere transactiesnelheden, lagere kosten, hogere transparantieniveaus en meer marktconformiteit. Hoewel dit zeker positieve ontwikkelingen zijn, is er nog een ander aspect van deze technologische evolutie dat belangrijk is om op te noemen: toegang tot real-time data.

Veel assets worden gekocht of verkocht op basis van zeldzame en/of onnauwkeurige data. Publieke bedrijven rapporteren alleen data en informatie op kwartaalbasis . Particuliere ondernemingen rapporteren nooit iets openbaar en kunnen naar eigen goeddunken kiezen wanneer ze aan particuliere aandeelhouders verslag uitbrengen. Bedrijfsobligaties rapporteren data maandelijks of driemaandelijks en de particuliere schuld is normaal gesproken ook maandelijks of driemaandelijks.

Stel je eens voor dat je dagelijkse beslissingen moet nemen op basis van maandelijkse of driemaandelijkse gegevens. Je hoeft het je eigenlijk helemaal niet voor te stellen. Bijna elke investeerder in de wereld doet dit dag in dag uit. Wat vrij absurd is.

Real-time data?

Maar dit zal niet voor altijd de standaard blijven. Naarmate de digitalisering van assets toeneemt, zullen investeerders toegang krijgen tot (bijna) real-time data. Neem Cadence, het securitisatie- en investeringsplatform voor private kredieten. Zij werden onlangs de leidende intermediair op een beursgenoteerde onderneming in het snelle service restaurant vertical.

Het bedrijf waarmee ze samenwerken heeft een geavanceerd point of sale systeem, wat betekent dat Cadence in staat is om locatie per locatie betalingsgegevens vast te leggen in bijna real time (dagelijks). Deze data zal uiteindelijk worden gepresenteerd aan beleggers in formaten die voldoen aan de regelgeving en die beleggingskansen gemakkelijker maken, zonder dat er op de markt een verschil in toegang wordt gecreëerd om informatie te verkrijgen .

Als dit eenmaal een feit is, verwacht ik dat de meeste kredietaanbiedingen zullen evolueren naar een (bijna) real time data-model. Beleggers gaan gewoonweg meer informatie eisen waar minder vertraging op zit en dit zal niet alleen in het onderschrijven van overeenkomsten zijn. Dit zal ook gelden ook voor het toezicht van prestaties.

De tijd van blind vliegen of het proberen te extrapoleren van historische data zal voorbij zijn. De digitalisering van assets en de daaropvolgende automatisering van informatie en transacties, zal een efficiëntere markt inluiden. Het is niet de vraag of, maar eerder wanneer.

Figure technologies

Natuurlijk zullen niet alleen de investeerders in de verschillende schuldaanbiedingen beter toegang krijgen tot informatie, ook veel initiatiefnemers zullen er baat bij hebben. Neem bijvoorbeeld Figure Technologies – zij kunnen in 5 minuten of minder een private equity kredietlijn (HELOC) afsluiten.

In het traditionele HELOC-proces, zou u een bankafschrift, een brief van uw werkgever, een loonstrookje, enz. moeten indienen. Dit wordt gedaan zodat de opdrachtgever kan controleren of je een klant bent bij de bank, of je de baan hebt die je zegt te hebben en dat je het salaris verdient dat je beweert te verdienen. Maar in plaats van de documenten te laten nakijken en uw bank of werkgever te bellen om het te controleren, kunt u eenvoudigweg een opdrachtgever op uw bankrekening laten zetten.

Dit wordt gedaan door in te loggen op uw bankrekening, die Figure of een andere opdrachtgever toegang geeft tot uw huidige saldo, uw saldo geschiedenis, uw transactie geschiedenis en vele andere datapunten. Als u zich heeft aangemeld op het account, moet u een klant van de bank zijn (bank verificatie gedaan). Als ik uw transactiegeschiedenis heb, dan kan de opdrachtgever de directe storting zien die u van uw werkgever ontvangt (werkgeverscontrole en inkomenscontrole uitgevoerd). Maar in plaats van een menselijke controle van de documenten en uw bank of werkgever te laten controleren, kunt u eenvoudigweg een opdrachtgever op uw bankrekening zetten.

Deze voorbeelden van Cadance en Figuur zijn twee eenvoudige voorbeelden. In de loop der tijd zullen er veel, veel meer zijn. De digitalisering van assets gaat uiteindelijk over het automatiseren van het financiële systeem, en met de automatisering komt er toegang tot meer informatie en betere informatie.

Zoals velen nog steeds zeggen, is data de nieuwe olie. Nu is de vraag wie de volgende John D. Rockefeller zal worden?

What's your reaction?

Leave a comment