De dollar zal binnen dit en 2 jaar een serieuze waardedaling ondergaan!

De Amerikaanse dollar zou binnenkort met 30% kunnen dalen in een enorme sell-off, waardoor het lijkt op de Turkse lira, zegt Ray Dalio, de miljonair hedge fund manager in een interview voor Bloomberg. Hij voegt hieraan toe dat de Amerikaanse economie niet langer dan 2 jaar heeft totdat de terugval plaatsvindt en de regering geld gaat printen om het tekort te dekken, wat resulteert in een daling van de dollar.

Volgens de oprichter en voorzitter van Bridgewater Associates, het grootste hedgefonds ter wereld, staat de Amerikaanse economie op het punt om in de komende 2 jaar een grote inflatoire depressie te doorstaan, wat zal resulteren in een devaluatie van de dollar met ongeveer 30%.

“We moeten veel Treasury Leningen verkopen, en wij als Amerikanen zullen niet in staat zijn om al die Treasury Leningen te kopen, De Federal Reserve zal meer geld moeten drukken om het tekort goed te maken, zal meer moeten monetariseren, en dat zal leiden tot een waardevermindering van de dollar.

De volgende grote crisis zal worden veroorzaakt door een buitensporige toename van de schuld in de economie, die nog wordt verergerd door een waardevermindering van de dollar, die de kosten van het wegwerken van een oncontroleerbare grote buitenlandse valutaschuld opdrijft.

Gewoon wat conclusies uit eerdere gebeurtenissen!

We hebben gezien wat er in Venezuela is gebeurd met de hoge inflatiecijfers en de overheid die steeds meer fiat drukt. Het gevolg hiervan was een toename in het gebruik van cryptovaluta’s in het land. Terwijl het land omkomt van de hongersnood en in de noodsituatie verkeert om in de basisbehoeften te voorzien, verzamelen bitcoiners bitcoin-donaties op reddit om schoolbenodigdheden voor de Venezolaanse kinderen te kopen.

zoals Bill Gates onlangs zei:

“Samen werken we aan een wereld waarin niemand gedwongen wordt om te koken met onveilige kerosine of houtkachels. Geen enkel kind hoeft zich zorgen te maken over of ze in het donker moeten studeren of niet. Het gebrek aan toegang tot energie is niet meer nodig om povere cycli van armoede aan te drijven”.

Gates herhaalde eerdere beweringen dat transacties tot 90% goedkoper kunnen worden gemaakt door middel van digitalisering, waardoor innovatieve financiële producten en services beschikbaar zullen worden. Hij gaf commentaar op wat hij ziet als de volgende essentiële stap in dit proces:

“Ik zie twee prioriteiten in de nabije toekomst. Ten eerste moeten we de beleidsveranderingen aansturen om ervoor te zorgen dat de armen zich op dit niveau kunnen engageren en ten tweede hebben we een evaluatiesysteem nodig waarmee we de vooruitgang in de ontwikkeling van de financiële activiteit kunnen volgen, niet alleen om boekhoudingen te hebben, maar ook om echt te kunnen profiteren van de financiële activiteit”.

Het toenemend gebruik van Bitcoin is niet enkel te merken in Venezuela, het is ook merkbaar in andere landen die te maken hebben met hoge inflatiecijfers zoals Turkije, Iran en Argentinië.

Vorig jaar daalde deze met:

  • Turkse lire met 40 %
  • Peso’s in Argentinië met 51%
  • Iraanse Rial met bijna 20%

De reden waarom deze landen op deze manier zijn geëindigd, is vanwege de politiek en het monetaire beleid van hun regeringen. Dit resulteerde in het printen van meer geld om de puinhoop te dekken die de inflatie op een hoog niveau bracht.

Sommigen zouden kunnen zeggen dat de Amerikaanse economie sterk is en dat er niets te vrezen valt voor een mogelijke crisis. Maar als de VS in deze inflatiespiraal terechtkomt, zal het effect enorm zijn voor Bitcoin en misschien komt het moment dat je je Bitcoin niet meer in fiat hoeft om te zetten.

We weten niet hoeveel dollars de Federal Reserve vandaag de dag drukt, maar we weten wel dat er in de afgelopen 24 uur 1800 Bitcoins zijn geproduceerd.

Er komt binnenkort een tijd dat het geld wordt gescheiden van de staat, en het proces zal pijnlijk zijn, maar uiteindelijk zal het resulteren in een gezondere economie, democratie en vrijheid.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment