De absurde Egretia pump, wat, hoe en waarom?

Egretia (EGT) heeft op woensdag de voorpagina van CoinMarketCap een plons gegeven, dit nadat het op woensdag meer dan 30% is gestegen en gedurende de week een groei van 170% doormaakte.

Het Ethereum-based token kwam uit het niets, maar het recente verleden van de coin laat alleen maar een stijgende trend zien. Het EGT token steeg de afgelopen maand met 781%, en het vorige kwartaal met een belachelijke 4,824%.

Dus wat is Egretia – en waarom is het ineens zo fel gaan stijgen?

Egretia – HTML5 Blockchain Gaming

Egretia’s aankondiging op de Bitcointalk forums in april 2018 kwam met de slogan “s’werelds eerste HTML5 blockchain engine en platform“. Deze voorgestelde integratie van de HTML5 internettools met de blockchain-technologie beloofde om “… 200.000 ontwikkelaars en 1 miljard HTML5-terminals naar de blockchain-wereld te brengen”.

Van de 8 miljard EGT-tokens die tijdens de ICO te koop werden aangeboden, is slechts 39% beschikbaar gesteld voor publieke investeerders. Op het moment van schrijven toont Etherscan iets meer dan 10.000 EGT-adressen – niet onbelangrijk gezien de recente lancering. (Veel van deze small-cap altcoins die op Hacked worden behandeld hebben vaak maar een handvol adressen.).

Eén van de meest in het oog springende zaken op de Egretia website is de link naar ‘Football Master’, die is gelabeld als ’s werelds eerste voetbalwedstrijd met een blockchain. Als we doorklikken zien we tal van F.C Barcelona en Real Madrid spelers die in de in-game foto’s voorkomen, waaronder Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Voetbalspelers hebben een groot zakelijk imago, vooral Messi en Ronaldo’s. Het kan zijn dat dit weinig gekende cryptoproject zeer gewilde beeldrechten heeft weten te bemachtigen voor twee van de meest bekende sporters ter wereld?

Belangstelling uit China

Om onze eigen vraag te beantwoorden: dit lijkt onwaarschijnlijk. Maar het bedrijf achter Egretia – Egret Technology – werd opgericht in 2014, en werd al snel de belangrijkste leverancier van HTML5 mobiele gaming engines. Volgens de firma, staat dit in een stuk van Technode uit 2017 vermeld.

Egret Technology is een beursgenoteerd bedrijf op de nationale aandelenbeurs en de Chinese beursmarkt.

In de roadmap van het project staat dat er in het tweede kwartaal van 2019 een release datum voor een blockchain gaming platform is vastgelegd. Maar als je op ‘Football Master’ klikt, lijkt het nog steeds in ontwikkeling te zijn. In het derde kwartaal van dit jaar voorziet de roadmap de introductie van een virtueel handelsplatform voor goederen.

De recente stijging valt ook samen met de lancering van een 5 miljoen token giveaway op de OKEx exchange. Dit is dezelfde exchange waarop de EGT trading op die dag sterk toenam.

Egretia prijs pump

De EGT token kwam na een wekelijkse groei van 170% in de top honderd van de markt. Het zag een prijstoename van 0,007247 dollar tot 0,019601 dollar. Alleen al op woensdag sprong de prijs omhoog uit een startpunt van $0.014490.

Vorige maand werd EGT nog gewaardeerd op $0.002224, terwijl het vorige kwartaal nog maar $0.000398 was. Ondertussen is de waarde van EGT met 4,824% gestegen.

Conclusie

Of Chinese investeerders nu meer weten dan wij, of dat dit de zoveelste keer is dat er sprake is van een verdwaalde altcoin pumper; de tijd zal het ons uitwijzen. Tot dan, vertrouw niet alles waar Messi en Ronaldo’s gezichten op staan.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment