De beste masternodes met een laag risico en een hoog rendement voor 2019!

Masternodes zijn eigenlijk een alternatief voor blockchain mining, dat weliswaar riskanter is, maar wel veel winstgevender kan zijn dan mining zelf.

In tegenstelling tot cryptocurrency mining, hebben masternodes meestal niet veel meer nodig dan een desktop computer om succesvol te kunnen werken. De initiële kosten zijn aanzienlijk lager, maar je moet wel staken, of je moet je coins ”locken” om beloningen te krijgen.

Hoe te investeren in Masternodes?

Er zijn momenteel meer dan vierhonderd masternode coins actief in de Cryptocurrency ruimte, met een jaarlijks rendement van 3% tot 72.000%. Het merendeel van deze coins werden onlangs op de markt gebracht en hebben weinig stabiliteit en kunnen op basis van hun nominale waarde niet worden vertrouwd.

Investeren in masternodes moet met nog meer voorzichtigheid worden behandeld dan investeren in altcoins of ICO’s. Door duizenden coins te verzamelen op een masternode die geen enkele kans heeft om een exchange te bemachtigen, heeft u, ongeacht de prijs van de coins, een waardeloze investering in uw handen. Bij het selecteren van een masternode moet je daarom rekening houden met de volgende vijf factoren:

  1. Ontwikkelingsteam – Hoe zou het team beoordeeld worden bij een ICO-analyse?
  2. Community – Heeft de coin een actieve community, of slechts één pagina op het Bitcointalk forum (kijk naar de shitcoin Ormeus)?
  3. Doel – Heeft het project een duidelijk omschreven doel? Heeft het ruimte om geadopteerd te worden?
  4. Liquiditeit – Is er voldoende liquiditeit om te verzilveren als u dat wilt? Of wordt u een whale van een waardeloze coin?
  5. Wallet – Heeft de coin een actieve wallet voor opslag en transacties?

Van de eerder genoemde +400 masternode coins voldoen er maar weinig aan deze specificaties. De onderstaande coins voldoen in verschillende mate aan de bovenstaande specificaties en kunnen worden beschouwd als de minst risicovolle masternodes die vandaag de dag worden uitgevoerd.

PivX (PIVX)

PivX heeft ook onze lijst van High ROI Proof-of-Stake coins gehaald, omdat het een jaarlijks redement tussen de 8-11% aan de stakers biedt.

Er worden nog hogere beloningen geboden voor degenen die bereid zijn om een PivX-masternode te beheren – dit is tussen de 13-14% volgens de laatste gegevens. Een masternode heeft de neiging om te schommelen in waarde naarmate de exploitanten zich aansluiten of het netwerk verlaten. Een tekort aan masternode beheerders zorgt er meestal voor dat de ROI-piek nog hoger ligt, omdat de blockchain beveiligd moet worden en de mensen gemotiveerd moeten worden om een volledige node te laten draaien.

PivX werd gelanceerd in 2016 en daalde tot een prijs van $0.0005 kort nadat de trading begon. Tegen januari 2018 had de PivX coin een prijs van $14,25 bereikt – een stijging van 2.849.900% in minder dan twee jaar.

PivX masternode vereisten

Er zijn 10.000 PivX-coins nodig om een masternode te beheren. Tegen de huidige coin prijs van $1,03, betekent dit dat de eerste uitgaven iets meer dan $10.000 zal bedragen.

In ruil daarvoor kun je verwachten dat je ongeveer $1.300 – $1.400 per jaar aan beloningen ontvangt. Dit heeft geen betrekking op de fluctuerende coin prijs – die ook de waarde van uw investering op termijn kan doen stijgen.

Dash (DASH)

Dash haalt elke masternode lijst. Door zijn lange bestaan sinds de oprichting in 2014 is Dash uitgegroeid tot één van de meest vertrouwde masternode mogelijkheden.

Op dit momen draaien er meer dan 4.000 masternodes op Dash, die volgens de laatste cijfers een jaarlijks rendement van ongeveer 7,7% behalen. Volgens deze gegevens van Masternodes.online zit bijna de helft van de totale DASH-voorraad in masternodes opgesloten.

Dash masternode vereisten

Dash ligt op de grens tussen hoog en laag risico. Aan de ene kant vereist het aansturen van een masternode een “lock-up”van 1.000 coins. Tegen de huidige coin prijs van meer dan 127 dollar per stuk betekent dit een initiële investering van iets meer dan 128.000 dollar.

Het risico wordt verminderd door het feit dat Dash de oorspronkelijke masternode coin was en al jaren zonder al te veel ophef actief is.

Syscoin (SYS)

Een ander project dat al sinds 2014 bestaat, is Syscoin, dat pas in 2018 masternodes introduceerde bij de Syscoin 3.0 hardfork. Nu zijn er bijna 1.500 masternodes die de Syscoin blockchain beveiligen, met een verwachte jaarlijkse ROI van 9,2% voor hun beheerders.

De groei van Syscoin tussen de lancering en nu is weer een klein crypto sprookje – de coin price is met 452.193% gestegen tussen de all-time low en de all-time high. Meer dan een kwart van de SYS circulerende voorraad zit vergrendeld in masternodes.

Syscoin masternode vereisten

Er is een aandeel van 100.000 SYS-coins nodig om een masternode uit te voeren – waardoor de initiële investering op $6.800 komt te liggen tegen een coin prijs van $0,068.

Zcoin (XZC)

De grafiek toont de gestage toename van Zcoin-nodes sinds de lancering. Het toont ook de inverse relatie tussen het aantal nodes en de ROI. Toen de masternode in december 2018 plotseling daalde, sprong de ROI naar meer dan 600% om nog meer mensen te stimuleren deze te laten draaien.

Zcoin biedt momenteel een rendement van ongeveer 19%, waardoor het de meest winstgevende is op deze lijst.

Zcoin masternode vereisten

Er is een minimale stake van 1.000 XZC coins nodig om een Zcoin masternode te laten draaien. De huidige prijs van 8,50 dollar betekent een initiële investering van 8.500 dollar. Tegen de huidige beloning komt dat neer op een jaarlijkse winst van $1612 gebaseerd op de minimale stake.

Een vermelding waard

De meest populaire masternode coin van dit moment is Horizen (ZEN), die meer dan 18.000 nodes in gebruik heeft. Dit wordt ongetwijfeld mogelijk gemaakt door de lage stake-eis van 42 ZEN, oftewel ongeveer 314 dollar. Horizen masternodes bieden momenteel 34% rendement.

Horizen staat op dit moment net buiten de top honderd van de markt en staat al genoteerd op Binance.

Conclusie

Masternodes zijn niet voor iedereen weggelegd, maar als er ooit een moment is om er één te laten draaien, dan is dat zeker nu het geval wel. De initiële kosten voor het runnen van een masternode worden waarschijnlijk niet veel goedkoper dan nu.

Tijdens de laatste bull run kostte een Dash masternode $1,6 miljoen vanwege de coin prijs van $1600 en als we geen verdere marktbodems hebben, zal het vanaf nu alleen maar duurder worden.

Voor het runnen van masternodes heeft u meer technische kennis nodig en een hogere buy-in dan bij een normale staking. Maar nu de crypto mining zo’n onrendabel niveau heeft bereikt voor de kleine man, blijven masternodes één van de weinige manieren om passief inkomen te genereren.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment