De expansie strategie van Binance!

Op donderdag 21 november werd aangekondigd dat Binance, de grootste crypto exchange op basis van trading volume, WazirX heeft overgenomen, één van de meest prominente crypto exchanges in India. Deze M&A deal is om een paar redenen zeer interessant:

  • Binance maakt een zeer duidelijke push richting de ‘niet-westerse landen’ als India, Turkije en nog andere landen. Deze internationale expansiestrategie biedt een groeimogelijkheid voor de exchange, wat er in de toekomst voor zou moeten zorgen dat het één van de grootste wordt in de cryptocurrency industrie.
  • WazirX is opgericht door Nischal Shetty, een talentvolle Indiase ondernemer, die in het verleden een aantal succesvolle softwareproducten en mobiele applicaties ontwikkelde. Hij heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de recente #IndiaNeedsCrypto-campagne, waarbij de burgers van het land sociale media gebruikten om hun steun te uiten voor deze nieuwe technologie.
  • De Indische regering heeft van oorsprong een stroeve relatie met Bitcoin en cryptocurrencies. Ze hebben het lange tijd genegeerd, vervolgens hebben ze de financiële dienstverleners verboden om samen te werken met crypto-bedrijven en uiteindelijk geprobeerd om crypto in het algemeen te verbieden. Deze hardhandige aanpak vond plaats op hetzelfde moment dat de centrale bank de oprichting van een door de staat uitgegeven digitaal valuta onderzocht.
  • Er is op dit moment een strijd gaande om talentvolle mensen in de crypto-industrie. Iedereen probeert zijn teams (en producten) te versterken voor de volgende bullmarkt. Er is een hoge mate van zekerheid dat deze eraan komt, dus iedereen wil de beste mensen aan zijn zijde hebben wanneer dit zal plaatsvinden.

Vanuit ons perspectief is dit een zeer grote stap voor Binance. Ze betreden een markt met 1+ miljard inwoners en ze doen het zeker niet in alle stilte. Een overname als deze gaat evenzeer over het verkrijgen van getalenteerde mensen, gebruikers en inkomsten, als over het maken van een statement voor het ecosysteem. Binance wil de niet-Amerikaanse markten domineren en ze lijken wel op ‘oorlogspad’ te zijn om dit te kunnen bereiken.

Het zal interessant worden om op te volgen of er na een gebeurtenis als deze een politieke push-back of vergeldingsactie zal komen. De Indiase regering is tot nu toe niet erg open geweest voor de crypto industrie, maar het is een heel ander spel als er multi-miljard dollar exchange op de markt komt dan de kleinere start-up teams.

Goeie mensen worden steeds zeldzamer in deze wereld, maar gelukkig zijn er nog steeds mensen zoals Nischal. Het heeft veel betekenis om hem te zien samenwerken met CZ en Binance. Het zal interessant worden om ze samen de toekomst van crypto in India te zien uitbouwen.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment