De 18 miljoenste Bitcoin is een feit!

Op 18 oktober is de 18 miljoenste Bitcoin gemined, op een totaal van 21.000.000 Bitcoin dat ooit in omloop zal zijn. Dit wil zeggen dat er iets meer dan 85% van het totale aanbod nu in circulatie is.

Hierdoor zijn er nog maar 3 miljoen over om te minen. Als gevolg van het alom bekende aanbodschema en Bitcoin mining rewards die ongeveer elke 4 jaar in tweeën wordt gedeeld, het zal nog eens 120 jaar duren om de resterende 14,3% (3 miljoen Bitcoin) van het totale aanbod te genereren.

Maar wat betekent dit alles precies?

Bitcoin werkt precies waarvoor het ontworpen is. Al meer dan 10 jaar worden er elke dag block na block van transacties gecontroleerd. Er zijn geen frauduleuze transacties geweest en de stimulerende mining structuur heeft meer computerkracht aangetrokken naar het Bitcoin-netwerk dan enig ander computernetwerk in de wereld.

We zijn iets meer dan 200 dagen verwijderd van het volgende ‘halving-event’. Hierdoor gaan we de block reward zien dalen van 12,5 Bitcoin om de 10 minuten naar 6,25 Bitcoin. In het verleden hebben we gezien dat deze veranderingen in het aanbod geleid hebben tot bullmarkten voor de USD-wisselkoers.

Dit lijkt misschien een beetje raar om er nu over te praten gezien het algemene sentiment in de markt. De mensen voelen zich onzeker. Wanneer de prijzen snel dalen, is de angst in de markt altijd zeer groot.

Vergeet niet dat de prijs een grote leugenaar is. Het kan afwijken van de werkelijke waarde van een asset. En Bitcoin heeft het afgelopen jaar steeds sterkere fundamenten laten zien, waaronder computerkracht, transacties en het totale aantal gebruikers.

Zoals u hierboven kunt zien, is er een paar maanden voor de volgende halvering steeds een retracering geweest van ongeveer 40%. De geschiedenis is natuurlijk geen perfecte voorspeller voor toekomstige prestaties, maar het algoritmisch gedisciplineerde karakter van Bitcoin’s toeleveringsschema verhoogt wel de kans dat de historische marktdynamiek zich in de toekomst zal herhalen.

Ongeacht de werkelijke koersbewegingen op korte termijn, zijn de lange termijn vooruitzichten gunstiger dan ooit tevoren. De fundamenten worden beter. Toezichthouders worden afgeleid door Libra en Facebook en elke dag blijft Bitcoin doorgaan met het produceren van het ene block na het andere.

De 18 miljoenste Bitcoin is gemined. Er zijn er nog maar 3 miljoen Bitcoin over om te minen. Leuk om dit alles voor onze ogen te zien afspelen.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment