De controverse rond Cardano!

Cardano (ADA) is een coin die de trend heeft om investeerders op te splitsen in twee categorieën. De ene groep beschouwt het als een volwassen, geduldige en wetenschappelijke toepassing in een werkwijze die de grootste zorgvuldigheid vereist. De andere groep ziet het als een fantasievol, zeer speculatief project op basis van goed vertrouwen, gemaakt door onverdraagzame hipsters voor andere hipsters.

Zolang er geen werkend product wordt ontwikkeld, zal niemand in staat zijn om de andere partij te ontkrachten. terwijl is het misschien wel interessant om op te merken dat Cardano 96,23% lager ligt ten opzichte van zijn all-time high van 1,33 dollar.

Cardano nadert december “Lows”

Momenteel is Ethereum (ETH) in sommige gevallen 88% lager dan zijn recordhoogte. Litecoin (LTC) is met 80 procent gedaald, terwijl Bitcoin bijna 50 % lager is dan voorheen. Een andere crypto die in 2019 presteerde alsof hij een anker aan zijn been heeft, is XRP (XRP), die 93% lager uitkomt.

Er is een reden waarom er zo veel commentatoren en experts schreeuwden over het vooruitzicht van ADA, dat tijdens de cryptowinter op 0,05 dollar werd geprijsd.

Vijf cent was een bedrag waarmee ADA nog nooit had “geflirt”, tot afgelopen december. Toen de coin voor het eerst werd gelanceerd, handelde het slechts twee maanden rond 2 cent alvorens het werd overrompeld door de altcoin mega-surge. Vervolgens sprong het naar $ 0,14 in een kwestie van dagen, hierdoor flitste de $ 0,05 cent in een oogopslag voorbij.

Vandaag de dag wordt Cardano opnieuw gewaardeerd tegen een prijs van ongeveer vijf cent, maar diezelfde experts zijn niet langer voorstander om blinde aankopen in ADA te doen. Voor alle duidelijkheid, dit komt niet doordat het Cardano-project is veranderd – dat is het niet. Het is omdat ADA nog maar 50% verwijderd is ten opzichte van zijn dieptepunt in december.

Wanneer Shelley?

Het testnet voor Shelley – de volgende belangrijke mijlpaal op Cardano’s roadmap – werd in juni geïntroduceerd, maar het hoofdproduct is nog altijd niet in orde. Als Shelley en al zijn functies, zoals het staken van coins, in het vierde kwartaal van dit jaar worden gelanceerd, in welke staat zal de markt en de ADA-coinprijs dan verkeren?

Er is geen enkele andere coin in de crypto ruimte die er zo lang mee wegkomt om een werkend product uit te stellen. Zeg wat je wilt over Cardano, maar het geloof heeft zeker een rol gespeeld in het voortbestaan van Cardano.

Shelley releasedatum komt dichterbij…. Maar Hoskinson is nog steeds onduidelijk…

Misschien was de markt, evenals een heleboel social media commentatoren, sceptisch over Hoskinson’s hints over Shelley. De ADA coin prijs bleek niet te reageren op het nieuws, terwijl Hoskinson volgers op twitter zeiden dat hij een Justin “Scam” tactiek gebruikte.

“U heeft een paar dagen geleden een aankondiging gemaakt dat u een bekendmaking zou doen, waarna u een volgende aankondigde deed dat u volgende maand een bekendmaking zal doen…. lijkt mij veel te veel op de Justin Scam-stijl. De ENIGE bekendmaking die wij van u verwachten, waarop de hele community al 2 jaar wacht, is het mainnet”.

TRON oprichter Justin Sun staat bekend om zijn meesterschap van “Announception”. Dit is een zeer getalenteerde werkwijze waarbij een crypto CEO maandenlang investeerders meeneemt in de belofte van één of andere naderende aankondiging – die nog altijd moet worden aangekondigd, maar die nooit gebeurt.

Hoskinson reageerde met verbijstering op de beweringen dat hij zich bezighield met de annonceptie.

Dit deed hij met de volgende reactie op Twitter:

“Het is verbazingwekkend voor mij hoe sommige mensen niet in staat zijn om zelfs maar een eenvoudige verklaring te begrijpen. Ik heb geen aankondiging gedaan van een aankondiging in mijn AMA. Ik kondigde de volgende fase van het testnet aan in september en een evenement in Bulgarije op de 28e. Waarom is dit geen aankondiging!?!!!?”?

In diezelfde AMA noemde Hoskinson een derde testfase die gepland staat voor de nabije toekomst. Of Shelley daadwerkelijk zal worden gelanceerd na afloop van de huidige testfase is nog onduidelijk.

Is Cardano van een hogere kwaliteit dan andere cryptos?

Een groep die blijkbaar vertrouwen heeft in Cardano is de blockchain-analisten van Weiss Ratings. Op 22 augustus stuurden zij het volgende naar hun Twitter volgers:

“Vrijwel alles aan Cardano (WeissRating: C+) is van veel hogere kwaliteit dan alle andere cryptos. Deze hoge kwaliteitsnormen trekken hoogwaardige ontwikkelaars, ingenieurs en wetenschappers aan. In veel opzichten zet ADA nieuwe normen op hoe DLT eruit zou moeten zien”.

De ADA coin prijs zorgde ervoor dat het in de top twintig terechtkwam. Dit nadat Bitcoin opnieuw onder de $10K terechtkwam, hierdoor kwam ADA op de 12e plaats met een marktkapitalisatie van $1,3 miljard.

Volgens de ‘Real 10′-volumestatistieken van Messari wordt Cardano verhandeld op 1/100e van het Bitcoin-volume. De houders van Cardano hebben geleefd met de veronderstelling dat ADA zou pompen wanneer het Shelley werd aangekondigd of vrijgegeven. Maar is dit echt zo’n zekerheid? Ja, laag volume betekent dat de coin-prijs gemakkelijker kan worden beïnvloed door whales, maar het duidt er ook op dat er een gebrek aan volume is in Cardano’s geval, dat nog steeds in wezen een niche coin is. Dus ook beschouwd wordt als een “high risk investment”.

What's your reaction?

Leave a comment