De bal is aan het rollen, zullen banken hier tegen kunnen opboksen?

Alle crypto-gerelateerde bedrijven hebben in het verleden wel een controversiële band opgebouwd met de meeste banken.

Hebzucht en macht is de grootste factor.

De oude financiële organisaties willen services verlenen aan bedrijven die kunnen uitgroeien tot zeer winstgevende consumenten, maar vele van deze crypto-bedrijven zijn concurrentieel van aard. Dit doet de vraag ontstaan of een typische traditionele bank een concurrent daadwerkelijk wil helpen die uiteindelijk tegen hen zou kunnen concurreren en zo de financiële sector zou kunnen gaan verstoren.

Bovendien wordt crypto nog steeds geassocieerd met criminele activiteiten, frauduleus gedrag en het niet naleven van de regelgeving. Deze onderwerpen maken het voor banken gemakkelijk om aan te tonen dat ze zich ongemakkelijk voelen bij het verlenen van hun services voor crypto-bedrijven, wat tot gevolg heeft dat ze het steeds moeilijker krijgen om een bankrekening te openen/verkrijgen.

Banken zijn niet de enigen die zich realiseren dat ze de macht hebben. Neem nu bijvoorbeeld India – de overheid wilde de proliferatie van cryptocurrencies een halt toeroepen, maar in plaats om het eigendom van cryptocurrencies te verbieden of ondernemers te beletten aan de technologie te werken (beide zijn moeilijk af te dwingen), hebben de bestuursorganen traditionele financiële organisaties verboden om diensten te verlenen aan crypto-gerelateerde bedrijven.Dus op die manier heeft de regering ervoor gezorgd dat de in India gevestigde crypto-bedrijven geen toegang hebben tot het financiële systeem.

Dit was een ongelooflijk intelligente stap van de Indiase regering. Er is meer kans dat banken die al gereguleerd zijn, voldoen aan de wensen van de overheid, dan dat er sprake is van verstorende start-ups die nu al een aantal bestaande regels negeren. Het besluit van India onthulde wat veel crypto-liefhebbers al wisten – het enige punt waarop de hele sector gefaald heeft, is de voortdurende afhankelijkheid van het oude financiële systeem.

Crypto-bedrijven hebben bankrekeningen nodig. Crypto-investeerders hebben on- en off-ramps nodig voor hun cryptocurrency. Als er geen integratie in het oude financiële systeem zou plaatsvinden, dan zou de adoptie van cryptocurrencies exponentieel moeilijker worden.

Gelukkig lijkt het erop dat de situatie aan het veranderen is.

De Franse toezichthouder op de financiële markt, Autorité des Marchés Financiers (AMF), heeft onlangs een nieuwe regel opgesteld waarin staat dat elke crypto-organisatie die ervoor kiest om gereguleerd te worden, een bankrekening krijgt. Volgens Domitille Dessertine van de AMF is dit een interessante stap van Frankrijk, omdat “de verhouding tussen het project en de bank nog steeds contractueel is en als de banken weigeren om een bankrekening te openen, dan zullen ze zich bij ons moeten verantwoorden waarom ze geweigerd hebben om een bankrekening te openen”.

Het gevoel lijkt te evolueren van “crypto-bedrijven zijn slecht” naar “het oude financiële systeem kan zich niet schuldig maken aan concurrentiebeperkend gedrag!”. Het valt nog te bezien hoe dit in de praktijk zal uitpakken, maar de achterliggende theorie van deze evolutie op het gebied van regelgeving ziet er goed uit.

Tien jaar geleden was Bitcoin en de banken zo afgescheiden en verschillend als je je maar kon voorstellen. In de afgelopen tien jaar zijn er honderden bedrijven en individuen geweest die zich hebben ingespannen om een brug tussen de twee te slaan. Tot slot beginnen we op dit moment een vervaging van deze lijn te zien die ons uiteindelijk zal leiden naar een wereld waarin Bitcoin, blockchain en crypto essentiële elementen zullen vormen van elke financiële instelling uit het verleden.

Alles vraagt tijd…

De wereldwijde adoptie van deze nieuwe technologie zal tijd kosten, maar de Franse regelgevers hebben zojuist verhinderd dat banken de meest effectieve aanvallen op de crypto-industrie kunnen uitvoeren. Als meer rechtsgebieden volgen, zullen banken gedwongen worden om in een positie te komen waarin het onlogisch zal zijn om de groeiende trend te bestrijden en de stimulansen zullen veranderen naar het belonen van degenen die als eerste Bitcoin en crypto omarmen.

 

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment