De belangrijkste/recentste adoptie signalen van Bitcoin op een rijtje!

Crypto markten hebben de afgelopen week wat meer zon gezien na een zeldzame toename van het tradingvolume op digitale exchanges. In een paar dagen tijd is de marktkapitalisatie van de cryptomarkt met meer dan 16 miljard dollar gestegen, waardoor het eerste overtuigende signaal van 2019 werd gegeven dat de bears hun laatste adem uitbliezen, maar niets was minder waar.

Het is op dit moment zeer moeilijk om definitief een bodem voor de crypto vast te stellen, maar het nieuws rond adoptie en wetgeving lijkt erop te wijzen dat het op de lange termijn echt niet uitmaakt. Dat komt omdat de slechtste markt in de cryptogeschiedenis de adoptie van Bitcoin en andere digitale assets niet vertraagd heeft. Integendeel, het kan een gevoel van urgentie creëren voor mensen die op zoek zijn naar het juiste moment om te investeren.

Adoptie overal!!

Iedereen die twijfelt aan de groei en wijdverspreide adoptie van Bitcoin/crypto moet rekening houden met de volgende ontwikkelingen (allemaal in de afgelopen week, niet minder):

 • De Universiteit van Michigan is van plan om haar belang in een door Andreessen Horowitz opgericht cryptofonds te vergroten. U van M begon te investeren in het fonds, de zogenaamde A16z, afgelopen zomer.
 • Het Kapitaal van Pantera heeft reeds $125 miljoen opgebracht voor zijn derde cryptocurrencyfonds. De indrukwekkende fundraiser is een indicatie van de hoge vraag bij rijke investeerders en familiebedrijven.
 • Zoals eerder gespeculeerd, zal de nieuwe Samsung Galaxy S10 voorzien zijn van private key storage voor cryptocurrencies. Samsung staat bekend als een voorloper op het gebied van opkomende technologie.
 • Wyoming heeft drie cryptocurrency wetsvoorstellen doorgegeven die bedoeld zijn om investeerders en bedrijven naar de staat te lokken. Eén van de wetsvoorstellen, SF0125, herkent digitale assets als eigendom en biedt banken een weg om crypto custodians te worden.
 • Thailand heeft aangekondigd dat het het aanbod van security token offerings (STO) zal legaliseren, een nieuw financieringsmechanisme ter vervanging van de oorspronkelijke ICO’s. Het plan werd gepubliceerd door de Bangkok Post.

Natuurlijk zijn deze recente ontwikkelingen slechts het topje van de ijsberg voor crypto adoptie. Digitale assets hebben in de afgelopen acht maanden meer vooruitgang geboekt binnen institutionele kringen dan in de afgelopen negen jaar. Een goed voorbeeld:

 • Intercontinental Exchange is een samenwerking aangegaan met Starbucks, Microsoft en verschillende investeerders om een nieuwe cryptocurrency platform op te zetten, genaamd Bakkt. De eerste zakelijke opdracht van het platform is het lanceren van een fysieke futuresmarkt voor Bitcoin in de nabije toekomst.
 • Fidelity Investments zal tegen eind maart officieel een crypto custodian worden.
 • Fidelity en Nasdaq Ventures behoren tot de groep van een handvol investeerders die hebben bijgedragen aan ErisX, een opkomende cryptocurrency exchange gericht op instellingen en individuen.
 • Nasdaq is ook van plan om zijn eigen Bitcoin futures markt te lanceren. We wachten nog steeds op details.
 • De totale investering in Grayscale cryptocurrency producten bereikte $359,5 miljoen in 2018. Twee derde van het kapitaal dat in 2018 is opgehaald, was afkomstig van instituten.
 • Morgan Creek Digital kondigde onlangs aan dat twee Virginia pensioenplannen in een $40 miljoen crypto venture-capital fonds zijn uitgegroeid tot ankerinvesteerders..

Waar zal Bitcoin naartoe gaan?

In tegenstelling tot de bullmarkt van 2017 heeft het fundamentele nieuws rond de adoptie van Bitcoin zich niet vertaald in hogere prijzen. De kloof tussen de positieve nieuwsstroom en de onderliggende prijs weerspiegelt een verzwakking van het beleggersmoreel tijdens de dalende markt. De long-term holders en de Bitcoin whales zijn ook aan de zijlijn blijven staan tijdens een groot deel van de dalende trend, wat leidde tot een sterke daling van de circulatie/trading volume in 2018. Dit lijkt te veranderen nu deze whales hun langlopende accounts weer gaan activeren.

Het circulerende aanbod van Bitcoin is sinds de zomer geleidelijk gestegen, met als hoogtepunt een grote instroom tussen december en januari. Over het algemeen zijn er accounts die een paar jaar niet hebben ge-trade, begonnen met het overbrengen van coins uit hun wallet naar de crypto exchanges, mogelijk voor tradingsdoeleinden. Halverwege januari voorspelden we dat dit op een gegeven moment zou leiden tot aanzienlijke prijsverschillen. De redenering: een vergelijkbare instroom van coins is in 2015 en 2017 aan twee belangrijke prijsschommelingen voorafgegaan.

Op het moment dat we deze ontwikkelingen rapporteerden, was het niet duidelijk of de voormalige slapende accounthouders als koper of verkoper naar voren zouden komen. Hoewel het nog steeds niet duidelijk is, suggereert de laatste opleving dat de neerwaartse risico’s beginnen te vervagen.

In termen van waar Bitcoin naartoe gaat, praten we vaak over het belang van de high van december ($4.200) bij het bepalen van de bullish/bearish outlook. Als Bitcoin inderdaad een dieptepunt heeft bereikt, dan wordt een rendement boven de 4.200 dollar op korte termijn als meer waarschijnlijk beschouwd, omdat het betekent dat de verkoopdruk is geabsorbeerd door de laatste instroom van coins/kapitaal in omloop. Maar als Bitcoin verder naar beneden dreigt te gaan, dan zou $4.200 een ongrijpbare barrière kunnen worden. Een andere reden waarom $4.200 zo kritisch is: zijn Bitcoin derivaten.

Om de opleving te bevestigen zou Bitcoin boven de $5.500 en uiteindelijk boven de $6.800 moeten klimmen. Dat is een grote opdracht gezien de huidige marktomstandigheden. Bitcoin ongetwijfeld terugkeren naar deze niveaus; het is slechts een kwestie van tijd. Als je de mening van crypto-analist Murad Mahmudov deelt, zal een bull rally waarschijnlijk pas volgend jaar plaatsvinden. Als je Weiss Ratings moet geloven dan is 2019 het jaar om te investeren omdat Bitcoin voor 31 december nieuwe hoogtepunten zal bereiken.

Investeerders zouden ook de voortgang van Bitcoin moeten monitoren boven het lage niveau van december ($3.100-$3.200, afhankelijk van de beurs). In de afgelopen zeven jaar heeft Bitcoin zes keer een hoger dieptepunt bereikt. Op basis daarvan mag men verwachten dat 2019 niet zo slecht zal zijn als vorig jaar.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment