De crypto investering filosofie, “too big to fail”?

Het investeringspotentieel van Bitcoin en andere cryptocurrencies kan worden beoordeeld aan de hand van een aantal factoren. Van technologie, teams en partnerschappen, tot naamsbekendheid of de belofte van een toekomstige revolutionaire toepassing.

Maar voor investeerders die op zoek zijn naar een ‘zeker iets’, hoe zit het dan met de beoordeling van het investeringspotentieel op basis van de maatstaf ‘too big to fail’? Hoeveel cryptocurrencies uit de cryptocommunity kunnen een dergelijke kwalificatie opeisen?

Het bizarre zaakje van EOS.

Heeft iemand al opgemerkt dat EOS de neiging heeft om sterker te pumpen en harder te dumpen dan de meeste andere grote altcoins? Gedurende elke altcoin piek lijkt EOS steeds de leiding te hebben over de rally, waarna het al even snel verliest wat het gewonnen heeft.

Er is een stelling die de ronde doet dat dit wordt omzeild doordat EOS blockproducenten (BP’s) hun coins tijdens prijspieken verkopen en ze vervolgens tijdens de dieptepunten weer inkopen. Dit is grotendeels in reactie op de zeer magere rentabiliteitsmarges die gepaard gaan met de werking van EOS tijdens ongunstige marktomstandigheden.

Toen het EOS-mainnet in mei 2018 live ging, was de 1% coin reward die de blockproducenten kregen, substantieel hoog in verhouding met de $24 dollar coinprijs.

Maar met geen enkele aanpassing van de blockchain moeilijkheidsgraad, aangezien de muntprijs het hele jaar door daalde, zagen de BP’s hun winstgevendheid hand in hand dalen.

Tegen het einde van 2018 bevonden de Bitcoinminers zich in een vergelijkbare situatie. Kleinschalige miners verdwenen – hun hashing power werd opgepikt door grotere operatoren die het rentabiliteitsverlies konden opslokken. Andere cryptoprojecten moesten personeel ontslaan of hun bedrijfsstructuur radicaal veranderen.

 

De test van niet-rendabiliteit overleven.

Aan de ene kant zou je kunnen zeggen dat Bitcoin al getest is. Als u er vast van overtuigd bent dat de dagen van BTC met 3.200 dollar achter ons liggen, dan zal het aantal goedkopere mining apparatuur alleen maar toenemen. De decentralisatie van de Bitcoin-mining zal een mogelijkheid krijgen om tot bloei te komen en de volledige organisatie zal positief beïnvloed worden.

Ook EOS werd in december getest op een coinprijs van 1,56 dollar en is erin geslaagd om er doorheen te komen. Dit ondanks het feit dat EOS-blockproducenten openlijk verklaarden dat $2,50 het punt was waarop ze een faillissement zouden moeten aanvragen. Hier kunt u zien waarom het traden van hun eigen ‘voorraad’ noodzakelijk wordt.

De cryptocurrency levenscycli van valuta’s worden bepaald door meer dan alleen de winstgevendheid van mining. Maar als we kijken naar de enorme hoeveelheid steun die achter bepaalde projecten zit in termen van hashing power (Bitcoin), dApp-activiteit (EOS), adoptie door ontwikkelaars (Ethereum), etc., dan zou dit wel eens een indicatie kunnen geven hoelang deze coins nog op de markt zullen blijven.

De langzamere en stabielere wint de race.

Dit is een voorzichtige benadering die slechts met één factor rekening houdt – maar deze factor is gewoonlijk de meest doorslaggevende. Dit is geen speculatie voor een 100x winst, die gebaseerd is op een theoretisch concept in wording. Dit is het kiezen van een paard om zijn betrouwbaarheid en waarschijnlijkheid dat het de race zal uitlopen, en niet zozeer om zijn mogelijkheid dat het records zal breken.

Als je kijkt naar het crypto landschap op basis van dit specifieke model, met hoeveel projecten zou je je dan comfortabel voelen om 5.000 dollar in te investeren en het vijf jaar lang te laten staan? Wij kunnen er maar twee bedenken.

Aangezien ik deze reeks artikelen voortzet, zullen de hier aangehaalde cryptocurrencies zonder twijfel erger worden, als ze worden beoordeeld op basis van de verschillende criteria. Maar als we het op basis van het cynische criterium van ‘too big to fail’ beoordelen, dan zouden wij op dit moment alleen een gokje wagen op Bitcoin en Ethereum.

Heeft u een andere mening? deel deze dan gerust en reageer hieronder.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment