De belangrijkste ETF feiten op een rijtje gezet!

Om even je geheugen op te frissen beginnen we op 22 Augustus, toen de Securities and Exchange Commission van de V.S. (SEC) de aanvragen voor negen afzonderlijke ETF’s verwerpte, die door drie aanvragers werden ingediend. Maar op 23 augustus verklaarde het agentschap dat het zijn besluit van alle negen ETF’s zou bekijken. Ze hebben ook de meest verwachte Cboe VanEck Bitcoin ETF uitgesteld tot eind september 2018 en ze verklaarden ook weer  dat ze meer tijd nodig hadden om het voorstel van het platform te onderzoeken.

Eerder in Augustus, kondigde Coinbase aan dat het bedrijf de jaarlijkse beheersprijs van zijn Index Funds, voor alle nieuwe en bestaande investeerders van 2 tot 1 percenten zou verlagen. Coinbase gaf aan dat deze stap bedoeld was als “introductie voor een nieuwe categorie van institutionele beleggers in de cryptocurrency ruimte“.

Bitcoin-ETF zal er komen en het zal niet lang meer duren

Op 6 september heeft Trump de goedkeuring verklaard aan de Senaat om te kiezen voor Roisman als SEC-commissaris, de Amerikaanse regelgever beschikt nu over een senior line-up die een Bitcoin ETF “op een bepaald punt” met een overweldigende meerderheid zou moeten steunen.

Bestaande commissaris Hester Peirce is een bekende voorvechter van de ETFs, die op verslag is gegaan om te zeggen dat ze “geen reden” zien waarom een goedkeuring zou moeten uitblijven.

Het gevolg zal zijn dat de markt als rechtmatig wordt beschouwd, waardoor institutioneel geld binnenkomt en uiteindelijk ook de prijs van Bitcoin duizelingwekkend zal zijn. De tijd zal het uitwijzen, maar vandaag kan het beginnen met de bevestiging van Elad Roisman als SEC-commissaris.

op dezelfde dag zijn er toevallig ook nog eens via Business Insider geruchten verschenen (volgens rapporten) dat De U.S. – gebaseerde crypto exchange en de wallet service Coinbase van plan is om een cryptocurrency-based exchange-traded fund (ETF) te creëren met de hulp van de Wall Street ($6 triljoen) asset manager BlackRock’s. Coinbase zou een ontmoeting hebben gehad met personen die voor de blockchain groep van BlackRock werken. Dit komt omdat het bedrijf wordt beschouwd als een expert als het gaat om de lancering van een exchange-traded product.

BlackRock is één van de eerste bedrijven die zich op de ETF-markt begeeft en staat bekend om haar iShares divisie. Het bedrijf heeft in 2015 zijn blockchain-divisie opgericht met als einddoel om verschillende toepassingen van de blockchain-technologie in de financiële dienstverleningssector te vinden, zoals in het rapport staat vermeld.

Zal Blackrock Coinbase helpen om een ETF op te starten of niet?

Het is onduidelijk of BlackRock ermee heeft ingestemd om samen te werken met Coinbase. De CEO van BlackRock, Larry Fink, verklaarde onlangs dat de klanten van het bedrijf absoluut geen interesse hebben in de cryptocurrency markt en verwees naar Bitcoin als een “index voor het witwassen van geld”. Bovendien zal de Coinbase ETF meerdere cryptocurrencies volgen, samen met Bitcoin, volgens informatie.

Coinbase heeft in maart ook al een indexfonds van cryptocurrencies aangekondigd, dat zich richt op erkende investeerders. Naar alle waarschijnlijkheid zou de ETF ook een groot aantal cryptocurrencies volgen, en niet alleen Bitcoin, aldus een persoon die bekend is met de plannen van Coinbase. Een Bitcoin ETF wordt gezien als een natuurlijke volgende stap in zijn rijping als digital asset en kan de ingang van meer kleine investeerders in de cryptomarkt bespoedigen.

Als Coinbase een crypto ETF zou ontwikkelen, dan zou het zich aansluiten bij tal van andere bedrijven die hun eigen ETF willen lanceren, waaronder de concurrent Gemini, Bitwise Asset Management, en VanEck.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en proberen we iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?