De “dollar cost averaging” strategie zorgt voor gegarandeerde winsten, hier is waarom!

De recente volatiliteit en prijsdaling van Bitcoin heeft veel angst en vermoeidheid in de markt gezaaid, dit hebben we al bijna een jaar niet meer gezien. Terwijl particuliere beleggers links en rechts capituleren, zijn er indicaties dat de Bitcoin-miners niet worden beïnvloed/geïmponeerd door deze prijsdaling.

Deze professionals die belast zijn met het beveiligen van het netwerk en het valideren van transacties, zijn deze rol steeds blijven vervullen, ongeacht de prijsbewegingen van de afgelopen weken.

Op dit moment zit de Bitcoin hash rate bijna op zijn recordhoogte en is de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin mining algoritme op korte termijn sterk gestegen. Beide datapunten zijn sterke fundamenten die naar onze mening wijzen op een gezond netwerk.

Je kunt de hash rate beschouwen als één van de belangrijkste inputs om de “waarde” van Bitcoin netwerk te berekenen. Momenteel is dit transactie-netwerk het sterkste computernetwerk ter wereld – de vraag is wat de markt bereid is te betalen voor zo een dergelijk “product”.

Dit contrast tussen prijs en waarde is niet anders dan alle andere assets. De waarde heeft de neiging om volatiliteit te missen, omdat het wordt berekend met verschillende inputs en tijd kost om die inputs substantieel te veranderen. De prijs is echter precies het tegenovergestelde. De prijs kan snel veranderen met een ongelooflijke volatiliteit.

Dus wat moeten beleggers doen om de arbitrage opportuniteit tussen Bitcoin’s prijs en waarde in tijden als deze te benutten?

Simpel, precies hetzelfde dan wat de gegevens zeggen dat een belegger in elke marktomstandigheid zou moeten doen – dollar cost average.

Door gebruik te maken van de website dcabtc.com, kan je zien dat een inleg van $10 per dag over 3 jaar een totale investering van $10.950 zou zijn, wat op dit moment een waarde van $27.949 zou hebben. Dit zorgt voor een rendement van 155% over 3 jaar, inclusief een 85% opname van het asset gedurende die tijd. Als u overgaat tot de aankoop van slechts 10 dollar per week gedurende 3 jaar, dan zal uw 1570 dollar een rendement van 156% opleveren en dan zou dat op dit moment overeenkomen met zo’n slordige 4.027 dollar.

Voor de kritische mensen

Maar die periode van 3 jaar omvat ook de bullmarkt van 2017” en dit zal dan ook een veel voorkomende reactie zijn bij critici. Dus laten we die bullmarkt eens uit het scenario schrappen en alleen kijken naar de laatste 2 jaar, waarbij een 85% kredietopname in het asset in de eerste twee jaar is inbegrepen.

Door de laatste twee jaar $10 per week in te leggen, zou uw $1.050 gewaardeerd zijn naar $1.333 wat overeenkomt met een rendement van 27%. En als u het afgelopen jaar slechts $10 per week had geïnvesteerd, dan zou u uw $530 hebben opgetrokken tot $790, een rendement van 49%.

Deze gegevens zijn zeer boeiend. De gegevens tonen aan dat de strategie van “Dollar cost averaging” tot positieve rendementen zou hebben geleid, voor Bitcoin beleggers, mede door Bitcoin’s volatiliteit. Het is duidelijk dat het in veel gevallen gemakkelijker gezegd is dan gedaan om aan dollar cost averaging te doen. Het vereist discipline, geduld en het vermogen om emotieloos te blijven. Wanneer beleggers deze strategie toepassen moeten ze gericht blijven op het bedrag en de frequentie van hun aankopen terwijl ze hun positie blijven opbouwen.

In de hectische en volatiele wereld als Bitcoin kan dit ongelooflijk moeilijk zijn. Maar zoals we weten, zijn de beste investeerders in deze wereld niet emotioneel. Ze zijn zeer gedisciplineerd. En ze houden zich aan hun strategieën, ongeacht wat de markten doen.

Op lange termijn, is het deze discipline die hen van hun collega’s onderscheidt.

Op dagen zoals vandaag, wanneer de prijs daalt, voelen mensen zich emotioneel, en de volatiliteit van Bitcoin neemt alsmaar toe, maar dan is het juist belangrijk om niet te vergeten dat de wiskunde altijd langer zal standhouden dan de emotie.

zoals iemand die veel slimmer is dan mij zei, “ook dit zal voorbijgaan.”

Schaaf je tradingskills bij met een tradingcursus van Fairtrader, onze Trade.be huisanalyst!

Een no-nonsense cursus van 4 weken waarin je charts analyseert, coins evalueert op hun potentieel en écht leert traden!

What's your reaction?

Leave a comment