De bearmarkt van 2018 is op moment van schrijven de kleinste in de geschiedenis van Bitcoin!

Bitcoin (BTC) heeft tot nu toe vijf grote correcties ondergaan en de recente bearmarkt van 2018 is de kleinste grote correctie tot nu toe.

Zoals blijkt uit een tabel die door een bekende trader en technisch analist Peter Brandt werd gedeeld, is de prijs van BTC de afgelopen elf maanden met 79 procent gedaald van 19.500 dollar naar 4.035 dollar.

Op 21 november kende Bitcoin een sterke daling van $4.500 tot $4.050 op fiat-to-cryptocurrency uitwisselingen zoals Kraken en Coinbase. De dominante cryptocurrency herstelde zich snel terug tot $4.500, maar de plotselinge flash crash bracht BTC in de buurt van de $4.000 support level en bereikte zo een daling van 80 procent ten opzichte van zijn all-time high.

Heb vertrouwen in de markt

In de afgelopen negen jaar heeft BTC vier grote correcties doorgemaakt, exclusief de bearmarkt van 2018. In 2011, 2013 en 2015 registreerde Bitcoin een daling van 82,6 procent tot 94,3 procent, een daling met een gemiddelde van 85,3 procent.

Om een verlies van 85 procent te noteren ten opzichte van het hoogste niveau ooit, zou BTC moeten dalen tot 2.950 dollar. Maar er is nog steeds sterke support op het niveau van $3.600.

Zelfs als BTC tot 2.950 dollar daalt, is een daling van 85 procent ten opzichte van de all-time high slechts het gemiddelde verlies dat BTC in de afgelopen vier grote correcties heeft geregistreerd.

Eerdere correcties kunnen worden beschouwd als referenties en kunnen indicaties geven voor wanneer de huidige markt kan eindigen. Nochtans, zijn de marktvoorwaarden, de infrastructuur, en de heersende marktbewustzijn enorm verschillend in vergelijking met 2011, 2013, en 2015.

De prijsdaling van BTC met 79 procent ten opzichte van 19.500 dollar wordt voornamelijk veroorzaakt door een gebrek aan liquiditeit in de Bitcoin-markten. Bart Smith, hoofd Digital Asset bij Susquehanna International Group, merkte op dat er geen levensvatbare investeringsinstrumenten zijn voor een normale retailer. Het is nog steeds moeilijk, zonder specifieke kennis, om te investeren in de crypto-markt.

In 2015 waren er, afgezien van enkele aankondigingen van adopties van handelaars, geen tekenen van een belangrijke financiële instelling, bank of vermogensbeheerder om de bruikbaarheid en toegankelijkheid van de asset class te verbeteren.

Dit jaar introduceerden Fidelity, de op drie na grootste vermogensbeheerder ter wereld, en ICE, de moedermaatschappij van de New York Stock Exchange, Fidelity Digital Assets en Bakkt om zowel particuliere als institutionele beleggers in de traditionele financiële sector te helpen bij het beleggen van crypto.

De prijsontwikkeling van cryptovaluta’s op korte termijn geeft geen accuraat beeld van de laatste elf maanden waarin zich positieve ontwikkelingen in de cryptocurrency sector hebben voorgedaan. Om die reden blijven belangrijke beleggers zoals miljardair Tim Draper, Mike Novogratz en Susquehanna executive Bart Smith optimistisch over de ontwikkeling op lange termijn van Bitcoin.

De onpraktische systemen die worden toegepast door crypto-exchanges op verzoek van overheidsinstellingen in de VS, Japan, Zuid-Korea en andere toonaangevende markten voor digitale assets hebben de crypto-markt beperkt tot een relatief kleine groep beleggers die over een beperkte kennis beschikken om te beleggen in deze nieuwe asset class.

Smith legt uit:

Als je een wereldwijde instelling bent, is het nog steeds erg moeilijk om Bitcoin te kopen op een manier zoals je dat zou willen. Een welgestelde persoon van de G.I. Generation gaat geen hoge-resolutie foto’s maken van hun rijbewijs en deze naar een website sturen en er geld naartoe sturen. Ze willen investeren met Fidelity. Ze willen investeren bij de Bank of America.

 

De leidinggevende van Susquehanna voegde eraan toe dat het beperkte aantal fiat on-ramps* in de crypto-markt het moeilijk heeft gemaakt voor Bitcoin markten om de groeiende verkoopdruk te absorberen van investeerders die het vertrouwen zijn gaan verliezen in de korte termijn trend van BTC als gevolg van het Bitcoin Cash hard fork fiasco.

*Instanties die een vergunning hebben om fiat te accepteren en crypto te verkopen

Dat heeft geleid tot het tweede probleem, namelijk dat van het aantrekken van nieuw kapitaal op de markt, het liquiditeitspact, hierdoor zeer laag is. En zo hebben we de hele zomer door een redelijk stabiele prijs gezien van om en bij de $6.000. Wat gebeurt er nu precies? als je een omstreden fork hebt, creëert het niet noodzakelijkerwijs een enorme hoeveelheid vertrouwen en wanneer die verkopers arriveren, is er gewoon geen liquiditeit om het te absorberen. Met Bakkt, Fidelity en verdere regelgeving is er hopelijk genoeg kapitaal om het wel op te nemen.

Adoptie is de sleutel tot succes!

Vanaf nu zijn zowel Fidelity als Bakkt gericht op institutionele beleggers als doelgroep. Maar als financiële instellingen zoals Fidelity, Goldman Sachs, en Morgan Stanley investeringsservices voor crypto beginnen te verlenen aan detailhandelaren, zoals voorgesteld in oktober, zou het de liquiditeit van individuele beleggers in de cryptoruimte aanzienlijk kunnen verhogen.

Afhankelijk van de short term prijsontwikkeling in de maand november kunnen verschillende potentiële katalysatoren, zoals Bakkt en een besluit van het Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) in februari, in het eerste kwartaal van 2019 leiden tot een accumulatieperiode.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment