De eerste crypto IPO!

In de ogen van de Bitcoin maximalisten is elke cryptocurrency die geen Bitcoin is, een shitcoin. Het zal u dan ook wel verbazen dat een aantal prominente Bitcoin maximalisten hun geld in een nieuw Ethereum-project gaan steken.

INX is het nieuw all-in-one cryptocurrency-exchange project dat van plan is om 130 miljoen dollar op te halen via een door de SEC goedgekeurde IPO.

Eén van de investeerders, en een lid van de adviescommissie, is Samson Mow – de CSO van Blockstream. Blockstream is een particuliere onderneming, gesteund door AXA Strategic Ventures, die sterk betrokken is bij de ontwikkeling en leiding van Bitcoin.

Samson Mow’s investering in het project is bijzonder verrassend, aangezien hij Ethereum in januari van de hand heeft gedaan. De CSO omschreef Ethereum als “het meest onpraktische dat er bestaat” en ontvolgde degene die de naam van Ethereum nog maar durfde uit te spreken.

De INX IPO die bij de SEC is ingediend, bevat een lijst van andere belangrijke investeerders in de categorie van Charlie Lee, de maker van Litecoin (LTC). Mow en Lee worden ook vergezeld door de leidende Monero ontwikkelaar Riccardo Spagni.

Samson Mow’s investering van $100.000 en zijn rol als adviserend lid van de raad van bestuur geeft hem het voordeel dat hij 100.000 INX-tokens kan kopen voor een gesloten prijs van slechts $0,01.

Geld doet wat met de mens.

Het idee dat je je met digitale valuta’s in stamgedrag begeeft is belachelijk, maar dat heeft de inheemse volksstammen er niet van weerhouden om zich te ontwikkelen. Mow is zelf betrokken bij dergelijk gedrag, zoals blijkt uit de bovenstaande tweet.

ETH-fans zullen zich wel vermaken over het feit dat een man die de Ethereum tech onpraktisch achtte, bereid is om $100.000 te besteden aan een project waarin ETH als basis dient voor de ontwikkeling van de technologie.

De ironie is niet verloren gegaan bij de Ethereum ontwikkelaar Anthony Sassano, die met ergernis op het nieuws reageerde:

“Het is voor mij volstrekt verbazingwekkend dat mensen die al jaren op Ethereum schijten (en het een zwendel noemen) nu in een bedrijf investeren/adviseren dat een ERC20 token uitgeeft. Ik ben op dit moment niet meer in staat om hierover te praten – gewoon absolute waanzin.”

Een Crypto IPO?

INX zal de eerste blockchain-gebaseerde IPO zijn die onder officiële voorwaarden van de SEC wordt gelanceerd, inclusief de goedkeuring van de SEC. De INX-penningen worden wel degelijk gekwalificeerd als security offer en zal een eerste in zijn soort zijn binnen de Verenigde Staten.

Argo Mining haalde in 2018 zo’n $32,5 miljoen op en handelt nu op de London Stock Exchange (LSE) in het Verenigd Koninkrijk. Net als Argo, zullen potentiële beleggers hun aandelenmakelaar moeten inschakelen als ze toegang willen krijgen tot de INX-tokens, als de verkoop op gang komt.

De registrerende staten die INX zullen aanleveren, gaan een reeks typische financiële en handelsdiensten aanbieden, zoals “gebruikelijke trading-, clearing- en settlement procedures, compliance op het gebied van regelgeving, kapitaal- en liquiditeitsreserves en operationele transparantie”. Het document beschrijft ook de voornemens om de derivatenhandel op een later tijdstip te starten.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment