De 4 hoofdaspecten van jouw due diligence

In dit stadium bestaan er meer dan 2.000 Cryptocurrencies. Als je de vorige artikelen hebt gevolgd, dan zal je wel weten dat een overgrote meerderheid van hen niet de moeite waard zijn om in te investeren. Toch zijn er nog altijd goede projecten met een grote intrinsieke waarde, waarbij de long-term investeerder zou moeten overwegen om te investeren. Hoe bepaal je welke coins de moeite waard zijn om in te investeren? Er zijn 4 belangrijke hoofd-aspecten binnen je due diligence die individuen zouden moeten helpen om te beoordelen of ze een bepaalde cryptocurrecy moeten kopen of niet:

1. Use-case potentieel & schaalbaarheid

De eerste factor die investeerders in een potentiële investering moeten evalueren, is het potentieel van de coin en of de applicatie voldoende groot kan schalen om de token in waarde te laten stijgen. Vragen die potentiële beleggers zich hier zouden moeten stellen zijn onder meer de volgende: Wat is de use-case van de cryptocurrency? Lost het een bestaand probleem op? Zorgt het voor een significante verbetering ten opzichte van een bestaande applicatie? Is de oplossing die de token voorstelt, technisch haalbaar? Wat is het potentiële bereik van die toepassing? Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar een verrassend aantal investeerders hebben de neiging om gewoon mond-tot-mondreclame te volgen en coins te kopen zonder ooit na te denken over wat het werkelijke gebruik van de coin in kwestie is.

2. Ontwikkelingsteam

Een belangrijke factor bij het evalueren van het potentieel van een cryptocurrency is het team erachter. Het is belangrijk dat het ontwikkelingsteam ervaring heeft in de sector en (bij voorkeur) een degelijke reputatie heeft op het gebied van het participeren in cryptocurrencies, of in de blockchain en/of startup ruimte in het algemeen. Bovendien moeten investeerders kijken naar hoe actief het team is. Ontwikkelen ze bijvoorbeeld bug fixes om problemen in de onderliggende infrastructuur te corrigeren? Ontwikkelt het team upgrades (vaak in de vorm van ” forks “) om het netwerk van de cryptocurrency te verbeteren? Zonder een sterk ontwikkelingsteam kan een project met een goed potentieel vaak mislukken, omdat het team niet in staat is de nodige actie te ondernemen om het project te realiseren?

3. Investeerders en steun van de community

De lijst van beleggers achter een cryptocurrency is een goede indicator voor het potentieel van de coin. In de eerste plaats kunnen grote ondernemingen en hedgefondsen die individuele coins ondersteunen, hun middelen (fondsen, connecties, expertise etc.) aanbieden om de groei van de coin te ondersteunen, waardoor de kans op succes van de coin sterk toeneemt. Bovendien voeren institutionele beleggers een zeer gedetailleerd onderzoek uit alvorens miljoenen dollars te gooien en hun naam te associëren met een crypto-project. Zo kunnen investeerders er zeker van zijn dat hun beslissing om een bepaalde valuta te steunen niet lichtzinnig wordt genomen.

De sterke steun van de cryptocurrency community is ook een goede indicator voor de prijsstijging van een cryptocurrency (ook al is deze factor meer gecorreleerd met de short-term stijging en minder met de long-term stijging van een coin). Een sterk netwerk van supporters zorgt ervoor dat de coin “gratis” wordt gepromoot door middel van mond-tot-mondreclame, cryptocurrency blogs en blockchain technologie enthousiaste groepen. Dit zal meer onervaren beleggers aantrekken, waardoor de vraag naar een coin zal toenemen en de prijs van de coin dus zal stijgen.

4. Tradingsvolume en liquiditeit

Ten slotte is het voor een potentiële belegger van belang om de omvang van de tradingactiviteit van de coin waarin hij/zij geïnteresseerd is, te beoordelen. Als de tradingactiviteit laag is, lopen beleggers het risico dat ze hun positie niet kunnen liquideren als ze de coin willen verkopen. Bovendien betekent het gebrek aan liquiditeit dat een bepaalde valuta gevoelig is voor prijsmanipulatie door iedereen die over voldoende kapitaal beschikt om de markt te verstoren.

Het kiezen van de juiste investeringen uit een lijst van duizenden coins is geen gemakkelijke taak. Door de bovenstaande richtlijnen te volgen, kunnen potentiële investeerders ervoor zorgen dat ze op zijn minst munten kiezen die op zijn minst enig potentieel hebben voor toekomstige groei.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u gewoon een andere mening? Laat het ons dan zeker weten! Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. Deze groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment