De Bitcoin Misery Index is bullish, wat betekent dit voor de gehele markt?

Crypto zit momenteel een beetje in een dip, maar dit was wel te verwachten na de mooie winst van de laatse weken. Bitcoin lijkt een beetje stabieler dan de altcoins, aangezien de markt zich lijkt te consolideren tot de marktleider.

We mogen nu definitief zeggen dat het altcoinseizoen ten einde is en dat Bitcoin weer de drijvende kracht achter de markt is. Voor degenen die de score bijhouden, heeft het altcoinseizoen precies 51 dagen geduurd van 10 februari tot 2 april. Het was niet zo’n lang altcoinseizoen, maar aangezien niemand zeker wist hoe lang het zou duren, veronderstellen wij dat dit zinvol is om te vermelden.

Dit is een grafiek van de algemene marktkapitalisatie en de gerapporteerde (naar verluidt valse) volumes. Dit is gebaseerd op crypto-exchanges van over de hele wereld.

Zoals we al eerder zeiden, lijkt het erop dat iedereen weer bullish wordt op Bitcoin, maar velen geloven nog steeds dat we officieel in een bearmarkt zitten. Een analist die altijd bullish lijkt te zijn, is Tom Lee van Fundstraat.

In een recent interview heeft hij een aantal indicatoren beschreven waar hij naar kijkt en waarom het de start van een nieuwe bullmarkt zou kunnen betekenen.

Lee had al eerder gemeld dat de enorme sprong van de Bitcoin in de BMI gemengde signalen gaf, met de volgende woorden

“Good-> Sinds 2011 heeft de BMI alleen nog maar meer dan 67 gezien tijdens de $BTC bulkmarkten. Nog meer bewijs dat er een bull van start is gegaan. bad -> BMI >67 na de piek, $BTC daalt met 25% = nemen van winst.”

Toch, wees hij er in het interview op dat de verhoogde BMI-waarden traditioneel gecorreleerd zijn met een marktnadeel. Waarden boven 67 zijn een indicatie om BTC te verkopen, ondanks het positieve sentiment voor Bitcoin en de toekomstvooruitzichten, want deze stijgingen zijn meestal van korte duur. De waarden onder de 27 worden geassocieerd met koopsignalen en geven een indicatie dat er een dieptepunt is bereikt en dat de valuta klaar is om de andere kant op te gaan.

Kortom, Fundstraat heeft een eigen index, de Bitcoin Misery Index, die bijhoudt hoe euforisch beleggers zijn, van 1 tot 100. De laatste waarde van de index was 89, dat is de hoogste waarde die we sinds de laatste bullrun hebben waargenomen.

Natuurlijk ga ik dit artikel niet zomaar afsluiten zonder goed leesmateriaal.

Dit is een verslag van één van de meest gerespecteerde analisten (Tuur Demeester) uit de cryptosfeer en het heet dan ook Bitcoin in Heavy Accumulation. Enjoy!

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment