De Ethereum fundamentals zien er zeer rooskleurig uit!

Ethereum is geëvolueerd van “hype en ICO’s” in 2017 naar de “thuisbasis van de gedecentraliseerde financiering” in 2019, volgens de blockchain analisten van Weiss Ratings. De lijst van gedecentraliseerde services die beschikbaar zijn voor internetgebruikers van Ethereum is uitgebreid en biedt meer dan een lijst van services die bij een lokale bank te vinden zijn (zie hieronder).

Daarnaast wordt Ethereum in een recent rapport van Electric Capital als meest ontwikkelde blockchain project van dit moment beschouwd. Met vier keer zoveel ontwikkelaars als Bitcoin en maar liefst 18% van alle open-source crypto-ontwikkelaars die er bestaan. Zou er op deze gebieden iets kunnen tippen aan Ethereum’s kracht?

Ethereum: De thuisbasis van gedecentraliseerde financiering?

Volgens Weiss Ratings is Ethereum nu een ander beest dan een paar jaar geleden. Van hype en ICO’s tot …. gedecentraliseerd bankieren voor iedereen? Weiss Ratings twitterden:

“ETH is van hype en ICO’s in 2017 naar de thuisbasis van DeFi gegaan in 2019. DeFi is de beste toepassing voor de publieke open blackchains die we tot nu toe hebben gezien. Het wordt heel moeilijk om te concurreren met een smart contract platform met ETH, nu dat het DeFi heeft.”

DeFi verwijst naar decentrale financiering en wordt vertegenwoordigd door een overvloed aan economische services die beschikbaar is voor de dagelijkse internetgebruiker. Op Ethereum alleen al bestaan er momenteel tools voor derivatenhandel, vermogensbeheer, gedecentraliseerde beurzen, margin trading, gedecentraliseerde verzekerings-platformen, gedecentraliseerd lenen/krediet, asset tokenization, voorspellingsmarkten, stablecoins en nog veel meer.

Vergeet niet dat Ethereum nooit werd gezien als een zuivere cryptocurrency. Op het moment van Ethereum’s uitvinding, waren er al honderd Bitcoin-imitators. Ethereum had hogere ambities – die van een gedecentraliseerd internet of een wereldwijde supercomputer. De hierboven beschreven services zullen niet allemaal Ethereum-producten zijn, maar op dit moment zijn het meer services dan de mogelijkheden die de lokale bank mij biedt. Kijk maar eens naar deze enorme lijst van DeFi services op Ethereum om een beter beeld te krijgen.

De thuisbasis van ontwikkelaars!

Ondertussen, onthulde een recente blockchain developer analyse door Electric Capital dat Ethereum het meest ontwikkelde blockchain ecosysteem is dat er bestaat.

Het rapport beschrijft dat 18% van alle open-source ontwikkelaars die in blockchain werken aan Ethereum werken. De headline grabber Ethereum heeft vier keer meer ontwikkelaars dan het op één na grootste crypto-ecosysteem – met name Bitcoin.

Gezien het aantal tokens dat Ethereum als basis gebruikt, is dit niet verwonderlijk. Hier stuiten we op de scheidingslijn tussen het verleden en de toekomst van Ethereum. We zouden verwachten dat het merendeel van deze ontwikkelaars tot de “shitcoins” van de ICO behoort, maar de gegevens van Electric Capital suggereren het tegendeel.

Van alle ontwikkelaars die in de crypto-ruimte werken, werkt 50% van hen aan projecten die binnen de top 100 zit. Dat betekent dat de andere 50% van de ontwikkelaars verspreid zijn over de rest van CoinMarketCap’s 2.475 cryptocurrencies – en misschien nog wel veel meer, gezien het feit dat niet alle projecten CoinMarketCap halen.

Met 18% van de totale blockchain devs die aan Ethereum werken, veronderstelt men dat er een grote crossover nodig is. In termen van fundamentele indicatoren op de lange termijn is het moeilijk om veel betere indicatoren te bedenken.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment