De crypto markten worden beetje bij beetje volwassener!

Markten worden steeds volwassener. Ze gaan niet van de ene dag op de andere over van creatie naar een hoge mate van liquiditeit en adoptie. De weg van maturiteit bestaat uit tal van mijlpalen die op dit moment onbelangrijk lijken, maar die achteraf gezien toch voor de hand liggend zijn.

De crypto-industrie volgt de traditionele weg. Elke week zijn er aankondigingen en mijlpalen – sommige daarvan halen de krantenkoppen en andere blijven onopgemerkt. Maar elke week blijven we evolueren in de richting van mainstream adoptie, diepere liquiditeitsniveaus en een gevoel van onvermijdelijkheid dat uiteindelijk de marktdeelnemers opslokt.

Hier zijn enkele van de mijlpalen die de moeite waard zijn om over na te denken:

  • Mainstream conversaties – Het wordt steeds moeilijker om de sector te negeren. De afgelopen weken heeft de president van de Verenigde Staten, de minister van financiën en de voorzitter van de Federal Reserve in het openbaar opmerkingen gemaakt over verschillende aspecten van wat er gebouwd wordt. De Senaat en het Congres hebben beide hoorzittingen gehouden en de algemene pers kan niet stoppen om de verschillende ontwikkelingen te bespreken.
  • Geavanceerde producten – LedgerX, een Bitcoin derivaten provider, heeft onlangs aangekondigd dat zij het eerste bedrijf zijn geworden dat goedkeuring heeft gekregen voor de fysieke afwikkeling van Bitcoin-futures in de Verenigde Staten. Dit betekent dat beleggers futures-contracten kunnen kopen met Bitcoin, terwijl ze ook nog eens winst kunnen krijgen in Bitcoin. Dit lijkt een kleine stap, maar achteraf gezien is dit waarschijnlijk een grote stap voorwaarts.
  • Toenemende adoptieLolli, een platform voor loyaliteitsbeloningen, drijft momenteel miljoenen dollars naar hun retail partners. Wanneer consumenten Lolli gebruiken voor aankopen, krijgen ze een percentage van de transactie betaald in Bitcoin. Zie dit als een “cash back”-programma, behalve dat u Bitcoin ontvangt in plaats van cash. Nogmaals, het lijkt een kleine stap, maar het kan zeer belangrijk worden als het platform groeit tot miljarden dollars.
  • Fiat on/off ramps – Kraken, een crypto beurs die spot- en derivatenhandel aanbiedt, heeft onlangs een nieuwe service toegevoegd die het aantal fiat valuta’s dat klanten kunnen gebruiken, uitbreidt. Deze omvatten Amerikaanse dollars, euro’s, Canadese dollars, Britse ponden en Japanse yen. Naarmate bedrijven de wrijvingen voor de mensen over de hele wereld verkleinen, blijven ze hun totale adresseerbare markt uitbreiden, wat uiteindelijk zou moeten leiden tot grotere en grotere volumes.
  • Duidelijke regelgeving – In de afgelopen 18 maanden hebben we bevestiging gekregen dat Bitcoin en Ether geen securities zijn. We hebben ook verduidelijkingen gezien over KYC, AML en andere regelgevingskwesties. En de IRS stuurde onlangs informatieve brieven naar enkele crypto-eigenaars over belastingbetalingen. Er zijn zeker een aantal zaken die meer duidelijkheid nodig hebben, maar over het algemeen krijgen we langzaam maar zeker een duidelijker beeld van hoe de sector en de assets van de sector behandeld zullen worden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de kleine mijlpalen op de weg naar volwassenheid, er zijn er nog veel meer. Om de hele sector duurzaam te maken, moeten er honderden, zo niet duizenden kleinere projecten, producten en diensten zijn, die op zelfstandige basis levensvatbaar zijn.

De crypto-industrie is letterlijk een optelsom van onderdelen. Het is belangrijk dat we alles in perspectief blijven bekijken. Bitcoin is 10,5 jaar geleden opgericht. Dit is waarschijnlijk een reis van meer dan 30 jaar naar volwassenheid en mainstream adoptie.

Het enige wat we weten van traditionele financiële markten is dat geduld een belangrijk voordeel is. Er zullen korte termijn prijsschommelingen zijn, maar als u op de juiste trends wedt, dan zal de winst over een lange periode royaal zijn. Bitcoin en crypto zijn niet anders.

In feite zouden veel mensen in de industrie er baat bij hebben om er niet elke dag naar te kijken. De dagelijkse afleiding, al dan niet in verband met de prijs, kan de menselijke geest er eigenlijk toe verleiden om te geloven dat er iets veranderd is. Maar zoals we allemaal weten, dit keer is het niet anders en de geschiedenis zal zich misschien niet herhalen.

Overtuiging is belangrijk. Maar onthou dit goed “in crypto kan geduld en discipline het geheim zijn van succes”.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment