De ECB is de grootste ponzi die er is, en Bitcoin zal er wat aan doen!

De Europese Centrale Bank heeft gisteren een vraag- en antwoordsessie gehouden op Twitter. Het is uiteraard allemaal verlopen zoals u zou verwachten.

Op een gegeven moment vroeg Twitter-gebruiker Gianluca Nervegna: “Waar heeft u het geld voor QE gekregen?” QE staat voor Quantitative Easing en is wanneer een centrale bank een grootschalige, gecoördineerde aankoop van assets uitvoert in een poging om de economie te stimuleren en de liquiditeit te vergroten.

Traditiegetrouw zal de centrale bank overheidsobligaties of andere financiële instrumenten kopen tijdens de financiële versoepeling. In de afgelopen vier jaar heeft de Europese Centrale Bank bijvoorbeeld bijna 3 triljoen dollar uitgegeven aan de aankoop van obligaties. Terzijde: de VS besteedde tussen 2008 en 2015 ~3.7 triljoen dollar aan QE, maar omdat de ECB zoveel later van start ging, moesten ze hun aankopen in vergelijking met de VS versnellen.

Dit brengt ons terug bij de vraag op Twitter: “Waar haalde de ECB deze 3 triljoen dollar?”

Volgens de hoofdeconoom van de ECB, Peter Praet, heeft de ECB het geld gewoon uit het niets gedrukt! We weten natuurlijk allemaal dat dit is wat centrale banken doen, maar uit het feit dat ze er zo nonchalant over opscheppen op Twitter blijkt hoe onaanraakbaar ze zich voelen.

Ter herinnering: wanneer centrale banken en overheden besluiten om gewoon meer geld te drukken, stelen ze rijkdom van de meerderheid van de bevolking en verrijken ze de elites. Volgens het IMF is inflatie één van de belangrijkste oorzaken van inkomensongelijkheid in de wereld.

De burgers uit een land die hun rijkdom in cash opslaan (live paycheck to paycheck) worden na verloop van tijd gedevalueerd. De burgers die geen inflatiegecorrigeerde looncontracten hebben, blijven jaar na jaar hetzelfde geldbedrag ontvangen, ook al wordt hun koopkracht jaarlijks kleiner. En ten slotte leidt inflatie tot stijgende prijzen voor vastgoed (onroerend goed, enz.), die eigendom zijn van de elites in het algemeen.

Dus als de ECB zegt: “We kunnen geld creëren om assets te kopen”, dan zeggen ze in werkelijkheid: “we creëren geld uit het niets, de rijken profiteren enorm, en de gewone man of vrouw wordt in elkaar geduwd”.

Centrale banken kunnen misschien meer fiat geld drukken, maar uiteindelijk zal deze zogenaamde ‘Ponzi-regeling’ ophouden te bestaan. Dan zal Bitcoin er zijn, zo schaars als altijd, met de onmogelijkheid om meer te drukken. Zoals het IMF in 1998 in zijn document over inflatie en welvaartsongelijkheid zei: “Er zijn geen kosten voor desinflatie op de middellange of lange termijn, alleen maar voordelen”.

“Long Bitcoin, Short the Bankers” wordt elke dag meer van toepassing.

 

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment