De ‘Due Dilligence’ van ICO Investeringen!

Een korte herinnering aan degenen die nieuw zijn in het spel. De ICO-markt is nu iets minder dan een jaar volwassen geworden, maar het is echt een nieuwe technologie-golf geworden. De hoeveelheid rijkdom die wordt gecreëerd is krankzinnig, en het kan moeilijk zijn om het tempo bij te houden van de veranderingen die plaatsvinden binnen de industrie. Het is weer net als de tech boom van het begin van de jaren 2000, en dit is je kans om veel geld te verdienen.

Researching ICOs

Als je wat geld in een ICO wilt stoppen, is de eerste stap het vinden van de juiste ICO. Er zijn veel websites gewijd aan de verschillende ICO’s, die op dit moment aan de gang zijn of binnenkort gepland zullen worden, maar CoinSchedule is op dit moment mijn persoonlijke favoriet. Je kunt hier meer te weten komen over nieuwe ICO’s, en dan begint het moeilijke gedeelte.

U moet uw eigen due diligence (diepgaande analyse) uitvoeren om erachter te komen of de ICO voor u de juiste is. U kunt op forums en Reddit kijken, maar het verkrijgen van inzicht in de fundamenten van het bedrijf (team, product, marktgrootte) is de enige manier om te voorkomen dat je al uw geld verliest op lange termijn.

Telegram is een geweldig chatplatform om in contact te komen met anderen, en er zijn veel mensen op expertniveau die bereid zijn om tonnen informatie over cryptocurrencies en ICO’s te delen, dus ik raad u aan om dat hulpmiddel te raadplegen.

Het due diligence-proces

Er zijn enkele belangrijke inzichten die u moet toepassen in uw beleggingsproces. Ten eerste is de crypto-gemeenschap gesegmenteerd in verschillende use cases, en er zal waarschijnlijk maar één succesvol project per use-case zijn. Dus voordat u in een bepaald project investeert, is het tijd om een analyse te maken van het concurrerende landschap. U wilt niet tegen uzelf gokken door geld in meerdere projecten binnen dezelfde sector te steken, dus het is waarschijnlijk dat u alleen het project wilt kiezen waarvan u denkt dat het het meeste kans van slagen heeft.

Om meer te weten te komen over het project, hebben de meeste bedrijven Telegramkanalen waar je de community kunt observeren en een idee kunt krijgen van hoe de ontwikkelaars zijn en waar het project naartoe gaat. Telegram is over het algemeen een researchtool van onschatbare waarde.

Tot slot wil je kijken naar de hoeveelheid voorraad (coins) die het bedrijf voor zichzelf houdt. Je wilt dat de oprichters nog steeds een “huid in het spel” hebben, maar je wilt ook niet dat ze zo’n grote hoeveelheid coins in hun bezit hebben zodat ze winst kunnen maken en dan het risico beginnen te verminderen door hun bezittingen te verkopen.

Doorgaan met de aankoop

Ervan uitgaande dat u eindelijk een coin type hebt gekozen die u wilt kopen, is het tijd om deze uit te voeren. De meeste coins worden ondersteund door Ethereum, dus je zult wat ether moeten aankopen en verplaatsen naar een wallet die een verscheidenheid aan coins ondersteunt. Momenteel gebruik ik vooral MyEtherWallet.

De aankoop van de coins is eigenlijk veel eenvoudiger dan je zou denken. Het enige wat je hoeft te doen is het publieke adres van de ICO te verkrijgen en hun het bedrag aan Ether door te sturen dat je wilt investeren. Zij zullen je je tokens sturen wanneer de ICO sluit, en je hebt met succes deelgenomen aan je eerste ICO.

De KYC-regelgeving (Know Your Customer) is bedoeld om uw identiteit bij te houden en de beveiligingsvoorschriften van uw rechtsgebied op te volgen. In het begin was het zeldzaam dat een bedrijf deze zou volgen, maar nu de regelgevers aan het werk zijn, zult u waarschijnlijk al uw identificatiegegevens moeten verstrekken om deel te nemen.

Als u uw coins op elk gewenst moment wilt verkopen, kunt u gebruik maken van een exchange zoals Binance, waar u een breed scala aan coins kunt verhandelen.

Kijk uit voor Pump and Dumps

Zolang er aandelenbeleggingen zijn geweest, zijn er Pump en Dump schema’s geweest. Er zijn talloze ” shitcoins ” projecten die een ICO zonder één enkel product uitvoert. Het gebrek aan regelgeving maakt dit mogelijk, en dit is precies de reden waarom u uw due diligence moet doen.

Een vaak geuite kritiek op ICO’s is dat nog niemand in het team iets heeft opgebouwd. Het voelt alsof een groep mensen de kans ziet om enorme winsten te boeken, in plaats van dat ze veel kunnen bijdragen aan de ruimte. Dus als je op zoek bent naar “shitcoins”, moet je je vooral bewust zijn van projecten die het hebben over de hoeveelheid geld die ze hebben opgehaald, in plaats van wat ze hebben gebouwd.

Het risico begrijpen

Het eerste wat iedereen zou moeten weten over ICO’s is dat ze nog steeds niet gereguleerd zijn. Wanneer IPO’s intensief door de regelgeving worden gecontroleerd, zijn ICO’s op dit moment meestal zelfregulerend. Gezien het feit dat de meeste van deze bedrijven komen van mensen met weinig of geen track record, is het noodzakelijk dat u voorzichtig bent over waar u uw geld investeert.

Ja, het is een goede zaak dat je nu grote asymmetrische weddenschappen kunt maken die vroeger buiten je bereik werden gereguleerd, maar onderzoek is altijd het antwoord. Als u bijvoorbeeld een token hebt voor een bedrijf dat naast de financiering van het bedrijf geen use case heeft, zal het niet dienen als een goede opslag van waarde. Met de implementatie van het lightningnetwerk, zal cross-chain atomic swaps elimineren en de behoefte om deze tokens te houden zal verdwijnen, en de waarde zal naar nul gaan. Inzicht in toekomstige veranderingen als deze is de sleutel tot een langdurige investeringscarrière.

 

What's your reaction?

Leave a comment